kolege, evo tu ste nekoliko vas, sada kada je cijena najmanja u nekoliko godina, trkeljate bezveze bilo negativno bilo pozitivno, a kada cijena bude, naravno ukoliko ikad bude, karikiram “20% veća”, pola vas više neće biti ovdje sa komentarima i drukanjima, osim možda neki sa “ide to u nebo” i sl… jadno..
ajmo ovako: ukoliko netko sada odluči investirat pristojnu lovu na ZSE, što mu se nudi kao opcija, koje to super tvrtke po super cijenama (nerizičnim)?
Da li je na belju veći rizik (ili postotak) od mogućeg gubitka od mogućnosti (ili postotka) dobitka, pogotovo gledajući povijesno?
Compendium
To i je problem što su već dvije godine mali ulagači zbunjeni i ne znaju što se ovdje dešava iz godine u godinu se ponavljaju gubici, a dug se povećava, a cijelo vrijeme dionica samo klizi.
Ja mislim da će ova obrana izdržati na 50, pa bi se moglo biti i u plusu tko je kupovao po 50 i nešto, ako pukne obrana, onda će kupci na 50 i nešto proći kao i ovi na prijašnjim razinama, nadajmo se da ovi na 50 neće biti poklopljeni.
Nije nagovor na prodaju i kupovinu dionica.
po svemu bi ovdje trebalo biti nekakvo dno cijene..ne bi branitelji trebali imat više neku opasnu količinu dionica..
..da belje nema novih unvestija bilo bi u plusu iznad 150 milk .kuna..kad stanu (a stat ce) nove investijcije dobit blje će bit ogromna…
Oni su tim investicijama kupili Linića i odluku suda koju smo ovdje čekali.
-Bolje da novac ide u investicije nego špekulantima.
-Tako je, samo ti investiraj, o odluci suda ne brini.
Otprilike tako sam ja vidio tu situaciju situaciju. Volio bih da je drugačije. Sjetite se natpisa o investicijama koje su se pojavljivale paralelno s očekivanjem odluke suda. Sad kad mu je krenulo Todorić nastavlja dalje ka svom cilju. Belje za 1 kunu. Ide mu jako dobro, a s obzirom da je ovo njegova država nemojte sumnjati da će tako i napraviti. Možda se nešto promijeni, ali s obzirom na stanje u EU sumnjam. To Belje je bila i ostala najveća moderna privatizacijska sramota.
Sigurno najveći dioničar misli na Belju izgubiti što više može.
Stvarno se ovdje svašta piše.
Najvećeg dioničara ne brine previše cijena na burzi jer on niti će kupovati niti prodavati dionice na burzi a ne vjerujem da uopće za sada razmišlja o prodaji Belja. Tu posao nije gotov. Ni blizu.
I ne znam zašto vas kao dioničare toliko brine što su vam banke spremne posuđivati novac? Zar ne mislite da bi to prije trebao biti njihov problem? Dok god banke na ovu bilancu i dalje spremno prate ulaganja očito je da priznaju cifre koje u bilanci pišu, a još više poslovne planove koje mi na žalost nismo vidjeli.
Zar mislite da su banke uložile tih 3 milijarde samo tek tako?
Za svaku kunu koja je uložena u Belje postoji vrlo konkretan investicijski plan i dobro je analiziran prije nego su novci odobreni, a s obzirom na iznos to nije radio neki referentić, nego vanjski analitičari. Pa ako su banke dale 3 milijarde onda jako dobro znaju da to vrijedi i više.
Imate u Belju dioničara br. 3 koji je ponovo dokupio još 10.000 komada.
To nije skrbnički račun, a rekao bi da je njima vrlo jasno da je ovo povoljna cijena. Dali će biti i povoljnije?
Ne znam, a ne znaju ni oni pa "pomalo" dokupljuju.
Ajde molim te prestani laprdati. A gdje ti vidis da je Belje duzno bankama? Belje je duzno koncernu Agrokor i clanicama koncerna i to se lijepo vidi iz izvjesca. Da li je i koliko koncern duzan bankama to ne znamo (odnosno mozemo vidjeti u godisnjem izvjescu za 2012.), ali banke uopce ne prate ulaganja u Belje, vec to radi matica. Samo toliko.
Komentare na ovoj stranici treba par puta pročitat i zapamtit jer po meni sve ima smisla i od poslovanja Belja njegove zaduženosti i pohlepe za obveznom ponudom koju je utvrdila Hanfa na ćelu sa Samodolom. Zato ni ne ćudi 154 mjesto po zaštiti tržišta kapitala što je nedavno objavljeno o konkuretosti RH.I ovaj moj prvi komentar na PD isto tako služi za lijećenje frustracija jer sam uložio u Belje, a ne u predstećajne ili stećajne ili likvidirane(transadria). I za kraj puno uspjeha radnicima Belja i malim dionićarima iste, a Gazda će se i onako snaći.
Gonzales
Gore bi trebalo, samo da obrana izdrži na 50, moglo bi biti meda i mlijeka kao što kaže jedan forumaš.
Dugovi firme i minusi zar su uračunati u ovu cijenu neće zar niže.
Nije nagovor na prodaju i kupovinu dionica.
Sigurno najveći dioničar misli na Belju izgubiti što više može.
Stvarno se ovdje svašta piše.
Najvećeg dioničara ne brine previše cijena na burzi jer on niti će kupovati niti prodavati dionice na burzi a ne vjerujem da uopće za sada razmišlja o prodaji Belja. Tu posao nije gotov. Ni blizu.
I ne znam zašto vas kao dioničare toliko brine što su vam banke spremne posuđivati novac? Zar ne mislite da bi to prije trebao biti njihov problem? Dok god banke na ovu bilancu i dalje spremno prate ulaganja očito je da priznaju cifre koje u bilanci pišu, a još više poslovne planove koje mi na žalost nismo vidjeli.
Zar mislite da su banke uložile tih 3 milijarde samo tek tako?
Za svaku kunu koja je uložena u Belje postoji vrlo konkretan investicijski plan i dobro je analiziran prije nego su novci odobreni, a s obzirom na iznos to nije radio neki referentić, nego vanjski analitičari. Pa ako su banke dale 3 milijarde onda jako dobro znaju da to vrijedi i više.
Imate u Belju dioničara br. 3 koji je ponovo dokupio još 10.000 komada.
To nije skrbnički račun, a rekao bi da je njima vrlo jasno da je ovo povoljna cijena. Dali će biti i povoljnije?
Ne znam, a ne znaju ni oni pa "pomalo" dokupljuju.
Ajde molim te prestani laprdati. A gdje ti vidis da je Belje duzno bankama? Belje je duzno koncernu Agrokor i clanicama koncerna i to se lijepo vidi iz izvjesca. Da li je i koliko koncern duzan bankama to ne znamo (odnosno mozemo vidjeti u godisnjem izvjescu za 2012.), ali banke uopce ne prate ulaganja u Belje, vec to radi matica. Samo toliko.
[/quote]
Lijepo što ste pristojni.
Ali nema veze, baš po izvješću Belje više nije dužno povezanim poduzetnicima, ni kratkoročno, ni dugoročno. No očito vi znate bolje, i bili ste na skupštini i čuli kome je sada Belje dužno.
ovo je ulaganje na 2-3 godine..tada bi se trebala vidjet i velika dobit u izvješćima..