BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako je pala Droga, zašto ne bi i Merkator.

http://business.hr/ekonomija/slovenski-mediji-o-strateskom-zaokretu-hrvatski-kapital-osvaja-sloveniju

ne moze pasti vise nego sto je [emo_namigusa]…samo sto dionica ne raste shodno situaciji..[emo_smijesak]
[/quote]
Kolega mislio sam da padne kao zrela kruška u Agrokor, ovaj puta teško će izbjeći preuzimanje.

Ako je pala Droga, zašto ne bi i Merkator.

http://business.hr/ekonomija/slovenski-mediji-o-strateskom-zaokretu-hrvatski-kapital-osvaja-sloveniju

ne moze pasti vise nego sto je [emo_namigusa]…samo sto dionica ne raste shodno situaciji..[emo_smijesak]
[/quote]
Kolega mislio sam da padne kao zrela kruška u Agrokor, ovaj puta teško će izbjeći preuzimanje.
[/quote]na to sam i mislio [emo_namigusa]

Neznam dali će to šta dionici pomoć, opet klizi dolje. Imam osjećaj da ni pet Mercatora ovo nemože pokrenut.

Neznam dali će to šta dionici pomoć, opet klizi dolje. Imam osjećaj da ni pet Mercatora ovo nemože pokrenut.

Velite, neki bedak jučer počistio s par stotina tisuća kuna do 70 i sad će gledati kako mu se dan za danom uloženo topi.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Onome tko dugo prati burzu odmah je jasna taktika-počisti sve do određene cijene i na neko vrijeme nestane…mali pomisle da je kupac odustao i počnu se slagati na prodaji pa dođe novi rafal i opet ih počisti i tako par puta dok se razina ne očisti od onih koji ne znaju zašto su zapravo kupili dionicu…a onda krene nagli rast i oni što su ranije prodali počnu brzo juriti nazad i skidati s aska [emo_smijeh]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ne mogu pretpostaviti koji su razlozi volatilnosti dionica zadnjih dana, ali eventualna kupnja Mercatora na dionicu će kratkoročno imati negativni učinak, isto kao što je bilo i prije koju godinu u istoj situaciji.
Radi se o tome da se tima Agrokor financijski prenapreže i onda iz svojih poduzeća isisa koliko može da bi namakao dio novca za kupovinu.
To naravno loše utječe na cijenu dionica svih Agrokorovih firmi.

Ne mogu pretpostaviti koji su razlozi volatilnosti dionica zadnjih dana, ali eventualna kupnja Mercatora na dionicu će kratkoročno imati negativni učinak, isto kao što je bilo i prije koju godinu u istoj situaciji.
Radi se o tome da se tima Agrokor financijski prenapreže i onda iz svojih poduzeća isisa koliko može da bi namakao dio novca za kupovinu.

kolega,belje je na mizernih 67 kn,o kojem negativnom trendu pricamo..moje skromno misljenje je ako se potvrdi kupovina to biti skok za belje

nije istina, Agrokor za ovaj posao ima osiguranu pola milijarde eura tešku prvoklasnu garanciju, a čitava konstrukcija bit će zatvorena kapitalom samog koncerna.
Ivica Todorić će zbog preuzimanja Mercatora odraditi dokapitalizaciju Agrokora, u čiju vlasničku strukturu bi trebao ući fond One Equity Partners, Blackstone te EBRD koji bi tada postali suvlasnici koncerna do oko 30 posto.

Todorić je nedavno otkupio natrag od EBRDa 4% od 8,37% dionica za nekih 100M eur kojemu je ostalo još 4,37%, što navodi da Agrokor vrijedi oko 2,5B eur te da će eventualna dokapitalizacija od 25% novih dionica iznositi najmanje 600M eura.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

To i ja kažem da će kupovina biti plaćena lovom iz koncerna, a jedna od članica je Belje, a istina je ovo ostalo o dokapitalizaciji, samo to nije dovoljno.
Cijela igra je dugotrajna i prevelika, cijeli je taj koncern zapravo u vlasništvu stranih banaka, Agrokor je samo forma. Pitanje je veliko čije će to na kraju biti i tko će upravljati tim megakoncernom koji drži najbolje što u Hrvatskoj postoji, osim plavog mora.

Gazprom

Što se nerviraš, ako proďe kupovina Belje dobiva ogromno tržište, a to znači moguće povećanje prihoda sa 1.7 milijardi na više od 2 milijarde kuna, što nije loše za Belje, zar ne kolega.

Nikad bliže.

Agrokor i Mercator potpisuju ugovor o suradnji

nije istina, Agrokor za ovaj posao ima osiguranu pola milijarde eura tešku prvoklasnu garanciju, a čitava konstrukcija bit će zatvorena kapitalom samog koncerna.
Ivica Todorić će zbog preuzimanja Mercatora odraditi dokapitalizaciju Agrokora, u čiju vlasničku strukturu bi trebao ući fond One Equity Partners, Blackstone te EBRD koji bi tada postali suvlasnici koncerna do oko 30 posto.

Todorić je nedavno otkupio natrag od EBRDa 4% od 8,37% dionica za nekih 100M eur kojemu je ostalo još 4,37%, što navodi da Agrokor vrijedi oko 2,5B eur te da će eventualna dokapitalizacija od 25% novih dionica iznositi najmanje 600M eura.
[/quote]

Belje ima 1,5 milijardi zaliha.
To je bit.
Ne mogu plasirati koliko proizvedu.
Zato im treba Mercator.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

New Report

Close