BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zašto bi tako drastično pala cijena nakon izvješća?ne određuje izvješće cijenu dionice već tržište.pred kraj trgovanja netko se je nakrcao sa 700 dionica,znači nekom je zanimljiva na ovim razinama.a neće vječno trajati rasprodaja od strane branitelja.

a mogući stop loss zadnjih, pred zadnjih ili pred-pred zadnjih kupaca…?

možda i bude tako kako ste rekli kolega,možda budu svi rasprodavali.a možda se uključi netko iz top 10 u kupnju,a možda uđe i neki mirovinski fond kao što je prije bio.

Mislim da su vaša nadanja u rast cijene dionice potpuno nerealna nakon ovog izvješća.
Pozdrav

Prijašnja izvješća nisu bila uzrok padu cijene ove dionice, pa tako ne vidim razlog zašto bi trebala biti razlog rastu [emo_plazi]

Pogledati samo rezultat u RDG i nakon toga komentirati poslovanje firme je neozbiljno. Taj gubitak je nebitan jer radi se o gubitku od 2,5 kune po dionici a znalo je to biti i puno puno više.
1. imovina: 270 mil kuna je sa materijalne imovine u pripremi krenulo u produkciju (ostalo je još 195)
2. zalihe: povećane za 140 mil kuna
3. prihod rast 3% (pročitati malo apsolutne brojke iz izvješća)

1. Pušteni su u pogon novi kapaciteti vrijedni 270 mil kuna koji će značajno povećati proizvodnju i prihode. Pri završetku su i nova ulaganja u koja je uloženo još 200 mil kuna ( u ovom kvartalu 50 mil)

2. Tko imalo poznaje poslovanje ovakvih tvrtki iz pozicija na zalihama može predvidjeti buduće rezultate jer kolanje robe sa biološke imovine, proizvodnje u tijeku, zaliha sirovina je ciklično, a belje skoro uopće nema zalihe gotovih proizvoda ( 30 mil kuna koliko je na zalihi im je skoro tjedna realizacija ) Povećanje zalihe je ovdje vrlo pozitivan pokazatelj, za razliku od nekih drugih djelatnosti.
Da skratim, povećana zaliha u ovom ciklusu genereira povećanje prihoda u narednom periodu, jer belje veliki dio svoje proizvodnje koristi kao sirovinksu osnovicu za gotove proizvode ( stočna hrana, mlijeko, meso) u kojoj joj dodaje i novu vrijednost. Proces nije kratak i iz bilance se ne može vidjeti kada će točno rezultirati prihodom no budući da očito problema sa plasmanom gotovih proizvoda nema to će sve uskoro završiti u prihodima. Po mojoj računici prihod ove godine bi trebao biti veći za cca 70 mil kuna.

3. Belje bi ove godine trebalo probiti prihod iz 2011 od 1,714 milijarde
EBITDA trenutno 160 mil kuna, trenutno rast prihoda za 33 mil kuna i preskočio je rekordni 3Q 2011.
Ne tako davne 2010 belje je imalo ukupni godišnji prihod 1,397 milijarde i EBITDA od 100 mil kuna

Dug je nešto na što sam i ja stalno upozoravao i ja ne vidim druge opcije osim da se to rješava vlasničkim preslagivanjem, no budući da je kapital još uvijek dosta iznad nominale to me ne zabrinjava.
Jedino je pitanje imam li ja vremena i želim li to to čekati.

Nemoj misliti na m2!

čestitam dalibore na uloženom trudu, zadnja rečenica govori sve.

trenutno nemam niti jednu tozinu dionicu, ali… oni koji su dovoljno dugo na burzi i prate njegove firme, sjetit će se da je većina njih prolazila slična restrukturiranja (doduše ne tako teška i dugotrajna ) kao sada belje i vupik, pa i pik vinkovci. strpljivi ulagači su na kraju bili višestruko nagrađeni. pogledajte povijesne cijene jamnice, leda, zvijezde… za sve je trebalo vremena. nije nagovor na nikakvu akciju!!!

Moze belje pasti i na 1kn, da bar…medjutim cinjenica je da se u Belje konstantno ulaze i kad tad ce se to odraziti na cijenu. Kad se tome pridoda prica sa Mercatorom ne vidim cemu takav pesimizam.

pitaj dioničare Konzuma,Tiska i dr.kako su prosli

makaa

govorio sam o vremenu neposredno poslije tozinog ulaska u spomenute dionice. istina da je stanje bilo bolje nego u belju, vupiku, vrbovcu, …, ali sigurno nisu cvale ruže. vjerovatno se i u ovima krije zlatna koka, ali opet je pitanje vremena. što da pitam dioničare konzuma i tiska?? po meni, dobili su fer cijenu za svoje vrijednosnice. ako ne i više od nje!!

kako su prošli na tisku dioničari?

Tisak nedavno preuziman po 2,2 booka
Konzum po “samo” 1,2 booka

Koji to dioničar Belja nebi poželio?

Nemoj misliti na m2!

Ova obrana na 50 izgleda dosta dobro, prodavači ne smiju naprijed.
Izgleda da ih je prpa.
Nije nagovor na prodaju i kupovinu dionica.

Meni nije tlaka jos uvijek biti dioničar Tiska…. nisam prodao, a i nije da mi se žuri

New Report

Close