BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo će padati sve dok ovi probisvijeti iz AUDIO-a ne istresu sve što imaju. Katastrofa … [emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise]. Da mogu, valjda bi prodavali u tri smjene. I takvi upravljaju državnom imovinom … [emo_bijesan]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

dali to znači do 1 kn?

Ovo će padati sve dok ovi probisvijeti iz AUDIO-a ne istresu sve što imaju. Katastrofa … [emo_vrtimise][emo_vrtimise][emo_vrtimise]. Da mogu, valjda bi prodavali u tri smjene. I takvi upravljaju državnom imovinom … [emo_bijesan]

ja baš mislim da su sposobni, uspjevaju postići cijenu 66 X bolju nego što gazda kaže da vrijedi. trebalo bi im dati nagradu za menagere stolječa 🙂

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

dali to znači do 1 kn?

Točno to. Ode Belje po nabavnoj… [emo_beztona]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Razvidno Republika Hrvatska opet neformalno surađuje s Agrokorom,kao i u slučaju javne ponude, putem svojih anonimnih organa.

Poljoprivredni proizvođači u tranzicijskim zemljama narasli su u vrijednosti ulaskom u EU za oko 70%. Stvarno nema smisla da se ta vrijednost pojavi u bilanci RH, sada kada smo tako blizu. Puno je primjerenije da se to prepusti Agrokoru, dok još ide po ovako niskoj cijeni.

800 milijuna na javnoj ponudi, još 50 milijuna razlike od ove tržišne cijene do barem računovodstvene vrijednosti dionice, uopće nije loša ušteda za Agrokor.

Remetinečki poslovni klub će s Linićem i Sanaderom postati repektabilna snaga, možda pobijede i Bandića na nekim budućim izborima izborima.

Čitam malo unazad, kolega HaoRen je dao dobro obrazloženje uloge Audia ali izgleda da nitko to ne čita. Nevjerojatnih investitora ima kod nas u HR zaista. Naprosto mi je nevjerojatno da, recimo radite za plaću i nakon što je zaradite dio tog novca plasirate u dionice, a ne želite ni približno uložiti truda i nešto istražiti ili barem pokušati naučiti.

Eeee..
I vi mislite da je “izlazak” Audia problem? Pa Audio sad “prodaje” dionice po 100 kuna jer pri dodjeli obračunava nominalu, pa nije tako ni loše ni za one koji dionicu dobiju, a ni za Audio. Bolje to nego po kunu kako su navikli.
Oni su ti koji su gazdovali u firmama, imenovali NO i upravu, zadužili ih preko kapitala, gurnuli u gubitke pa prodali za kunu.
Što je najbolje firme su obično bile dužne vlasniku pa kad su za kunu prodali firmu onda je novi vlasnik postao dužan. Samo onda odjednom se nakon što prodaju firmu sjete oprostiti dug. Pogledajte kako je to izledalo baš kod Belja, imate sva izvješća na internet.

Samo i sadašnji vlasnik se ponaša dosta “nerazborito”, kao da i on nekome želi prodati po kunu. Ove godine kamate bi trebale biti oko 200 mil kuna, tko će to zaraditi? Jel ide netko na skupštinu pa da priupita upravu jel imaju oni kakav ozbiljan plan ili se sve svodi na vrti pedale da ne padneš? Do kada će kroz kamate grickati kapital dioničara, nije im to mamino?

Nemoj misliti na m2!

Čitam malo unazad, kolega HaoRen je dao dobro obrazloženje uloge Audia ali izgleda da nitko to ne čita. Nevjerojatnih investitora ima kod nas u HR zaista. Naprosto mi je nevjerojatno da, recimo radite za plaću i nakon što je zaradite dio tog novca plasirate u dionice, a ne želite ni približno uložiti truda i nešto istražiti ili barem pokušati naučiti.

Nema ti se smisla oko toga zamarati ja sam odavno otupio na te stvari…Nevjerojatno koliko su ljudi nekad ljeni i ignorantni…Ne mogu vjerovati da netko uloži 1kn na ZSE, a onda “jauče” da AUDIO prodaje, u danu kada AUDIO smanji poziciju za 10 000+komada, dok je na burzi na dan kad se gleda promet bio 1500 komada…Nije mi jasno kako se ne zapitaju “čekaj kako su oni mogli prodati toliko, a na burzi uopće nije protrgovano s toliko komada, onda se tu očito radi o nečemu drugome”..ne ne , pre teško je postaviti tako neko normalno pitanje sam sebi lakše je “pjevati borbene” o kriminalu i lopovluku, teorijama urote itd.

Ili recimo investiraš u neku dionicu na (stotine) tisuća kuna, a škrt si platiti 125kn za knjigu dioničara, ili odvojiti 1h vremena pa besplatno pogledati knjigu dioničara u SKDDu i saznati “tko to prodaje”..Pa onda recimo vidjeti da je broj dionica u top30 sve veći i veći, da se pojavljuju neki skrbnički računi i slične lijepe stvari, a da prodaju većinom mali dioničari s 500 i manje dionica, pa ti je mnogo stvari jasnije.

Ili na jednoj dionici, jedna fizička osoba koja se slučajno pokazala u top10 odmah se sakrije iza skrbničkog računa jednog investicijskog društva, a onda pojedinci danima pričaju o “iskrcaju” …Ili pak napišu javno članak da bi najradije prodali dionicu kojoj je sada cijena 105kn,a o kojoj su pisali hvalospjeve kada su ju plaćali po 1600kn

Ljudi su prelijeni postaviti sami sebi tako neka banalno jednostavna pitanja, no uvijek će biti spremni pričati o teorijama zavjere, ili lamentirati o TA i “popunjavanju gapa iz 2003. godine” (vidi temu IGH) .

Zapravo i bolje da je tako, da nema takvih kako bi mi zarađivali?

...

Treba se udružiti, barem u pračenju kretanja! Pa kad imaš bolji pregled, lakše je odlučiti.

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Haroen otpuštanjem dionica adudia dođemo opet na isto. Netko je dobio te dionice i 30% njih će biti odmah prosuto na zse. Zato treba biti pametan i pustiti da belje padne na 50kn. Osim toga ovo postaje vrlo nesigurna dionica u kojoj se lako mogu novci pogubiti. Toda će svoja potraživanja prema Belju morati zamijeniti novim dionicama i tada će doći do novog razvodnjavanja kapitala. A ukoliko to ne učini belju prijeti bankrot.

kanabis

1. Ne mozes pretpostavljati i davati postotke koliko ce dionica odmah na ZSE bez da pogledas u knjigu dionicara.Ja ti mogu reci da si u krivu oko toga

2. Istina je da je na BLJEu teret kredita , no tako je na svim Todex dionicama, sto ce gazda napraviti i na koji nacin to nitko ne moze znati..Sto se bankrota tice, pa kredit je trebao doci na naplatu u 1mj ove godine, no produzen je, da je htio Toda je mogao BLJE staviti u probleme vec ove godine..posto nije htio ocito (zasad) nema takvih namjera..Takoder on ovdje suraduje zajedniocko s drzavom (tako je rekao upravni sud i hanfa) pa i tu treba paziti sto raditi. Uglavnom da BLJE ima svoje rizike kao i svaka dionica, no isto tako i svoj ogromni potencial. Svatko za sebe odlucuje na koju stranu vise naginje

Osobno mislim da je trenutno na BLJEU jedan veliki bear trap.

...

Toda je taj kredit držao kao osiguranje u slučaju da sud ne presudi u njegovu korist. Vrlo je mudar i sve će iskoristiti u svoju korist. Mislim da ga nitko u ovoj državi više nije u stanju kontrolirati, tako da se najpametnije maknuti.

New Report

Close