To mi je sve navlakuša, samo ti što ruše neka znaju da neću ući iznad 31,13 kn, tako da požure, nemam vremena čekati da padne
Mogao bi ga i Linić pitati malo kad će porez na dobit. :)))
Bez brige, nece ga to nikad pitati. Kad je Todo platio porez?
Rekao sam proroku -50, kad ono – 126. I nije mi drago iako nemam blje.
Pa bilo je 140 mil. kuna investicija, neznam kako je mogao bit u plusu.A izvještaj mu ide na ruku jer će tako cijena ići prema njgovoj 1 kuni.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2013-4Q-NotREV-K-HR.PDF
Odlično izvješće za moguće izuvanje nestrpljivih po 40-50.
Nije nagovor na prodaju/kupovinu dionica.
P.S.
Ovo izvješće je super prije Merkatora.
Pozdrav.
ma odlično izvješće, šta ćeš govorit. mislim da nema firme na ZSE koja je izbacila gori minus u 2013 godini.
brux
Zato izvješće i je dobro što je izbacilo minus, zato se dionica nalazi između 40 i 50, a što da je izabacilo plus onda bi možda krenula prema između 400 i 500.
Zato je izvješće dobro jer kada se počmu brati plodovi i dobit ogromnoga ulaganja u ovu firmu i kada se ciklus zatvori koja će cijena biti to ćemo vidjeti, zato burza i je za strpljive koji mogu čekati, a ovdje će se vrijednost otključati kad tad samo treba biti strpljiv i povremeno malo dokupiti ako bude još niže.
Nije nagovor na prodaju/kupovinu dionica.
na brzinu sam pogledao izvješće i koliko vidim ništa se dramatično nije desilo u poslovanju,
prihodi su narasli,rashodi su radi materijalnih troškova malo narasli,smanjili su otplate kredita,investirali 200 milijun u materijalnu imovinu,10 % digli zaduženost.
jedino su revalorizacijske rezerve smanjili za 200 milijuna a time i kapital-rezerve ali ionako stalno knjigovodstveno vrludaju jer imaju puno ulaganja pa mijenjaju stavke.
u svakom slučaju i dalje vrijedi puno više od 50 kn koliko je trenutno dionica.moj target je 150 kn fer cijena.
Stvarno ih kamate gule, vjerujem u belje pa cak mi je i prosijek 85 kn, vidim da treba imati zivaca sa njima, stvarno investiraju u core business, sviđa mi se sto su se rijesili prijevoza, ali fakat treba imati zivce ….. dodje mi da sve prodam i kupim pounje pa da vidimo….. 🙂
Zanimljivo izvješće.
Eto prihod malo narastao no naravno ni blizu onoga što čekamo.
Prvi rezultati ovih ulaganja prihodovno trebali biti vidljivi ove godine.
Proizvodnja i zalihe su povećane za još 112 mil kuna
EBITDA je tu negdje ista (cca 150 mil)
Ulaganja u 2013 su ogromna!!!
Ulaganja u dugotrajnu imovinu su 326 mil kuna
S tim da treba voditi računa i na prvi dio ulaganja u proizvodnju koje su bile u pripremi i sada su stavljene u funkciju.
Ovih dana je i ostatak pušten u rad
Ako uzmemo da smo u godinu ušli sa 470 mil kuna imovine u pripremi uz sva dodatna ulaganja u ovoj godini proizlazi da je to oko 800 mil kuna
Istovremeno su i zalihe (prvenstveno proizvodnja u tijeku) narasle za 112 mil eur tj u 2 godine 210 mil kuna!!!
Ako Belje zadrži obrtaj sada kad je sve pušteno u pogon tih 210 mil kuna bi moralo napraviti 300-400 mil kuna novog prihoda od čega u ovoj godini (nema razloga da im ne vjerujemo) da će biti nešto manje recimo 150 -200 mil kuna ali bi po svemu sudeći onda u 2015 Belje trebalo probiti 2 milijarde prihoda i početi zarađivati dovoljno da servisira svoje kamate na kredite.
Rekao bi također da glavnicu ne misli vraćati već samo kamate
Nažalost sustavno zanemarivanja tržišta kapitala (za koje je i Todorić također dijelom odgovoran) dovelo je do toga da se ovakva ulagnja i poslovi financiraju vrlo skupim kreditima umjesto kapitalom dioničara.