ne pricam ja o obveznoj ponudi nego dobrovoljnoj kao dobar takticki potez
todorić je stvorio carstvo na tome što NIKADA nije bacao novac bez potrebe, a ovo bi bilo obično bacanje novca!
toda će izgledno vrlo skoro jednostavno zamijeniti ogromne dugove belja za nove dionice i eto njega tik-tak na 95%..a svi što sad pjevate borbene opet ćete biti pušiona do balčaka! toda nije samo majstor igre, nego gospodar igre!
todorić je stvorio carstvo na tome što NIKADA nije bacao novac bez potrebe, a ovo bi bilo obično bacanje novca!
toda će izgledno vrlo skoro jednostavno zamijeniti ogromne dugove belja za nove dionice i eto njega tik-tak na 95%..a svi što sad pjevate borbene opet ćete biti pušiona do balčaka! toda nije samo majstor igre, nego gospodar igre!
to što on radi je sasvim ok, kupi jeftino, sredi firmu i proda skupo. upravo prodaje ledo. s druge strane belje je kupio jeftino, dokapitalizirao jeftino, modernizira firmu, povecava prihode, upravo ima priliku dodatno jeftino povecati udio i onda kad Belje pocne prikazivati lijepu dobit (a to je samo stvar bilance) može ga skupo prodati. u svakom slucaju Belje vjerojatno više nikada nece biti tako jeftino a ne bi niti bilo da nije bilo te obaveze koja je sada iza nas.
Sad po meni prvi test preokreta trenda bi trebao biti oko 68 kn. Ako se to probije onda smo na konju i možemo govoriti da se ovaj trend okrenuo.
Oscilatori sad rastu, RSI je izašao iz preprodanog područja što je dobro.
Jesi zadovoljan razvojem situacije??[emo_namigusa]
Ovdje je situacija jasna padanje više od jedne godine sa 119 na 61,a sada preokret,to što neki likovi ne mogu prihvatiti činjenice to je drugo nešto,Belje ima prihode 1 milijardu i sedamsto kuna i uskorio kreće proda ja Merkatora,hehe, tek počinje jedna ljepa priča.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju.Pozdrav.
Ovdje je situacija jasna padanje više od jedne godine sa 119 na 61,a sada preokret,to što neki likovi ne mogu prihvatiti činjenice to je drugo nešto,Belje ima prihode 1 milijardu i sedamsto kuna i uskorio kreće proda ja Merkatora,hehe, tek počinje jedna ljepa priča.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju.Pozdrav.
Ispravak od poviše Belje ima prihode 1 milijardu i sedamsto milijuna kuna.Da se ne zaboravi.Pozdrav.
@cxy2012
kolega vjerojatno će Belje rasti zbog zablude oko Merkatora ali Slovenci neće nikad prodat Mercator Todoriću.
Jasno su rekli zašto i to davno. Vama svima je to možda neshvatljivo ali kad pogledate realnije, ONI SU U PRAVU.
Nebi oni bili bolji od nas da ne gledaju malo dalje od nas, barem 20 godina unaprijed.
Živi bili pa vidjeli !
Srdačan pozdrav poštovani kolege, dioničari Belja i oni koji samo pišu na ovoj temi…
Dugo već nemam dionice ove tvrtke ali čitam Vaše postove već dugo vremena.
Ne želim previše zamarati, samo Vam želim puno sreće i da dionica ode visoko i to što prije.
Mislim da je vrijednost ove dionice, metaforički rečeno, predugo bila u okovima te nesretne ponude za preuzimanje. To je, osim malobrojnim špekulantima, donijelo puno više štete nego koristi. Međutim, to i sami vrlo dobro znate…
Imam nekakav utisak da se Belje lagano otključava. Okovi od ponude su napokon razbijeni. Ponuda za Mercator je ponovo aktualna. Svaki put kad se prbližavao datum odluke o kupnji, cijena dionice je rasla. Tako će biti i ovaj put. A bude li kupnja realizirana, mislim (da ponovim – mislim, nije da jamčim) da bi to bilo predobro…
Ovaj post nije napisan iz nekih sitnih interesa, kao što sam već napisao, ne posjedujem ni jednu dionicu. Samo svim cijenjenim vlasnicima želim puno sreće i od srca Vam želim puno višu cijenu od ove.
Držite se i lijep pozdrav.
@cxy2012
kolega vjerojatno će Belje rasti zbog zablude oko Merkatora ali Slovenci neće nikad prodat Mercator Todoriću.
Jasno su rekli zašto i to davno. Vama svima je to možda neshvatljivo ali kad pogledate realnije, ONI SU U PRAVU.
Nebi oni bili bolji od nas da ne gledaju malo dalje od nas, barem 20 godina unaprijed.
Živi bili pa vidjeli !
Mogu oni ne prodat merkator Todoriću, ali onda imaju problem a to je da ga nitko drugi i neće osim Todorića. pa po tvojem neka čekaju 20 god. a gori im pod nogama!!!
a zašto bi todorić dao dobrovoljnu javnu ponudu ?
zar nisu po novom ZPDD od obveze javne ponude oslobođeni oni koji povećavaju broj dionica dokapitalizacijom ?
ako unese dug i dokapitalizira po nominali od 100 kuna i na taj način pretvori dug u vlasništvo todorić nije u obavezi davanja javne ponude
zašto bi davao javnu ponudu ?
zar ne vidite da su sdp s milanovićem i linićemna čelu i agencija hanfa “poklonili ” belje todoriću ?
to nije čak niti za vrijeme hdz učinjeno
na taj način su državu i proračun oštetili za stotine i stotine miliona kuna
ali to ćemo mi platiti kroz poreze i vraćanje kredita koji su digli
….
Molio bi moderatore da ne brisu postove koji su u skladu sa pravilima foruma koje sam prihvatio prilikom registracije jer su isti ujedno intelektualno vlasnistvo,a i moguca buduca kulturna bastina (bar za one koji razumiju ove pojmove)
Daleko od toga da je ova mogucnost iskljucena(ipak je ovo K-rvatska),ali to bi bio vrhunac bahatosti ove tajkuncine,a konacno bi pokazalo svu bijedu i nemoc ove drzave i vlasti.A sada nastavno na tvoj post.Nadam se da si ponosan sto ovakvim svojim altruistickim pisanjem sudjelujes na trzistu kapitala. Argumentirano, pun suosjecanja sto ce se nekakve spekulante i prevarante u vidu malih dionicara koji su svoje dionice posteno placali svojim novcem i po 300 i vise kuna zgazit i izigrat,a sve u slavu velikog vodje.
Ali nemoj mislit da ces mene zavaravat ponavljajuci laz da je Todoric stvorio carstvo na tome sto NIKADA nije bacao novac(jer tri puta ponovljena laz postaje istina) vec sto nikada nista nije platio vise od kune. Jako mi je zao sto su te ima bit toliko u zivotu puta zgazili da patis od kompleksa manje vrijednosti. Ja duboko vjerujem da bi cak i ti stvorio carstvo da ti je netko poklanjao kompanije po kunu. Nisi ti nista losiji od Tode samo nisi blizu oltara. Nadalje gledam onaj popis stanovnistva i po meni je u Hrvatskoj ne 86% katolika nego 86% jalnih bezidejnih Rvata kojima je jedino radovanje i uspjeh u zivotu da susjedu crkne krava,a ne da njihova oteli. Pa zato likuj zajedno s njima sto ce Todoric majstor i gospodar igre zabit malim dionicarima balcak.Nadam se da si duboko duhovno ispunjen tom svojom konstatacijom i cinjenicom sto je za tebe Toda Bog jedini,spasitelj svega u Hrvatskoj. Ako mene pitas ja cekam dan kada ce Agrokor preuzest i kompletnu drzavnu administraciju kada ce konacno u potpunosti zavladat K-rvatskom.
A onda se pitaju zasto mladi odlaze iz K-rvatske,zasto nam je ovako kao sto je.A sve po zakonu(Tu su paragrafi pa zagrabi pošteno).Pokusaj se ponekad izdignit iznad svog malog sitnog interesa i sagledaj stvari u jednom sirem drutvenom kontekstu. Pogledaj LRH,Djakovstinu,JDBA,Dalekovod,Badel,BELJE,VLDS,INDG,INGR… I zapitaj se tko ce ostat na kraju na ZSE s ovakvim zakonima i regulatorom??? Ti i Toda???Pa cete jedan drugome prodavat dionice?? Pretpostavljam ti po kunu i bit ces sretan sto se igras s gospodarom igre??? Procitaj malo ove stihove dole mozda te potaknu na razmisljanje.
Im’o sam bagremovu šumu
Tamo dole prema drumu
Pa sam cekao, red je red
Polako komšije
Ne može samo da se udje, da se ruši tudje
Lepo sam im rekao
Ne lomite mi bagrenje
Bez njih ce me vetrovi oduvati
a zašto bi todorić dao dobrovoljnu javnu ponudu ?
zar nisu po novom ZPDD od obveze javne ponude oslobođeni oni koji povećavaju broj dionica dokapitalizacijom ?
ako unese dug i dokapitalizira po nominali od 100 kuna i na taj način pretvori dug u vlasništvo todorić nije u obavezi davanja javne ponude
zašto bi davao javnu ponudu ?
zar ne vidite da su sdp s milanovićem i linićemna čelu i agencija hanfa "poklonili " belje todoriću ?
to nije čak niti za vrijeme hdz učinjeno
na taj način su državu i proračun oštetili za stotine i stotine miliona kuna
ali to ćemo mi platiti kroz poreze i vraćanje kredita koji su digli
Dokapitalizacija opet?
Po 100?
Koma?
Daj objasni kako bi to prošlo.
Molim te.
Zasto bi dao javnu ponudu sada?
Visi mu sve.
Ako neka treca Hanfa,Upravni,ustavni ili medjunarodni sud utvrdi obvezu,onda je tek u problemima.
Sa zateznim kamatama.
Ako sada da dobrovoljnu po prihvatljivoj cijeni svima ( 150 mozda nebitno ) uzima dionice jer dionicama se prenose prava i obveze i gotovo je.
Kupnjom dionica od svih koji su ga tužili nema daljnjih sporova i slucaj Belje je završen.
U protivnom riskira puno jer rjesenje Hanfe je moguce oboriti na visim sudskim instancama.
Ako sada da dobrovoljnu po prihvatljivoj cijeni svima ( 150 mozda nebitno ) uzima dionice jer dionicama se prenose prava i obveze i gotovo je.
ništa time nije gotovo jer ako bi netko i prodao todoriću u toj hipotetskoj dobrovoljnoj javnoj ponudi, uvijek bi mogao kasnije iskoristiti odluku koja bi eventualno bila donijeta kontra zadnjeg rješenja HANFE i tražiti isplatu razlike od prodajne dobrovoljne cijene do cijene prisilne javne ponude! Zna to i todorić i zato nema nikakve šanse da dade dobrovoljnu ponudu jer on njome ne dobiva apsolutno ništa, samo sumnje i nove probleme!