BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba imati snage obraniti se od braniteljskih dionica koje se konstantno otpuštaju u desetinama tisuća i idu direkt na burzu.Bojim se da Belje nema takvog igrača da to amortizira, daj Bože da sam u krivu.

Valjda cemo se uspjet obranit.inace procitao sam tu i neke tekstove o mogucnosti da bi belje moglo u predstecajnu.to mi se cini jako nebuloznim buduci da ce belje ici u prodaju za par godina.kakav bi bio rejting firme prilikom prodaje da prodje kroz predstecajnu prije toga???cudno mi je samo kako to da braniteljske dionice ne ruse cijenu DDJH iako ih je audio vise otpustio nego belja??ajde valjda ce i to proc.

Valjda cemo se uspjet obranit.inace procitao sam tu i neke tekstove o mogucnosti da bi belje moglo u predstecajnu.to mi se cini jako nebuloznim buduci da ce belje ici u prodaju za par godina.kakav bi bio rejting firme prilikom prodaje da prodje kroz predstecajnu prije toga???cudno mi je samo kako to da braniteljske dionice ne ruse cijenu DDJH iako ih je audio vise otpustio nego belja??ajde valjda ce i to proc.

Ddjh ima jedan koji brani… Mada vidim i kod nas betoniranje na 56, ali se temelji još nisu osušili… Bit će da to drže erste i raiffeisen računi koji su kupovali na 65. E sad hoće li izdržati – nadam se[emo_palacg].

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

50 bi moglo biti “dno dna”, a ako i to probiju, onda “bezdan”.
Inače u iduća dva do tri mjeseca bi netko (znamo tko) mogao iskoristiti buduću nisku tromjesečnu prosječnu cijenu za kojekakve planirane “mahinacije” na ovoj dionici. Svaka kupnja u ovom padajućem trendu je “pozdrav sa kešom” na duže razdoblje!

Graf ta Belje.

Evo grafa koji je objavljen na temi tehnička analiza. Sugerira rast..

Ja sam svojevremeno ovdje spomenio predstečajnu nagodbu, no više kao neku teoretsku mogučnost. Dok je Agrokor držao onih 1,5 milijardi duga mogo je kroz predstečajnu nagodbu provesti restrukturiranje i konsolidaciju izbjegavajući neke zaknske obveze što sama PSN omogučava. Npr dokapitalizacija bez obveze ponude za preuzimanje ili tako nešto. Sada više nije Agrokor najveći vjerovnik pa ta solucija ( nisam siguran da je uopće bila vjerovatna) otpada.

No meni ovo konstatno “rušenje” cijene ne izgleda kao posljedica braniteljskih dionica. Po kupnji lupaju relativno veliki paketi, mislim da branitelji nemaju tolike. Maksimalni paket koji branitelji (invalidi ili obitelj poginulog) može dobiti je 74.000 kuna što je po nominali 740 dionica ali koliko ja znam oni ne dobiju samo jednu firmu nego nekoliko različitih. Npr kod HCVT sam primjetio da su paketi bili 29 dionica ( po 200 kn = 5.800 kn ) tako da po toj analogiji ovdje paket su nekih 58 komada? Danas su po kupnji udarila bar dva tri od 1000.
Da su branitelji to bi već završilo jer samo danas je protrgovano preko 9000 komada a prošli tjedan preko 16.000.

Trebalo bi uzeti knjigu dioničara na par datuma da se pohvataju konci. Tko i zašto ruši cijenu?

Nemoj misliti na m2!

Te velike pakete su dobili zaposlenici po 30kn

Ti su paketi bili po 570 komada ali su upisivani još 2010. Nisu valjda čekali do danas da ih prodaju po 56 kuna a mogli su po 20% više prije mjesec dva?

Nemoj misliti na m2!

Zasto ne. Kao da radnici znaju sto o dionicama. 570 komada. Nije bilo vise za one u drugom krugu?

Progooglao malo pa našao.
Branitelji su ove godine dobijali dionice polovicom lipnja. Branitelj HRVI 30% je dobio 40 dionica HCVT i 174 dionice Belja tj nominalno 25.400 kn
Nažalost puno njih se požurilo pa prodalo HCVT odmah (tada je bila 150-160 kuna) a primjetio sam da je bilo dosta prodaje dok se čekala ponuda. Paketi su često bili 29 ili 40 komada.

Vratimo se na Belje.
Danas je oko podneva krenulo iskrcavanje
Prvo 5 puta po 400 cca komada do 56, ukupno oko 2000 komada
Onda je bilo par nešto manjih naloga po prodaji do 57,60
I onda 2450 i komadu po kupnji!!
To nema nikakve veze sa braniteljima ni radnicima.

Nemoj misliti na m2!

belje je ozbiljna firma,firma koja proizvodi i to uspjesno proizvodi.prije ili kasnije ova ce dionica narasti i tu nema govora.

belje je ozbiljna firma,firma koja proizvodi i to uspjesno proizvodi.prije ili kasnije ova ce dionica narasti i tu nema govora.

Firma je “dužna kao Grčka”.
Kako mislite da će Belje vratiti dugove?
Zašto bi dionica rasla?
Pozdrav

kolega bisakovi je vjecni pesimista [emo_smijeh]…ja sam napisao prije ili kasnije..jer ne sumnjam u kvalitetan rad ove firme vec sada a i u buducnosti

New Report

Close