BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Kanabis
Odluka je prije svega pravna i pravno utemeljena.Ako netko može dokazati suprotno
neka to i učini u Zakonom propisanom postupku.
Akvizicija(potencijalna)Mercatora ne donosi ništa bitno niti Vupiku niti Belju.
Slovenci(ili srbi u Srbiji) neće jesti više hrane iz Belja ili Vupika samo zato što je sada vlasnik Agrokor ili Konzum.
Pozdrav

http://www.seebiz.eu/zorko-agrokor-jos-razmislja-o-preuzimanju-mercatora/ar-52841/

Krenula je priprema za preuzimanje.

Ovi što smo ih spašavali morati će uskoro kupovati po skupljoj cijeni,hehe.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

Bisakovi mislim da Mercator nema Konzumov asortiman, a ne moraju Slovenci uopće jesti našu kvalitetnu hranu. No samim tim što će u Hrvatskoj biti više poslovnica, doći će do veće potražnje.

Sa rješenjem hanfe se ne bih složio. Previše je mutnih poslova ostalo iza svega. Pretpostavljam kao i do sada da od ponude neće biti ništa. I zato sam rasprodao cijelo bolje na višim razinama, da bi mi se ovaj tjedan ukazala sreća i ponovno sam nakrcan.

Vaše pisanje jednim dijelom smatram ok. Uvijek je potrebna i kontra strana kako bi se smirile strasti i kako ljudi ne bi pogubili sve novce. No u koliko se ovakve stvari nastave dešavati mogli bi svi veći investitori pobjeći iz ove kaljuže. Ovo jednostavno nije normalno.

Kanabis

Ne boj se neće investitori pobjeći, niti će “lero” srušiti dionicu pisanjem, baš suprotno odkad je se pojavio ima par dana dionica dobro skače, a ponuda za Merkatora neće pitati njega hoće li je biti ili neće i koliko će dionica na račun toga skočiti, okolnosti su promjenjene, ali i trend, nikakvi “lero” to više ne može zaustaviti, možda “lero” čeka veću cijenu da se trend potvrdi.Pozdrav.

Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

Vi ste tvrdili da obaveza postoji i da se temelji na Zakonu.
Jasno i nedvosmisleno sada proizlazi da ste bili u krivu.
Koliko vidim niti jedan od pravnih experata niti medijski eksponiranih osoba ne daje Vam za pravo niti u medijima za razliku od LRH gdje su javni mediji bar donekle podržavali i male dioničare.

opet krivo Isakovicu. mediji se nazalost uopce ne bave tim pitanjem odnosno na sceni je nevidjena medijska blokada.svaki korak ovog postupak su popratili svi mediji a neke korake su i dobro komentirali (odluka ustavnog i upravnog je bila u svim medijima a neki su je i posebno obradjivali). a sada nema ama bas nista. cak ni javna televizija nije prenesla ni vijest. u dnevniku nije bilo nista (ili mi je promaklo al ja nisam vidio ni crtice). meni bi bilo uzasno drago da se bave i da mi neko prokomentira onu njihovu matematiku.

Upravo se vratih s “fešte”, na kojoj su bili i pojedini slovenci koji su povezani sa slučajem Mercator-Agrokor, potvrdili su mi, a i moram se složiti s nekim forumašima ovdje da ako Agrk. kupi Mrtr. profitirat će slovenci, naime, vlasnicima ide novac od prodaje(kad riješe dugove s bankama naravno).

Tako da nijedna Agrokorova firma neće profitirati prodajom Mercatora.

@tipso
Nemoj tako profitirat ce Konzum mada Agrokor preuzima Merkator ako ga preuzme. Konzum jednostavno mora profitirat ako nas Borislav posjeduje njihove dionice. To je prije svega pravno utemeljen scenarij i svaki drugi scenarij bio bi noz u ledja pravnoj drzavi.Belje ce sa tim preuzimanjem ici u stecaj. I to je po meni u redu,ali sto je i najvaznije pravno utemeljeno.
Nadalje dionica Konzuma moze ici samo gore.Ja kao vjernik kad vidim podrsku naseg najveceg sina hrvatskog naroda crkvi( http://www.index.hr/vijesti/clanak/crkveni-leci-o-zdravstvenom-odgoju-dijele-se-na-kioscima-tiska-i-u-konzumovim-prodavaonicama/653604.aspx) jednostavno ne mogu nego dati svoj mali domoljubni doprinos kako crkvi tako i nasem najrvackijem trgovackom lancu Konzumu,ali i nasem spasitelju te svim kompanijama iz koncerna Agrokor.Smatram da je ta mala zrtva doprinos koju bi svaki pravi Rvat trebao napravit tj kompletan bojkot svih drugih trgovackih lanaca pa cak i ako je vecina artikala Agrokor grupe skuplja. Sve za Rvacku,Rvacku za nista.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Kako ovdje nije bilo javne ponude za preuzimanje…a po zakonu je trebalo biti,ne?
Znaci zakon kaze 25% +1 ….obavezna ponuda jel tako?
Zanima me, kakva je praksa kad je u pitanju d.o.o., naime u neku firmu, nazovimo je močvara ušao je novi vlasnik s 50% i nesto sitno, a ostali, uglavnom mali sa sitnim udjeli…koje nemaju po logici stvari kome prodati…[emo_smijesak]!
Uglavnom, sto s njima…tj. s njihovim udjelima?

Ko se s nama druzi zivot mu je duzi

Profitirat ce cijeli Agrokor inace nebi sudjelovali u kupnji Mercatora

Ne znam koliko je to dobra vijet za Konzum. Obično raste cijena onog što se kupuje, a pada onome tko kupuje. Za belje to može biti samo dobro, jer proširuje prodaju.

Pa i za konzum je dobro sjetimo se prosle ponude za Mercator bio je na 229kn Knzm
Oni bi se spojili Konzum i Mercator i izlistali dionice na Londonskoj burzi to bi bilo najbolje za Knzm od svih dionica

Evo Toda im u znak zahvalnosti za belje dijeli letke u konzumu protiv zdravstvenog odgoja
http://www.index.hr/vijesti/clanak/reakcija-iz-vlade-pa-sto-je-to-trebalo-ivici-todoricu-zar-on-stvarno-vjeruje-u-bolesne-teze-crkve/653854.aspx

New Report

Close