BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što ima više nepoznato na ovoj dionici nakon padanja neosnovanoga više od godinu dana sa 119 na 61, ovdje priča tek počonje trend je se preokrenuo, dionica nije taoc,ogromni prihodi i uskoro prodaja Merkatora.Puno pozdrava.
Prihodi Belja su 1 milijardu i sedamsto milijuna kuna, ako uskoro budu 2 milijarde koliko će biti cijena dionice.Pametnome dosta.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

Zadnja 2 dana trgovanja, netko je pokupio 5000 na brzinu, a tko zna li netko?

Što ima više nepoznato na ovoj dionici nakon padanja neosnovanoga više od godinu dana sa 119 na 61

daj ne laži! porast sa 70 na 119 kn bio je ISKLJUČIVO zato jer je HANFA donijela rješenje da je todorić u obvezi javne ponude, a nakon što je postupak završen u korist todorića nema nikakvih razloga za rast ove dionice preko 70 kn jer firma radi s gubitkom, prezadužena je, a od javne ponude (obvezne ili dobrovoljne) nema ništa!! [emo_palacd]

A onaj porast (prije objavljivanja obveze) s 55 na 113 je bio iskljucivo zbog cega?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Moram se složiti s nekima ovdje.

I ja isto tako mislim da za dionice koje nemam u portfelju, nema razloga za rast,
a one koje posjedujem, one će eksplodirati.

Istina na dan objave nastanka obveze ponude 6.10.2011. cijena je bila 70,44 (dan prije 69,9 na prometu od 450.000 kuna)
pa je cijena u par dana narasla i dotaknula 119kn (taj dan prosjek oko 112) ali prosjek u prvih mjesec dana nakon objave rješenja je bio 101 kunu.
Tako da je rast sa 70 na 119 uzrokovan objavom nastanka obveze istina bio cca 70% ali je to ipak privid

Mislim da je puno relevantniji prosjek recimo 3 mjeseca prije objave 6.7.-.6.10. koji je bio 80 kn
ili čak i 1.1.2011. – 6.10.2011. oko 92 kune uz prosječni dnevni promet od 900.000 kn

Po tome ispadne da je prosječna cijena zbog rješenja narasla sa 80-90 kn na 101 što je ipak puno manje od tih 70%

No meni je zanimljivije da je cijena od prosječnih 92 kune uz promete od 900k kuna do objave rješenja bila temeljena na u tom trenutku aktualnim podacima i izvješćima za 2010:
prihod 1,4 milijarde
book: 130 kn

u 2011 prihodi su povećani za 25% na 1,735
book 142 kn

Ove godine rezultati će biti na razini 2011, a raspetljavanjem zbrke sa obvezom ponude otvaraju se mogućnosti da se provede očito potrebna dokapitalizacija i smanji zaduženost i time tvrtka koja je po 3Q imala EBITDA od cca 160 mil kuna pretvori u solidnog dobitaša

Nemoj misliti na m2!

Može jedno pitanje, koje nema veze s dionicama, niti s cijenom nafte na
azijskom tržištu, nego je praktične naravi.
Pitala bi gosp. Vladeka, direktora Vajde, ali nemam gdje pisati….

Zašto kupljeni odojci na stražnjicama imaju TRI ODURNA PEČATA?
Nije dosta jedan? Nego stave TRI: jedan crveni, odvratni ljubičasti i još
ružniji smeđi? Odkud su ti odojci , iz Papua Nova Gvineja putovali?
Kako da to jedemo..i zašto , dok se iživljavate na mesu, ne pazite gdje štambiljate…….? Hvala na odgovoru.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Miami pravo zboriš ! ! ! !
I mene to pitanje jako dugo muči , al ja imam prjedlog ! ! ! !
Neka ta tri pečata zamjene sa tri crte i neka idu po sred odojka , tako da možemo reč ADIDAS odojak ! ! ! !

P.S. Bože ti nama pomozi , kakvih sve kret..a ima na ovom svijetu !
Njega muče pečati !

Pa dobro kaj onda, bu mo ga tužili već jednom.

PS: Više ne slušam radio, imam preveć posla da bi mi netko remetio koncentraciju.

Stavio CD country i super je. Nema čak ni reklama. Pa da vidite kak je to kad ste ignorirane.

[b]CRVENE ZORE[/b] [b]SIVI, MAKNITE SE OD MARSA DOK JOŠ MOŽETE[/b] [b]Naprijed Tigre[/b]

@miami
odgovor na Vaše pitanje i mene kolega interesira ,
jer jedna je bakica na placu dok sam kupovao odojka ,odnosno pajceka ,
rekla da ovi kaj imaju i crveni pečat dolaze iz Kine

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Malo sam pogledao povjest Belja.
Početak 2011 je bio oko 90.
Početak 2012 je bio oko 87.
Početak 2013 je oko 70.
Od 2010 do sada prihodi porasli sa 1,4 na 1,7 milijardi.
Dionica više nije taoc, prihodi se povećavaju, Merkator se prodaje.
I na kraju pitanje kuda če krenuti ova dionica, nakon rušenja dva puta sa 115 na 60-70, da li može treći put probiti kotu 120.
Puno pozdrava.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

Sve je to ok.Pečat ovaj,pečat onaj.A pošto su te
svinjske polovice,tj.prasci?Možda bi trebali
tu nešto uložiti.

Pozdrav,

New Report

Close