BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo je grubo manipuliranje Zakona o preuzimanju dioničkih društava 2002 i krađa manjinskih dioničara

naime, po ovoj hanfi dokapitalizacija od 50% iznosi 3,92%[emo_vrtimise]

u zakonu jasno i nedvosmisleno piše:
(3) Osoba koja je na temelju ponuda za preuzimanje stekla 75 ili više posto dionica s pravom glasa u slučaju daljnjeg stjecanja dionica s pravom glasa istog izdavatelja obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kada:

– nakon ponude za preuzimanje stekne dodatnih 5% dionica s pravom glasa,

– protekne 18 mjeseci od dana pravog stjecanja dionica nakon prethodne ponude za preuzimanje.

Dakle, u zakonu nedvosmisleno piše dodatnih 5% dionica a ne dodatnih 5% glasova ili dodatnih 5% utjecaja dioničara u dioničkom društvu kako to navodi nova hanfa i uvjeren sam da ovakva kreativna matematika u upravnome postupku neće proći nego će se temeljem ovoga rješenja utvrditi obveza i RH da uz Agrokor obavi obvezno sklapanje ugovora o otkupi dionica po uvjetima po kojima je preuzimanje trebalo biti izvršeno.

trenutno je najbitnije da je hanfa izdala rješenje čime se napokon otvara prostor za nastavak postupka i uklanjaju strahovi i špekulacije od programiranog stečaja Belja uslijed trojanca od 1,5 milijardi koje je todorić postavio u slučaju za njega nepovoljne odluke radi ćega i je dionica na 67kn

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

mislim da je ovo donjelo i nešto dobro za belje
ipak će se krenuti sa mrtve točke nekano, gore ili dolje, ali gotovo je konačno

a glede države i hanfe i linića i ostalih i merkatora i povrata duga ljibljanske banke
zašto bi slovenija ovakvoj državi kakva je hrvatska išta vraćala ?
pa kod nas je otuđivanje tuđeg normalna stvar
pa zar vi zaista mislite da će slovenci prodati merkator todoriću ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

@Barbosa
točno je sve, samo što nije hanfa ” krivo izračunala ”
što je hanfa ili bolje tko s hanfom upravlja ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Hanfi se nešto zaredala gluposti u zadnje vrijeme. Hoće li netko odgovarati zbog svih silnih dezinformacija i prekršaja?

Ajd pozitivna stvar u svemu ovome je da sam vrlo mlad naučio kako ne treba vjerovati HR pravnom sustavu i da što prije treba preko grane jer ovdje pravne sigurnosti nema.

Katastrofalna odluka, no bili smo spremni na nju…

Pokušaj sljedeći puta vjerovati zdravom razumu, umjesto pohlepi, pa će ti bit lakše.

HANFA ide sama pobiti svoje Rješenje a na temelju neformalinih dogovora o odstupanju od ugovora, neformalnog dogovora o zajedničkom djelovanju o kojem ne postoji nikakva formalna odluka HFPa niti ikakav pisani trag iako sa druge strane postoji vrlo jasan pisan trag tj izjava Agrokora da djeluje samostalno priliko objave prve ponude. Aj da je to napravila neka druga instanca.

Zanimljivo je sad pročitati prvo Rješenje i onda ovo. Sramotno. Još utvrde da nije bilo štete što su javnost doveli u zabludu?

A što se cijene tiče, da je ista negdje na 150 kuna ovo bi je sigurno spustilo, ali da trenutna cijena od 66 kuna ima bilo kakve veze sa obvezom ili ne ponude po 300 kuna je smiješno. Čak možda ovo i malo podigne cijenu.

Nemoj misliti na m2!

Hanfi se nešto zaredala gluposti u zadnje vrijeme. Hoće li netko odgovarati zbog svih silnih dezinformacija i prekršaja?

Pa evo Sabor im nije zbog Belja i LRH odobrio godišnje izvješće za 2011. Baš su ih kaznili!

Nemoj misliti na m2!

Pokušaj sljedeći puta vjerovati zdravom razumu, umjesto pohlepi, pa će ti bit lakše.

Ja bi tako slično tebi mogao odgovoriti za PTKM no suzdržat ću se ;D…Ovdje je sve bilo potpuno čisto, HANFA je sama na sebe uneredila..ovo bi bilo smijesno da nije tragicno..

Normalno ako ne mislis da je zdrav razum “Todoric je jaaako velik, nemres protiv njega dobit sud”, u tom slucaju zdrav razum je i “radnik ispred kapitala…nema privatizacije PTKM pa da nam ju pretvore u skladiste ! “. Svako gleda kak mu pase kaj ne? Ja mislim da nijedan od ta 2 citata nema veze sa zdravim razumom

...

Normalno ako ne mislis da je zdrav razum "Todoric je jaaako velik, nemres protiv njega dobit sud", u tom slucaju zdrav razum je i "radnik ispred kapitala…nema privatizacije PTKM pa da nam ju pretvore u skladiste !

Zdrav razum je shvatiti da su djelovali zajedno. Trebalo je pročitati onaj prvi nalaz Hanfe, i odmah prodati. Elementarna logika i zdrav razum, bez obzira je li Agrokor najveći hrvatski poslodavac ili obrtnik koji ne zapošljava nikoga.

@Haoren

Nemoj kontra PTKM ipak je ono uzorna komunistička firma. I zaboravio sam, u PTKM je super da je dobit manja i gubitak veći, a pogotovo sto će strani ulagač prepoznati vrijednost PTKM pošto pravi ulagač u najvećem crnilu vidi svijetlost.

Apropo Belja, bio je i pohlepe i lošeg suda, ali prvenstveno dokaza da jači kači.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

da nije tragično bilo bi smiješno[emo_bijesan] nisu mogli naći nikakav pisani trag zajedničkog djelovanja, ali su vjerovali svjedocima HFP i Agrokora koji su dali iskaz u kojima nije bilo protivriječnosti, vrlo transparentno

Pa di će biti proturječnosti kad usklađuju sve par godina. Do sada bi i mulast naučio napaamet što treba reći.

@ Daliborop evo Mršić dobio upozorenje, mogla bi i hanfa [emo_palacd]

Zdrav razum je shvatiti da su djelovali zajedno. Trebalo je pročitati onaj prvi nalaz Hanfe, i odmah prodati. Elementarna logika i zdrav razum, bez obzira je li Agrokor najveći hrvatski poslodavac ili obrtnik koji ne zapošljava nikoga.

Gospon lebowski…Ne zelim ulaziti u nikakvu svadju naime ja sam potpuno miran oko ovog raspleta dogadaja jer sam se na njega vec pripremio..shvatite ovaj odgovor kao ugodan razogovor…No da vas pitam je li po vama zdrav razum reci “JBG ne mozemo naci nikakve dokumente da su djelovali zajedno, no eto oni kazu da jesu i to prešutno pa ćemo im mi vjerovati! ” ? Slažem se s vama da je trebalo prodati i ne ulaziti u tužbu nakon onog rješenja VUSa , da sam bio vani tako bi i napravio medjutim puno nas je vec bilo u tuzbi u to vrijeme, tako da to nije bila dobra opcija.

Apropo zajedničkog djelovanja, u vrijeme kada je bila ta GS tog djela zakona o zajedničkom djelovanju uopće nije bilo !

I samo da se opet pozovem na PTKM..Proucite dobro ZPDD, pogotvo ovaj dio o zajednickom djelovanju i vidjet cete kako vas mogu preveslati na PTKM i kako ce vas vjerojatno (iako se iskreno nadam da nece) preveslati. Upravo ovo iskustvo s BLJEem mi je bilo jedan od razloga “za prodaju” PTKM u doba kada sam ju prodavao.

P.S
Imam dionice BLJEa nemam dionice PTKM nije nagovor na kupnju/prodaju dionica

...

New Report

Close