drastičan rast cijena hrane – u godinu dana porast cijena od 40-60%
http://www.vecernji.hr/vijesti/drastican-rast-cijena-u-godinu-dana-sve-poskupjelo-40-60-clanak-584782
@cxy2012
utječe li to na poslovanje belja? [emo_namigusa]
Nemam dionice Belja ni Vupika ni Konzuma…ali mislim slijedeće….Todorić će nakon preuzimanja Mercatora prodati trgovinu i ostati u poljoprivrednoj proizvodnji. Novcem od prodaje zatvorit će obaveze prema bankama, a ostat će mu proizvodne djelatnosti u poljoprivredi, za koju EU izdvaja 31% svog proračuna….a za trgovinu?
Uz to će kupcu podastrijeti ugovore u kojima će osigurati plasman svojih proizvoda kroz prodajne kanale novog vlasnika (globalnog igrača) i na taj način osigurati ogromno tržište za svoje poljoprivredne proizvode…Možete li zamisliti takav rasplet?
Umjesto borbe sa AZTN i koncentracijom i monopolom čovjek će se vratiti majci zemlji…pa sa cvijećem je počeo…pa skoro tu će se i vratiti, samo sa malo većim brojevima….možda sanjam, a možda i ne?
Sad ce Todoricev lanac trgovina definitvno biti dovoljno velik da bude zanimljiv najvecim igracima….sto god to znacilo…
Osobno mislim da proizvodnja je buducnost, no potrebna je i prodajna mreza, ako ju moze osigurati kroz neki veci lanac, jos bolje… no pitanje koliko to odgovara bankama…
Nemam dionice Belja ni Vupika ni Konzuma…ali mislim slijedeće….Todorić će nakon preuzimanja Mercatora prodati trgovinu i ostati u poljoprivrednoj proizvodnji. Novcem od prodaje zatvorit će obaveze prema bankama, a ostat će mu proizvodne djelatnosti u poljoprivredi, za koju EU izdvaja 31% svog proračuna….a za trgovinu?
Uz to će kupcu podastrijeti ugovore u kojima će osigurati plasman svojih proizvoda kroz prodajne kanale novog vlasnika (globalnog igrača) i na taj način osigurati ogromno tržište za svoje poljoprivredne proizvode…Možete li zamisliti takav rasplet?
Umjesto borbe sa AZTN i koncentracijom i monopolom čovjek će se vratiti majci zemlji…pa sa cvijećem je počeo…pa skoro tu će se i vratiti, samo sa malo većim brojevima….možda sanjam, a možda i ne?
Ako u Agrokoru ovo nisu do sad skužili, prodaj im ovu razvojnu strategiju jer je po meni odlična i vrlo vjerojatna u budućnosti. Pitanje je samo na koji će se rok to sve događati, ali siguran sam da će se situacija oko Agrokora razvijati upravo u tom smjeru.
Izgleda da je lagani odbijanac sve blize
do koje najviše cijene ga očekujete?
Ja je očekivam na 75-78, ako bude kupaca, nije nagovor na kupovinu/prodaju dionica.
Morat ce se malo kupovati i po ask-u
Evo netko te poslušao i udario čak sa 3 dionice po asku
Belje potraživanje od čak 71.384.651,15 kn pretvorio u suvlasnički udio… ma fantastično … ili ne …?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=46809