da,gubitak je..minus 18 mil. kuna
izašlo izvješće, još jedan kvartal bačen u vjetar.
zašto ne bi prije bio odbijanac?
nakon ovakvog izvješća treba očekivati zabijanac prema 45 kn
zašto bi tako drastično pala cijena nakon izvješća?ne određuje izvješće cijenu dionice već tržište.pred kraj trgovanja netko se je nakrcao sa 700 dionica,znači nekom je zanimljiva na ovim razinama.a neće vječno trajati rasprodaja od strane branitelja.
zašto bi tako drastično pala cijena nakon izvješća?ne određuje izvješće cijenu dionice već tržište.
a temeljem čega tržište vrednuje kompaniju, ako ne po poslovanju??? a ovoliki gubitak je nova okolnost koju će tržište “nagraditi” padom cijene, sutra ili za 2 dana, nije bitno
pred kraj trgovanja netko se je nakrcao sa 700 dionica,znači nekom je zanimljiva na ovim razinama.
očito nije pročitao loše FI…a i smiješno je reći da se netko nakrcao kupnjom pišljivih 700 komada [emo_smijeh]
a neće vječno trajati rasprodaja od strane branitelja.
nakon ovako lošeg FI, sad će im se u rasprodaji priključiti i mnogi od onih koji su kupovali zadnja 2 mjeseca
možda i bude tako kako ste rekli kolega,možda budu svi rasprodavali.a možda se uključi netko iz top 10 u kupnju,a možda uđe i neki mirovinski fond kao što je prije bio.
isto tako ako je promet bio 3000 kom onda 700 kom. ima određeni postotak u tome.
EBITDA je odlična. Pitanje je samo kad će se gazda odlučiti na debt to equity swap. Nakon toga će Belje biti super profitabilna tvrtka, a vjerujte da će se to dogoditi. Kratkoročno me iskreno ne interesira da li će na 40 ili na 60, ali vjerujem da će kroz par godina Belje biti perjanica gazdinog portfelja.
a kao netko je očekivao bolje izvješće? baš…
ja sam jedno dva kvartala bio naivan i mislio da će uspjet to posložit, onda sam se opametio, tam prije nekih godinu ipo, dvije. sva sreća više volim zaradit 10% nego izgubit 40% pa nema veze.