Prisjetimo se malo onog što već svi znamo:
A ono što posebno bode oči je sljedeće:
“Da mali dioničari nisu u Hrvatskoj dobro zaštićeni, pokazuje posljednje izvješće o globalnoj konkurentnosti. U zaštiti manjinskih dioničara nalazimo se na 120. mjestu, što je jedan od najgorih pokazatelja u ukupnom izvješću.”
S tim u vezi, mislim da bi mali dioničari trebali razmisliti o osnivanju neke vrste udruge (ako istu već nisu osnovali), što bi im pružilo daleko veće mogućnosti organiziranog djelovanja i istupanja u cilju osvješćivanja i senzibiliziranja javnosti na uhodanu praksu institucionalizirane pljačke širokih razmjera koju sustavno provode naše korumpirane financijsko-političke elite usmjerene isključivo na vlastito koristoljublje.
Branitelji će biti "gotovi" s rasprodajom tek kad Belje zatuku na 20 kuna do tada opuštanje i kupnju pod ručnu.
[/quote] i to su tebi osobno javili da ce stati sa prodajom kad dionica bude 20 kn 🙂
Oni su dobili 7 posto firme, da je potpuno r…ebu, što će i učinit jer dionicu su dobili jeftinije od Todorića. On za jednu kunu a ovi mukte. Trenutna zarada im je pedeset i nešto kuna po dionici- to se zove zarada.
mislim da su dobili sveukupno ove godine oko 180 000 kom dionica..točno koliko je država dala na raspolaganje bivšem audi-u.rasprodaja bi mogla uskoro stati,tu je negdje dno dionice.isto tako onaj skrbnički erste je kupovao oko 65 kuna,mogao bi se opet uključit,sad u obranu dionice..
@Hromax
na kraju članka piše da su šanse da mali dioničari dobiju tužbu protiv Agrokora velike. Da li ćemo i mi onda moći prodati dionice koji nismo predali tužbe. Koliko se sjećam, cifra je 338 kn. Čudi me da to ne utječe pozitivno na cijenu dionice. Ili će biti nagli rast kad se branitelji iskrcaju, do cca 300 kn?![emo_smijesak]
@Hromax
na kraju članka piše da su šanse da mali dioničari dobiju tužbu protiv Agrokora velike. Da li ćemo i mi onda moći prodati dionice koji nismo predali tužbe. Koliko se sjećam, cifra je 338 kn. Čudi me da to ne utječe pozitivno na cijenu dionice. Ili će biti nagli rast kad se branitelji iskrcaju, do cca 300 kn?![emo_smijesak]
koji je to članak i gdje je objavljen?
Na znam zašto ne provjerite tko ruši cijenu već 3 mjeseca. Raspisali ste se o braniteljima, a koliko ja vidim nije bilo nove podjele dionica (ne kažem da neće) jer jedina je promjena što je Audio postao CERP ali broj dionica je isti.
To onda nije razlog novog vala prodaje i rušenja cijene.
Nitko drugi iz TOP10 ne prodaje , a protrgovane količine nisu male.
30.9. i 1.10. protrgovano je preko 20.000 dionica i cijena srušena nekih 7%
Onda je 4. i 7.10 sa 10.000 komada cijena vraćena nazad
I sada opet u 2 dana brutalno rušenje sa 13.000 dionica.
Iinače se prosječno trguje sa cca 1500-2000 dionica dnevno, i ako je netko i želio istovariti 10.000 komada nebi bio problem pomalo u tjedan ili dva to prodati bez velikog rušenja, pa čak možda i sa malim rastom, čim nema velike prodaje cijena krene lagano gore jer je mnogi smatraju atraktivnom na ovim razinama.
Dogovorite se i uzmite listu iz skdd na par datuma i usporedite. Možda netko ima već neku, pa treba samo dokupiti neku između. Evo i ja ću žrtvovati 2 dionice za neki datum pa da saznamo tko muti vodu, pa da ne moram stalno čitati te branitelji rasprodaju, ili todorić namješta prosjek itd.
koji je razlog tog rušenja cijene?
@Hromax
Cijena u preuzimanju je 306 na dan nastanka obveze,ali s obzirom da je jedno iduce tromjesecje bilo 338 onda je trebalo trazit prosjek za to razdoblje no nitko nije. Vi koji niste tuzili necete moci prodati dionice jer je vec nastupila apsolutna zastara.Takodjer oni koji su povukli tuzbu i za njih je to izgubljena stvar.
A oni koji jos cekaju rociste na Trgovackom?
ne znam na osnovu čega mogu tražiti otkup dionica kad je upravni sud ukinuo rješenje hanfe??