BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mogućom kupnjom Merkatora Belje će sigurno profitirati.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

@kratko
Kolega Ratko,
Svi smo mi Todoriću preolako oprostili onaj prvi milion. Rekli smo, ajde čovjek radi i zapošljava ljude al bome je on od tada dobro obrstio sve zeleno lišće naših voćnjaka pa sad i korjene sječe poput najgoreg termita. Ako je ovo pravna država onda ja zbilja neznam što to znači. Očito sam uzalud prošao više manje, cijeli svijet.

Belje ce profitirati sa mogucom kupnjom Mercatora nema dvojbe kao i ostale Agrokor dionice

Prije svega nekoliko dana na ovom istom forumu dio najglasnijih forumaša je tvrdio da Agrokor nema nikakve šanse preuzeti “Merkator”!!!!!!
Ja i još nekolicina ozbiljnijih “forumaša” tvrdila je da je to upravo sada moguće
jer se situacija bitno promjenila u korist Agrokora.
Sada tvrde da će baš Belje od toga najviše profitirati???
Belje dakako,nema s tim nikakve direktne veze,a Konzum dakako ima jer je za pretpostaviti da će kao i Idea(srpsko tržište),Mercator biti dio Konzuma jer će
jedino tako pozitivni efekti akvizicije doći do punog izražaja.
Naravno pod uvjetom da Agrokor ne plati previše za Mercator.
Uvjeren sam da će to i tržište prepoznati i to vrlo brzo!!!!!
Pozdrav

Samo da se u Americi rjesi drama oko fiskalne litice jer je to odmah plodno tlo za rast dionica

Sam si si dao odgovor.
[emo_namigusa]

majko mila koji lik taj nas braco..upadne u kontradikciju u 2 recenice a da nije ni skuzio.kazem ja najveci lero foruma.
[/quote]
Ali dragi moj Dunlop,Vi ste,a ne ja ,sve “fulali” vezano za “javnu ponudu”,a ne ja.

Pozdrav

…..minusi Belja proizlaze po mom mišljenju od toga što svoje proizvode prodaju Konzumu sa niskom maržom što znači da se svjesno ide u negativu¨¨….istodobno smatram da Belje ima preveliku administraciju, odnosno ima preveliki broj onih koji dobivaju veliku plaću a ne rade ništa….

A preko koga drugog mogu plasirati svoje prizvode?????
Da nema Konzuma,kako bi opstali na tržištu???
I samo da napomenem,Belje nema nikakve veze sa potencijalnom akvizicijom Mercatora od strane Agrokora!!!!
Pozdrav
[/quote]Istina,neće Belje kupiti Merkator nego Agrokor i to možda.Ako bude onda moraš priznati kolega da će Belje imati više svojih proizvoda na policama a to znači više proizvodnje a bogami i prihoda.
Pozdrav,

Ne znam zašto ste ljuti na Todu, pa čovjek ništa nelegalno ne radi. Sve to mu je omogućila vlast od 1990 pa do danas. Mislim da u ovakvom sistemu postoji puno više šanse da Hrvatska promijeni ime u Agrokor, nego da itko za ovo do sada odgovara. Belje sa ovom vladom, kao i sa svim budućim i prošlim vladama ima samo takav potencijal rasta. Njihovi ugovori za zakup zemlje su presmiješni. Samo rast i procvat Belja ne znači i rast dionice. S dioničarima on može što poželi.

Belje, 21.12.2012. =67,42

Ali dragi moj Dunlop,Vi ste,a ne ja ,sve "fulali" vezano za "javnu ponudu",a ne ja.

Pozdrav

nisi ti nis pogodio. sve ono tvoje trkeljanje da prvo rjesenje nije pravno utemeljeno (naravno bez ikakvih argumenata izreceno al zato sam te i proglasio za nejveceg lera foruma) i da hanfa sigurno nece izdati identicno je tek sad potvdjeno kao krivo jer smo upravo sad vidjeli da nemogu ponistiti prvo rjesenje a da je zakonski utemeljeno i da pije vodu. jedino ako si mislio reci da nece biti vise obveze zato jer je drzava korumpiranija nego sta mi mislio? to ti priznam da si pogodio. ja ovakvu demonstraciju sile i ponistavanja zakona jos nisam vidio. Kad si tako pametan ajd nam ti onda izracunaj kako povecanje od 2.7mil dionica moze biti 3,92%? Nemozes? nebrini ako ne mozes. niti itko drugi osime hanfe to moze.

Ali dragi moj Dunlop,Vi ste,a ne ja ,sve "fulali" vezano za "javnu ponudu",a ne ja.

Pozdrav

nisi ti nis pogodio. sve ono tvoje trkeljanje da prvo rjesenje nije pravno utemeljeno (naravno bez ikakvih argumenata izreceno al zato sam te i proglasio za nejveceg lera foruma) i da hanfa sigurno nece izdati identicno je tek sad potvdjeno kao krivo jer smo upravo sad vidjeli da nemogu ponistiti prvo rjesenje a da je zakonski utemeljeno i da pije vodu. jedino ako si mislio reci da nece biti vise obveze zato jer je drzava korumpiranija nego sta mi mislio? to ti priznam da si pogodio. ja ovakvu demonstraciju sile i ponistavanja zakona jos nisam vidio. Kad si tako pametan ajd nam ti onda izracunaj kako povecanje od 2.7mil dionica moze biti 3,92%? Nemozes? nebrini ako ne mozes. niti itko drugi osime hanfe to moze.
[/quote]
Odluka Hanfe je utemeljena i na Zakonu i prazno “prosipanje žući” neće ništa promjeniti.
Ako smatrate da nešto nije pravno utemeljeno morate to u zakonom propisanom postupku i dokazati.
Obrazloženje je vrlo jasno i opširno i ja tu nemam što dodavati ili oduzimati.
Svaka odluka uključujući ovu je zakonita dok se ne dokaže u postupku suprotno.
Po meni je ova odluka i pravična iako je to više moralna,a ne pravna kategorija.
Vi ste tvrdili da obaveza postoji i da se temelji na Zakonu.
Jasno i nedvosmisleno sada proizlazi da ste bili u krivu.
Koliko vidim niti jedan od pravnih experata niti medijski eksponiranih osoba ne daje Vam za pravo niti u medijima za razliku od LRH gdje su javni mediji bar donekle podržavali i male dioničare.
Uvjeren sam da bi i nadležni sud unutar EU podržao ovu Odluku Hanfe.
Pozdrav

Bisakovi odluka je više moralna, nego pravna? Od kad to naši suci znaju za moral? S druge strane akvizicija Mercatora Belju ne donosi ništa, no Vpiku sve [emo_smijeh]

New Report

Close