BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ostavimo po strani tu izbjeglu obavezu javne ponude
vratimo se u sadašnjost
činjenica je da je toda u nečemu u pravu, a to je da je belju niska profitabilnost i da mu treba povećanje tržišta
belje će imati veliku mkorist od kupovine ili spajanja sa merkatorom i nadajmo se od ulaska u eu i na police tesca i ostalih velikih eu retailera
belju je neto zarada mizerna ako gledate ukupnu aktivu s kojom rapolaže
ako maknete kamate povezanim poduzetnicima belje je u dobiti, ali ne većoj od 30 do 40 miliona kuna godišnje, a to je loše
pretvorite kredite agrokora u imovinu i dobiti ćete pravi uvid u profitabilnost belja
belju je nasušno potrebno tržište, jer ovako neće u slijedećih 80 do 100 godina vratiti uloženo

može se toda ljutiti na male dioničare koliko god hoće, ali mora shvatiti da su tu 3 problema:
1. zašto nije dozvolio i malim dioničarima dokapitalizaciju koja je provedena onda davno ? zar je njihov novac lošiji od njegovog ?
zašto ne bi mprobali ući u rizik zajedno s njim ?
2. problem je, a taj nema veze s todom, kršenje zakona RH, a to je strašno i jako je nepovoljno za male ljude, jer su zakoni napravljeni da bi se mali zaštitili od samovolje velikih
3. problem je da on ne shvaća da nije jedini hrvat na kugli zemajjskoj i da je belje stekao za zelenim stolom, a ne da ga je sticao svojim radom i znanjem
što da se njemu nešto dogodi, što da ta imovina pređe u nečije tuđe ruke ?
kojim pravom ?
za belje svi trebamo, ma i za vupik i za jamnicu i zvijezdu i sve hrvatske firme “moliti boga” da uspije ovo s merkatorom

Status Quo: Roll Over Lay Down

da ste vi na todinom mistu jel bi vi platili dionice po 300 i nešto
a dobio je tu firmu mukte i to je istina,kao i vupik i zvijezdu i jamnicu i ledo
a sve zahvaljujući nesretnim vladama koje su isisale firme

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

@ffff
ne znam što bi ja na njegovom mjestu
vjerojatno bi se ponašala onako kako bi mi bilo dozvoljeno
nije problem u nepružanju javne ponude u todoriću
problem je u vladi, koja je u potpunosti zakazala
problem je što ga vlada, u interesu građana RH i interesu vladavine zakona ne kontrolira
ako mislite da je krupni kapital bez kontrole, varate se
u usa je svojevremeno jedna moćna,američko – multinacionalna farmaceutska korporacija ( koja ima toliku aktivu da je NITKO na svijetu iz toga i drugih biznisa ne može kupiti, zamislite vi to )kupila ( neprijateljski preuzela na burzi ) jednu manju dansku farmaceutsku korporaciju, i s tom kupovinom postala svijeski monopolist u proizvodnji hzmanog rekombinantnog inzulina i hormona rasta
dogodilo se da je SUD u USA poništio kupovinu, vratio dancima njihovu kompaniju i drakonski kaznio tu američku kompaniju, a u interesu svjetske zaštite potrošača
dakle mora se poštovati zakon, jer zakoni su tu da štite male od samovolje velikih
ne može s.linić biti zakonodavac, to je tragedija RH

Status Quo: Roll Over Lay Down

kad bih znao da ce drukanje spustiti ovu dionicu i da ce se moci povoljno kupiti i ja bih to radio..ali..stvarnost je ipak drugacija.belje je velika firma sa velikom perspektivom i siguran sam da ce kupovina merkatora podici ovu dionicu na velike razine,a da ne kazem ulazak u eu da ce donjeti svoje sto je i normalno..ovo nije nagovor na prodaju ili kupnju.

ostavimo po strani tu izbjeglu obavezu javne ponude

Mozda bi ipak bilo pravilnije reci odgodenu obavezu obzirom da je obrazlozenje iz zadnjeg rjesenja ipak rijetko videna smijurija koja tesko moze opstati na duzi rok…

Nova vlada, novi suci, nova Hanfa, novo rjesenje, stari Todoric itd…

Samo ga teba uloviti prije nego ode Rajicevim stopama, a postoje naznake da ako uspije kupiti Merkator i takav scenarij je moguc pa je vrijeme ipak na njegovoj strani…

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

…belje je velika firma sa velikom perspektivom…

hmmmm

Lani smo uvezli hrane za 2,53 milijarde dolara, najviše svinjetine

a tek kad uskoro više ne bude granica s EU, koliko ćemo tek onda uvoziti?? [emo_vrtimise]

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/79895-todoric-je-otrovao-hrvatsko-mlijeko-pokvarenom-stocnom-hranom-uvezenom-iz-srbije.html

…belje je velika firma sa velikom perspektivom…

hmmmm

Lani smo uvezli hrane za 2,53 milijarde dolara, najviše svinjetine

a tek kad uskoro više ne bude granica s EU, koliko ćemo tek onda uvoziti?? [emo_vrtimise]
[/quote]
Onda smo u svojoj zemlji i više nema uvoza, samo što imamo zabranu zapošljavanja u većem dijelu naše nove domovine al to je ok

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Meni je i na 40 kuna puno previše a vi kupujte tko vam brani.[emo_palacd][emo_smijesak]

Meni je i na 40 kuna puno previše a vi kupujte tko vam brani.[emo_palacd][emo_smijesak]

Pa ti čekaj na 40 tko ti brani

kolega evo ja vam nudim da mi prodate onda po 50 kuna sad ako imate,pa cete kad kupite po 38 dobro zaraditi 🙂 🙂

evo nas..buy zona [emo_palacg]

Ovo je zona za bye, bye, baby!
[/quote]banana pozdrav ,,8% u padje hvala ljepo …

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close