BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čak i 50 kuna je previsoko za ovu dionicu.

Čak i 50 kuna je previsoko za ovu dionicu.

SUper su mi ovakvi “argumentirani” postovi…Samo to što brojku 50 ili 75 u apsolutnom iznosu gledate kao neku “ljestvicu vrijednosti” dovoljno govori o vašoj razini financijske edukacije. Da ste se izrazili u okviru P/E,P/S i/ili P/B te omjere usporedili s prosjekom sektora pa zakljucili da je BLJE preskupo u usporedbi s peer grupom to bi jos proslo, no kakve veze ima apsolutna vrijednost (bila ona 5,50,70,300,700itd.) s time je li dionica skupa ili nije?

Vašom logikom ispalo bi da je ADPL 50% manje vrijedna firma od HTa (jer je cijena jedne dionice manja), a da je HT 7puta manje vrijedan od ERNT. Naravno da to nije tako

Nije problem ako pisete negativno, samo bi bilo pristojno onda pisati argumentirano.

...

Poštovani kolega HaoRen je u potpunosti u pravu… Što to konkretno znači da je 50,00 previše za jednu dionicu Belja? Znači onda je Ingra sa 3,95 iznimno jeftina?
Utopijsko razmišljanje…
Međutim, šta se to događa s Beljem jučer i danas? Zašto je bid tako tanak? Razmišljao sam u žešćem ulasku na 73,00 (što je do sad uvijek bila dobra kupnja) međutim sad sam prilično pokoleban. Nema više utega zvanog ponuda za preuzimanje, ulagalo se, ulaže se i još se planira mnogo ulagati…
Jednostavno mi nije jasno zašto ne ide prema gore već upravo suprotno. Šteta…

Ma ljudi ne razumiju osnove investiranja, niti znaju kako funkcionira podjela tvrtke “na dionice” itd. to je problem .

Moje osobno mišljenje je da trenutno rasprodaju špekulanti koji su u BLJE ušli samo i isključivo zbog (sad ukinute) obveze za preuzimanjem..Pošto su trenutno počele dolaziti presude u korist Agrokora, ljudi koji su izgubili sporove prodaju dionice i s tim novcem placaju sudske troskove, ili racunaju na pad BLJEa upravo zbog tog scenarija s gubljenjem sporova ili su pak razočarani cijelom situacijom. S druge strane netko vec duze vrijeme potiho skuplja BLJE sto je vidljivo po kupovnim nalozima, no i on sam se mice nize s kupovnim nalozima posto vidi da ce mu ljudi dati i jeftinije..I zadnja stvar, krenuo je uranjeni “sell in May”.

Trebalo bi kupiti knjigu dionicara pa ju usporediti s nekom od pocetka godine , tada bi puno toga bilo jasnije.

...

Kad raste vrijedi puno, kad pada vrijedi malo. Živjeli špekulanti [emo_palacg]

Trebalo bi kupiti knjigu dionicara pa ju usporediti s nekom od pocetka godine , tada bi puno toga bilo jasnije.

Od 2. mjeseca pa do prije 2 tjedna skrnički računi jedne banke kupili nešto preko 25 000 komada.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

belje 73 cca vupik 130 cca..mozda je to realno za nekoga,za mene ne [emo_vrtimise], ali ne vrijedi uopce o tome.

sve propada u ovoj državi !!!!!!!
pa i burza !!!!
što prije sve prodati i staviti na sigurno .

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Povecanje prihoda i DOBIT 1.6 mil. kn!!!Bravo!

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Konačno dobit, a naš brat blizanac vpik otišao u minus. Zanimljivo kako na belju nikad ne mogu racno isprintati izvješće

wow napokon lijepo izvješće…

A gdje ste ga procitali ja jos nisam ?

New Report

Close