BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SZIF je napravio swap sa…sa…sa…a zna se s kime, kaj ne?! Predmet swapa su bile dionice Belja i Konzuma.
SIZIF je dao 41.000 dionica Belja koje su prešle na račun Erste banke ( vidljivo u top 10 ), a SIZIF je u zamjenu za dionice Belje dobio 30.939 dionica Konzuma ( vidljivo u top 10 ).

Kada se napravi obračun, tako da se dionice Konzuma vrednuju po trenutačno aktualnoj tržišnoj cijeni ispada da je SIZIF za svoje dionice Belja dobio 100 kuna, pa čak i malo više od 100 kuna.

a nije ti palo na pamet da su u zamjenu možda bile uključene i neke druge dionice ili isplata u gotovini, tako da može biti da su dionice belja vrednovane puno niže od 100 kn, možda i na pola te cijene????

Raster-a mozda su dobili jos novaca pa je ispalo da je islo po vise od 100 kuna??Sve mi se ovo cini kao prevelika slucajnost.Nominala je 100 kuna,a neki su ovde javno pisali da ocekuju ponudu na 100 kuna.Pa kako ovo moze biti slucajno da bas dadne 100 kuna racunica??

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

drastično je pao broj postova otkad se vrtimo oko 71 [emo_smijesak] izgleda da su opet mom and pap investors prodali na dnu

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

pa neki kao da se opet nadaju slobodnoj ponudi od 100 kuna ?
ja bi samo rekao da je sve moguće – ali !
– ko se jednom opekao teško da će se i drugi puta ,
– vuk dlaku mijenja ali čud nikada

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Nominala je 100 kuna,a neki su ovde javno pisali da ocekuju ponudu na 100 kuna.Pa kako ovo moze biti slucajno da bas dadne 100 kuna racunica??

po meni je to vrlo vrlo visoko vjerovatnost. pa cemo onda vidjeti kolko je toda zbilja mislio da je situacija sa preuzimanjem za njega zavrsena jer to sigurno nebi radio da mu se noge ne tresu.

vidicemo sta ce bit kad agrokor uzme merkator,a to je po meni gotova stvar…

toda je najbolji poduzetnik u rh.isto tako zna kako su završili oni koji su dobili rješenje hanfe i kojima visi obveza davanja ponude.pogledajte primjer fižulića,ekipe iz validusa..sve firme i vlasnici su propali..mislim da si on to neće dozvolit.

toda je genij !! ! – veli da mu firma Belje vrijedi nulu !
to je da umreš od smijeha ili da se ubiješ ,
jer si ipak i ti vlasnik siće dionica te firme

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

eto ga nakon konsolidacije na 71 idemo opet na testiranje 80 u kratkom roku. [emo_palacg][emo_smijesak]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Auu, Rekvijem, koliko si jedinica pobrao s ovom izjavom.

Vaš link …[/url]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Auu, Rekvijem, koliko si jedinica pobrao s ovom izjavom.

6

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Stvarno mi je zanimljivo da nitko nije usporedio fizičke rezultate Belja sa prošlom godinom.
PC Baranjka 804 tone -2% uz isti prihod
PC Mlin 40.538 t brašna +6%, 13.888 stočnog brašna -2.9% uz 3 % veći prihod
PC Tvornica mliječnih proizvoda, 7685 tona + 17%, prihod + 6%
PC Tvornica stočnog hrane 192.203 tone + 2,5%, prihod 482 mil -0.4%
PC Koperacija svinje 89.384 +0,6%, junad 8220 + 8.6% prihod + 2,5%
PC Svinjogojstvo 149.190 tovljenika + 5.6%, prihod – 4,5%
PC Tovna junad 11.353 -1.9%, prihod +7.5%
PC Mliječno govedarstvo 20,1 mil lit + 4,1%, muzni prosjek +2,5%
PC Vinski podrumi 4.229.880 l + 99.8%!!
Vidimo da fizički obujam proizvodnje ukupno raste i to ne beznačajno, naravno ogroman trošak financiranja to pojede i tu nema pomoći taman da poduplaju prihode. Jedini način je smanjivanje tih troškova i koncern bi morao razmišljati o tome da svoje “ulaganje” u Belje stavi tamo gdje mu je mjeso, tj u kapital

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close