BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Skandalozno. Još skandaloznija je medijska blokada. Niš' treba sastaviti tekst o Belju, prevesti ga i poslati u parlamente članica koje nisu ratificirale sporazum.

Nastavi spavat zimski san kao i do sada.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

@Kratko
Index nije preispitivao novu odluku HANFA-e.

Može li mi netko objasniti kako je poništena obveza koja je nastala temeljem dokapitalizacije 12. rujna 2007. ako je novi zakon počeo vrijediti u studenom iste godine.

“Budući da je u studenome 2007. stupio na snagu novi Zakon o preuzimanju dioničkih društava, za Agrokor i HFP nije mogla nastati obveza preuzimanja jer te odredbe iz zakona iz 2002. godine u novom zakonu nije bilo, zaključila je u rješenju Hanfa.”

Hvaljen Isus i Marija!

Nastavi spavat zimski san kao i do sada.

Zašto? Želim dokumentirati cijeli slučaj. Baš me to zabavlja. Podići ću i web stranicu gdje namjeravam objediniti sve dokumente. Ja uopće nisam siguran da Agrokor nije radio po zakonu ili ugovoru – još uvijek. Kad skupim sve činjenice na jedno mjesto bit će lakše donijeti zaključak. On će sadržavati sve protagoniste privatizacije i posljednjeg HANFA-inog rješenja. Neka stoji, kladim se da će site biti prvi rezultat kad netko bude tražio podatke o Belju. Prijevod neće biti problem.

Hvaljen Isus i Marija!

Skandalozno. Još skandaloznija je medijska blokada. Niš' treba sastaviti tekst o Belju, prevesti ga i poslati u parlamente članica koje nisu ratificirale sporazum. Ako je ovakva Hrvatska poželjna članica onda je bolje tamo i ne ulaziti.

***a ne trebali bi jos 100 godina biti van EU pa da svakodnevno dobijamo ovakva “rjesenja” od tvojih balkanaca, da idućih 100 godina čekamo poštenog Godota koji bi nas izvukao iz zemlje prevara, pljački, ludih poreza i bezakonja koje traje već dobrih 70 godina… da je sad recimo srpanj 2013. riješili bi to brzo i efikasno na nadležnoj EU instanci, a ti samo njima piši da ne ratificiraju sporazum kako bi što dulje živio u ovoj kaljuži… misliš da to neznaju ovi u EU i misliš da su bezveze skinuli sva ograničenja za prijem, vidjet ćeš kako će se sve zaoštrit poslije 01.07. i kako će padati nedodirljivi… i usput rečeno sve tiskovine su pisale o tome, neznam otkud tebi informacije o skandaloznoj medijskoj blokadi, doduše nije to bilo na naslovnici, ali kaj očekuješ da na naslovnoj pljuju najvećeg reklamnog sponzora? On je ovaj put pobjedio u jednoj bitki, no tek je sad ustvari počela borba…a s likovima poput tebe koji ste u stanju po bijelome svijetu blatiti Hrvatsku svaki put kad neki mutež(koji od svega hrvatskog voli jedino hrvatsku kunu) napravi tešku mutljavinu, smo borbu završili na zadnjem referendumu

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Skandalozno. Još skandaloznija je medijska blokada.

nema tu nikakve medijske blokade, HANFA/BELJE ljude jednostavno ne zanima uz 450.000 nezaposlenih, uz objavu registra branitelja i uz masu afera koje se svaki dan otvaraju…HANFA/Belje je samo zrnce pijeska u pustinji

Nitko u medijima nije želio preispitivati odluku HANFA-e, prenijeli su samo informaciju. Tu se ne radi o par kuna već o Belju i Baranji. Kako ja to sad razumijem Todorić Belje nije dobio za kunu, već mu je za to plaćeno; poticajima i novim ustupcima u nastavku procesa privatizacije koje je sam definirao – kako mu paše. Baš me zanima kako su nastala ta potraživanja od 270.000.000 kn i kako to da je čekao 3 godine da bi aktivirao tu zadužnicu iako je Belje već bilo ‘njegovo’.

Hvaljen Isus i Marija!

Nitko u medijima nije želio preispitivati odluku HANFA-e, prenijeli su samo informaciju.

ti očekuješ da mediji preispituju pravne akte?!? pa zna se koje su instance za to nadležne, novinari saasvim sigurno nisu!

@arno
na to kriminalci i računaju
dok je jako loše u državi i dok ljudi jedva spajaju kraj s krajem, nitko neće primijetiti da su ukradene u tzv pretvorbi milijarde ( doslovno ) kuna
sada je ova jadnica od vlade potvrdila to s tim da je obezvrijedila i svoje vlasništvo i na taj način izgubila i više od 150 miliona kuna….
to nije njihov novac, to je naš novac i novac ovih nezaposlenih i ostalih
sada će ” udariti ” na sivu ekonomiju
u isto vrijeme dok poklanjaju državnu imovinu s kojom upravljaju
oni ljudi što linići nisu izdali račun su bili u pravi i poslali su mu jasnu poruku

Status Quo: Roll Over Lay Down

ti očekuješ da mediji preispituju pravne akte?!? pa zna se koje su instance za to nadležne, novinari saasvim sigurno nisu!

Tako je. Ja želim da mediji prenesu stajališta stručnjaka iz sporova koji bi trebali zanimati javnost. Zašto više ne možemo čuti što o tome misli Samodol, ili zašto nije u zatvoru ako je ‘reketario’ Agrokor nepostojećom ponudom. Kad udio katolika u stanovništu padne za 1% to je tema dana ali kad netko mazne Belje to nije važno!

Hvaljen Isus i Marija!

oni ljudi što linići nisu izdali račun su bili u pravi i poslali su mu jasnu poruku

Bilo bi vrijeme da se ovakvom bahatosti ponašanju vlasti pokažu zubi. Ne podržavam utaju poreza ali uvođenje ovako kompliciranim i skupog rješenja zbog nesposbnosti poreznika da naprave svoj posao?
Borba protiv neprijavljivanja poreza? Pa nisu se potrudili naplatiti ni ono što je prijavljeno. 50 milijardi prijavljenog a nenaplaćenog poreza. A tko zna koliko još prijavljenog poreza i doprinosa koje su otpisali i onda te firme za 1 kunu predali “spasiteljima”

Nemoj misliti na m2!

@arno
na to kriminalci i računaju
dok je jako loše u državi i dok ljudi jedva spajaju kraj s krajem, nitko neće primijetiti da su ukradene u tzv pretvorbi milijarde ( doslovno ) kuna
sada je ova jadnica od vlade potvrdila to s tim da je obezvrijedila i svoje vlasništvo i na taj način izgubila i više od 150 miliona kuna….
to nije njihov novac, to je naš novac i novac ovih nezaposlenih i ostalih
sada će " udariti " na sivu ekonomiju
u isto vrijeme dok poklanjaju državnu imovinu s kojom upravljaju

Ne mogu reći da sam dijelio slično razmišljanje s Vama u vezi Belja, ja tu isključivo mislim na poslovanje tvrtke bez ovoga s obveznom ponudom Agrokora. Ali ovo šta sam sad citirao, e s time se u potpunosti slažem.

Srdačan pozdrav!

…..mene bi npr. zanimalo mišljenje Samodola na ovu odluku Hanfe…. 🙂

New Report

Close