kako ja ovo gledam, kao i na drugim dionicama, sve je ovo igra velikih sa zivcima i novcima malih dionicara. u tim igrama nema granice koju ne bi mogla probiti prema gore ili prema dolje. trenutno je trend prema dolje. kako probija “gornje” granice vidjeli smo prije par godina.
realno, pravih kupaca nema, a i tko bi uopce skupljao ove padajuce nozeve dok ima dionicara koji su spremni svoje dionice prodati svaki dan za par postotaka manje. ako ste pratili kupnju i prodaju kada se istrese neka pristojna kolicina dionica po kupnji odnos je 3500:35000. slican omjer je i na dosta drugih dionica na ZSE.
kad malo jace padne cijena pojaca se kupnja, ali do maksimalno 8000 komada, a prodaja ostaje na sličnim kolicinama. od tih 8000 pravih kupaca je vjerojatno za cca 2000 dionica, ako i toliko, sto je po ovim cijenama ni 100k kn. ostali promet mi se cini da rade “market makeri”.
prema tome neka veca kolicina se ni ne moze prodati, a da pri tome cijena drasticno ne padne.
sve u svemu zakljucak bi bio da ne slusate raznorazne forumske likove, naravno i sebe tu ubrajam, i da vas ne nose emocije, nego da mislite svojom glavom. ako mislite da vam belje vrijedi ove novce drzite dionice, jednom ce cijena mozda opet ici i gore. ako mislite da ne vrijedi onda prodajte i rijesite se muke. samo nemojte svi odjednom. nema tko kupiti.
danas se dobro mezilo ..tako je ,,lastika je prenapeta…
očaj i depresija dugoročnih ulagača u Belje, gdje ćeš bolji buy signal [emo_palacg]
TOP 8 dokupio 500 komada
Vidjet ćemo jeli tko danas bio aktivan na kupnji
No meni je zanimljivo ovo:
U 2 mjeseca protrgovano 170.000 dionica
Od 1.10. do danas preko 85.000 dionica
A država je u 9 mjesecu otpustila 36.000 dionica
Danas promet 8899 komada.
Priča o braniteljima nikako ne drži vodu.
U pravilu su veliki prometi svaki put kad se rušila cijena, a ne prodaju ovi iz TOP10 nego njih pola čak i dokupljuje?
Najviše TOP3 Erste 20.000 komada, ali i ostali su pomalo (3200 komada)
Ovdje vlada pravilo: Danas kupiš, sutra si sigurno u minusu! Kupaca nema, a potrebitih za kešom ima. Ne događa se ništa osobito osim što je tromjesečni prosjek cijene sve manji i manji. Cilj se ostvaruje!
Osim toga primjećujem da je sve veći broj novih nickova na forumu, vjerovatno im se ova cijena čini prihvatljiva, ali i oni nedugo zatim padaju u minus, a strah se širi tako da i na cijeni od 40 sumnjam da će biti jače kupnje.
I još nešto treba imati na umu: Za ostvarenje tkz. “viših ciljeva” uvijek u prošlosti su ginuli nevini. Tako je i ovdje!
da je belje stecajusa ja bih se bojao ovakvog pada,a posto mi svi znamo da to belje nije ,ovo je samo rusenje pred veliki rast,jedino sto niko od nas ne zna sa kojom cijenom ce se on desiti i dali ce neko biti unutra ili cekati daljni pad da bolje dokupi…
bogami nece ovdje biti dramaticnog rasta jos dugo,dugo a I prije nego sto se nesto takovo desi padati ce jos dugo,dugo.U pravilu nikada ne treba hvatati padajuci noz osobito ne na banana trzistu bez ikakve likvidnosti
danas se dobro mezilo ..tako je ,,lastika je prenapeta…
ajme inverter a kaj je sa onom lastikom na ingri 3,80-3,60 ??
popocalo tamo a popucat će i ovdje.
Toda ga spušta i spušta, a onda kad dođe info nastat će muk i tajac.