Ne rasprodaje AUDIO , ne kuzim kako to ljudi jos nisu shvatili iako odavno diskutiramo to na temi…Audio doslovce ljudima dijeli dionice , ne prodaje ih na trzistu
Ta otpustanja AUDIOa su nekakvi povrati imovine i slicne stvari…Gospođa Perera koja se nalazi u TOP10 je naprimjer svojih 25 000komada dobila upravo od AUDIOa…Dan na koji se referirate promet je bio 2000komada, a AUDIO je taj dan smanjio poziciju za 13 000komada, odmah po tome vidite da nije bilo prodaje na burzi.
U AUDIOu ima posebna soba u kojoj sjede dvije službenice koje se bave malim dioničarima BLJEa i tim povratima imovine..Vjerojatno kada riješe određeni broj slučajeva onda to odjednom proknjiže.Koga zanima o čemu se točno radi neka pošalje zahtjev Audiou pa će valjda dobiti odgovor.
Na stranicama AUDIOa možete vidjeti ( izvještava se mjesečno) koliki je državni portfelj i koliko je dioica raspoloživo. Za belje je to bilo 579.519 prema 159.809. Ostatak je dionica rezerviran najvjerojatnije za neke imovinske sporove ili zahtijeve za povrat i to ne one koje vodi Belje nego država sa bivšim vlasnicima i slično.
Pogledajte kroz par dana kad objave novi portfelj pa će te saznati koliko još od tih 420.000 rezerviranih dionica je ostalo. Ostatak Audio ne prodaje i svakako ne na burzi ali i taj broj može se mijenjati, prvo ako se ukine neka rezervacija (država dobije spor) ili se dionice dodijele po nekoj drugoj osnovi.
Išao sam pogledati reviziju privatizacije i inicijalno je bilo rezervirano 591.126 dionica.
Svaki puta kad čitam bilo koju reviziju pretvorbe zapitam se što B@jić čeka?
Pustimo sad vjerovatno namjerno gomilanje gubitaka i zaduživanje kod današnjeg vlasnika, smanjivanja kapitala koja su dovela do fer prodaje po 1 kunu.
Ali baš me zanima od kuda danas Belju stavka u bilanci revalorizacijske rezerve od 575 mil kuna?
Možda ima veze sa muljenjem oko procijene vrijednosti imovine?
Kod zemljišta je to najvidljivije.
Iako je knjigovodstvena vrijednost zemljišta za pretvorbu bila 472 mil kuna, radi se procijena i ono se umanjuje na 94 mil kuna.
A gle danas zemljište u bilanci piše 640 mil kuna?
Dorh tu nebi ništa morao ni raditi, sve su mu već pripremili. Uzmu nove procijene na temelju kojih su knjižene revalorizacije pa ih usporede sa onima kojima je umanjena vrijednost prije pretvorbe i privatizacije i pozvu malo na razgovor osobe koje su vodile tvrtku (neki su im ionako na “skrbi”) i one koji su nedavno izjavili da su zajednički djelovali. To im čak nije ni u zastari.
Eto od namjere da malo pojasnim ove sitna otpuštanja dionica od strane Audia ispao je post koji “otkriva” kriminal u pretvorbi ( toplu vodu ) Ali nedo bog da netko nije ovjerio potpis, zaljepio biljeg na ovim zahtijevima za povrat imovine ili smuljao neku potvrdu na temelju kojih traži dionice. Za takav “kriminal” bi mogao i u zatvor.
Dokle laži da AUDIO prodaje? Več je milijun puta rečeno, AUDIO ništa ne prodaje , to su povrati imovine.
U biti zar je teško pročitati post odmah iznad vašega?
Dokle laži da AUDIO prodaje? Več je milijun puta rečeno, AUDIO ništa ne prodaje , to su povrati imovine.
U biti zar je teško pročitati post odmah iznad vašega?
Nije šija već je vrat, to vam je potpuno identično prodavali oni ili nekome dali pa on prodao, ja tu ne vidim nikakve razlike, vi možda vidite jer gledate drugačijim očima od mene i zato što imate dionice pa pokušavate obraniti nešto što će vjerovatno biti neobranjivo ako nastave sa otpuštanjem a poučen na drugim dionicama gdje su to radili moj stav je reži i biježi.
A gdje vi vidite da oni koji dobiju dionice ih prodaju? Evo vam gospođa Perera koja je u TOP 10 je od AUDIOa dobila svojih 25 000komada još kod cijene 90/kn dionica i nije prodala niti jednu dionicu !
Jeftino i neargumentirano drukate.
BTW
Za vašu informaciju koncentracija u to30 dioničara se značajno povočala u zadnjih par mjeseci, prodaju samo mali dioničari s manje od 500dionica.
galija dal plove lađe ili su potonule? Još malo dolazi konzumator
Reži i biježi.
Nije šija već je vrat, to vam je potpuno identično prodavali oni ili nekome dali pa on prodao, ja tu ne vidim nikakve razlike,
Kako vi vidite da je netko tko je dobio dionice prodao?
Vidite jedino da AUDIO ima manje… zato što MORA dati dionice.
Stvarno ovo nije provokacija, već normalno pitanje…… a glasi..
Kako to da se firma za koju vlasnik trvdi da vrijedi nula kuna trži po 72 kn?
Neka mi netko to proba odgovoriti.
Ne zanimaju me odgovori tipa, biti će belja i po 50kn i po 30…. itd
zanima me zašto cijena na burzi nije 1kn ili 0.5 kn, ili da se dionica jednostavno delistira……
tnx
Stvarno ovo nije provokacija, već normalno pitanje…… a glasi..
Kako to da se firma za koju vlasnik trvdi da vrijedi nula kuna trži po 72 kn?
Neka mi netko to proba odgovoriti.
Ne zanimaju me odgovori tipa, biti će belja i po 50kn i po 30…. itd
zanima me zašto cijena na burzi nije 1kn ili 0.5 kn, ili da se dionica jednostavno delistira……
tnx
Gledaj moraš uzeti u obzir i kontekst u kojemu je Toda izjavio što je izjavio. Još uvijek se nije slegla prašina oko priče o ponudi, HANFA je donijela rješenje kakvo je donijela (IMHO sramotno) i protiv tog rješenja podignuti su razni postupci, podignute su i kaznene prijave protiv ljudi koji su sudjelovali u izradi istog kao i prema predsjedniku HANFAe koji je rješenje potpisao , tko zna kako će ta cijela priča jednog dana završiti.. Toda je dao izjavu koju je dao kako bi se prikazao kao žrtva u stilu ” Pa ta dionica ništa ne vrijedi, a tu neki pohlepni špekulanti traže od mene 300+kn/dionica”..Isto tako je dao i izjavu kako “ne spava nočima i razmišlja kako će radnicima koncerna Agrokor isplatiti plače” vjerujete li i u tu njegovu izjavu? Obje izjave dane su u svojim kontekstima kako bi se jadan cvjećar Toda – čovjek iz naroda, prikazao kao žrtva.
Toda je kao temelj svoje izjave naveo visoku zaduženost BLJEa. Prvo BLJE nije dužno bankama nego samom Agrokoru , sam Toda ga je zadužio to nije ni spomenuo u izjavi. Drugo ako ćemo gledati na taj način da jako zadužena tvrtka ništa ne vrijedi, onda bi se pola ZSE trebalo prodavati po -1kn (oni nama plate da kupimo dionicu) . Evo vam primjera Konzuma isto Todorićeve dionice, isto izuzetno zadužena tvrtka , a Toda je u ponudi ponudio 148kn umjesto 1kn po dionici, idući primjer je TISK ponovno Todorićeva visoko zadužena dionica, ponovno ce ponuda biti vjerojatno 216-220kn a ne 1kn.
Ne treba se držati izjava pojedinaca “kao pijan plota” jer sve što se izjavljuje pogotovo tako javno u novinama izjavljuje se sa svrhom. Toda se u ovom slučaju pokušao prikazati kao žrtva, a sad se ta njegova citira većinom od strane špekulanata koji bi htjeli što jeftinije kupiti. Toda je izjavio što je izjavio, no netko drugi već mjesecima kupuje na tisuće dionica po cijenama od 70 do 83 i njemu BLJE očito vrijedi više. Ako Toda iskreno misli da BLJE ništa ne vrijedi , neka ga ponudi po 1kn/dionica , neš ti 8 215 487kn bude se skupilo na 2-3 s foruma i preuzet ćemo blje za tu cijenu. Samo da od države uzmemo poticaje i odma zatvorimo BLJE naveliko bi nam se isplatilo tako da nebih ja shvaćao te njegove izjave preozbiljno.