Čitam jutros Glas Slavonije, pa gledam još jedan članak o ABC siru. Kako lijepo… Al kaže razmišljaju o izgradnji nove mljekare. Nove investicije…
Nećemo mi dugo na zelenu granu s Beljem.
Ubiše nas našio!!!
Branitelji su dobro naoružani.Pucaju iz teške artiljerije i izgleda da imaju puno
municije.Pucaju i pogađaju sve niže.
Dokle!!!
Samo krv,znoj i suze.Ipak ima nade..valjda će potrošiti svu municiju.
Svu municiju…??
” S radom je jučer prestala Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), a njezine poslove nastavlja od danas obavljati Centar za prodaju i restrukturiranje (CERP), dok je dio imovine iz portfelja AUDIO-a preuzeo Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).
CERP kao pravni sljednik preuzima i obveze AUDIO-a, koje iznose 5,9 milijardi kuna, a kako je zakonski određeno, neće preuzeti i ugovore o radu. Radnici još čekaju preraspodjelu, a od 360 zaposlenika iz dosadašnjeg sustava upravljanja imovnom u novome bi trebalo ostati 166, od čega 115 u DUUDI-ju, a 51 u CERP-u…”
BELI MANASTIR – Prodaja ABC svježeg krem sira raste takvim tempom da moramo otvoriti nove farme. U Europi raste cijena mlijeka, a u posljednje vrijeme i nema ga. Stoga će veliki dio proizvođača biti dodatno stimuliran za ulaganje u proizvodnju, rekla je prilikom nedavne posjete Belju Ljerka Puljić, starija izvršna dopredsjednica Agrokora, naglašavajući kako koncern radi na ciklusu ulaganja koja će donijeti povećanje proizvodnje mlijeka.
Agrokor je, inače, do sada u Belju investirao u mnogobrojne projekte ukupne vrijednosti više od 2,3 milijarde kuna, a među najznačajnijim novim projektima svakako su ulaganja na lokaciji Mitrovac, koja su još u tijeku. Do kraja godine, naime, u Mitrovcu će biti puštena u rad najveća beljska farma mliječnih krava ukupnog kapaciteta 2.000 grla, bioplinsko postrojenje od 2 MW i staklenik za proizvodnju rajčice, koji se prostire na 4,5 hektara. Osim toga, do sada su obnovljene tri muzne farme, a sve se, između ostaloga, radi zbog dodatnih benefita vezanih uz osnovnu proizvodnju mlijeka potrebnog za ABC svježi krem sir.
– Riječ je o najboljem izvoznom brendu i velikom beljskom potencijalu. Prošle je godine Belje udvostručilo proizvodne kapacitete ABC-a i moderniziralo proizvodnu liniju. Kroz godinu dana plan je dostići 100-postotnu iskoristivost postojećih kapaciteta pa ozbiljno razmišljamo o izgradnji nove mljekare. I to je jedan od razloga podizanja kapaciteta proizvodnje mlijeka – otkriva Puljić, dodajući kako im je namjera da bar 50 posto sirovine dobiju iz vlastitih izvora, kako ne bi bili izloženi udarcima tržišta koje uvijek ima “špice”.
Poručila je kako neprestano traže proizvode dodatne vrijednosti, kojima bi Belje moglo ostvariti veće profitne stope, koje bi, pak, omogućile novi razvoj. Pomno će, dodala je, pratiti što se događa u EU, te podvukla kako je Europa spremna platiti kvalitetu koju domaći proizvođači mogu postići.
ne znam zasto uopce stavljati ovakve postove,kad svi mi znamo sta je belje.trenutna je situacija takva da neko uspijeva rusiti dionicu ,ali nece ni to dugo biti
ne znam zasto uopce stavljati ovakve postove,kad svi mi znamo sta je belje.trenutna je situacija takva da neko uspijeva rusiti dionicu ,ali nece ni to dugo biti
Ja tipujem na Markovića. Vidjeti ćemo kroz koji dan da li sam u pravu ili ne. No mislim da smo stigli do granice ispod koje će Belje teško pasti. Sistemski se ruši to je činjenica, a očito jer se netko ima namjeru nakrcati ovom dionicom! Ja kupujem stalno polako kako pada :-). Hvala bogu da imam još dosta municije
netko rusi,a dosta njih iz top 20 dokupljuje.
Ma daj prodji se Markovica vise covjece bozji.Dat cu ti telefon pa ga zovi i pitaj prodaje li ako vec ne vjerujes zdravim ocima. Jedino ako znas da mozda ne prodaje neke dionice koje nisu njegove(ali ovo vec spada u paranormalne pojave cak i za ZSE) jer svoje ocito ne prodaje.
INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. (68481874507)/MARKOVIĆ NENAD (64828450804)
28.855 0,35
Što god bilo ne radi se po svemu sudeći o nikome iz TOP10 nego netko ispod. No pošto zadnji u TOP10 ima 18.000 dionica mogao je netko ispod “radara” imati blizu 18.000. No i u tom slučaju ako je taj izlazio budući da je u petak i danas protrgovano preko 20.000 dionica mogao je izaći a ovo lupanje po kupnji traje već dosta dugo. U 9 mjesecu je protrgovano 84.000 dionica.
Ovo što pišete o braniteljima meni ne stoji jer AUDIO otpušta dionice od travnja, a kao što sam već upozorio po kupnji se vidljivo prosipa sa većim nalozima (neki su bili i preko 2000 komada) a tako nešto branitelji definitivno nemaju.
Audio otpuštanje po mjesecima:
4 13.947
5 32.704
6 35.323
7 30.118
8 38.877
9 36.894
Ukupno: 187.863
Sve je to tržište progutalo do sada?
Tko je kupovao?
Od 1.1. do danas TOP 3 do 10 su pojačali za cca 40.000 dionica tj 20%
Najviše su kupili:
TOP 3 Erste banka (OSNOVI RAČUN)
preuzeo poziciju SZIF u 2/13 i dokupio još 10.000 u 5 i 6. Ukupno: 52.000 dionica
TOP 4 PBZ
dokupio 13.000 dionica 1-2/2013
TOP 5 Marković
dokupio 8.900 dionica u 3-4/2013 prodao 6000 u 9. Navodno ima još računa
TOP6 Erste skrbnički
ušao u 8/2013 sa 26.078, u 9 dokupio još 504
TOP8 Zagrebačka skrbnički
u 5/2013 dokupili 6.839
TOP9 OTP skrbnički
kupili 3/2013 1452 otpustili 500 u 6/2013
Promet dionica po mjesecima i prosj.cijena
1 112.431 76,06
2 76.824 75,56
3 45.311 76,26
4 32.372 74,78
5 45.345 68,56
6 76.811 71,42
7 55.581 66,28
8 51.436 65,36
9 84.650 59,23
Prema ovome svi su u TOP10 ulazili po znatno višim cijenama i ne vidim da su nekim trgovanjima utjecali na cijenu prema dolje.
Ako netko gura tromjesečni prosjek dolje (što je netko ovdje također spominjao) isti je trenutno 62,12 kn što je 12,6% više od današnjeg. To znači da bi trebalo protrgovati još cca 100.000 dionica da bi se isti spustio ispod 60.
Meni prije izgleda da bi Audio mogao objaviti prodaju 159.000 dionica koje su na raspolaganju za prodaju pa si netko smanjuje startnu poziciju. To se ne prodaje direktno na burzi nego se licitira za paket ali ako je cijena na burzi niska licitacija će krenuti sa nižih razina.
Ponovo su se pokazali majstorima. Poništili su Agrokoru ponudu jer su izjavili da su zajedno djelovali, a država je tu mogla zaraditi ogromne novce. Državnih 580.000 dionica je po ponudi vrijedilo 24 mil eur, a sad su podjelili veliki dio a za ovih 159.000 će dobiti možda 1 mil eur a sve će na kraju opet završiti kod Todorića ali za sitniš. Da isti sada objavi ponudu sa nekom premijom i od 50% na sadašnju cijenu (80 kuna) i u ponudi skupi “samo” milion dionica postaje 80% vlasnik za samo 10 mil eura.
Sve sama naklapanja, treba biti svima jasno zašto cijena dionice ide dolje jer se bogati još više bogate, a siromašni još siromašniji. Stanje u državi katastrofa tako da onaj koji ima dionice, a nema šta za jesti prodat će ih i za jednu kunu kako je gazda rekao, a on će im pomoći jer će im smanjiti plaće, a menađerima će ih podići i upravo ti menađeri, banke i fondovi kupuju. I kad cijena pada oni zarađuju, a pogotovo gledajući dugoroćno
Što ste kao u PMS-u, pričekajte još 2 dana, pa ćete vidjeti je li g. Marković prodavao…
lp
Ne znam, cijenjene kolege, više se bojim prognozirati, ali kao da se smiruje ona panična rasprodaja. Ovo do sada danas je ipak zanemarivo i premalo…
E sad, vidjet ćemo, je li to samo privid ili ponovo zatišje pred buru.
Ja trenutno nemam ni jednu dionicu ali vama zaista i krajnje iskreno želim puno sreće. Trenutna cijena nema veze sa stvarnošću ni sa zdravim razumom ali, nažalost, takva je… Znate i sami kakva je Belje firma, koliko se uložilo, ulaže i koliko se još planira uložiti. I to u baš svim granama kojim se i bave.
Ne može i neće ova agonija trajati vječno…
Pozdrav, drage i želim vam brzu promjenu trenutnog trenda.