BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo još jedan koji je pljuvao po dionici dok kupuje.
ali samo dok kupuje, kasnije ne.

a koliko ih se u zadnje vrijeme stvorilo na ovoj temi.

čeka li nas ponavljanje?

nisam niti ja sigurna, ali sam sigurna da će i Belje biti dobavljač repromaterijala i to sigurno neće biti badava, pa će i tu biti nekakv porast EBITDA

ne znam..to bi bilo dobro pitanje na skupstini.trebalo bi svakako otici druge godine. jer mislim da belje sad trosi novce na zbrinjavanje tog materijala tako da bi bilo sretno da ga negdje moze utrpati besplatno i da samo ustedi na njegovom zbrinjavaju sta je sigurno puno manje nego sta bi bila dobit od finalnog proizvoda el. energije. a i manje je od prodaje tih otpadaka i cini mi se da nece ni tako ici..

Razumiješ li ti da ce Belje kad tad doci do Ledovih 133 milijuna kuna dobiti?

Pitaj Sorosa i sl.

to ćemo uzet ovako zdravo za gotovo, po duhu svetom se dolazi do 133,0 mil. dobiti? Ledu je trebalo 15 godina da dođe do takve dobiti, a nisu imali ni 30% izazova s kojima se belje danas susreće.

Belje mi je zanimljivo, a Soros se ne bavi dionicama. [emo_smijesak]
[/quote]

Ti si ko melem na ranu.
Belju se otvara cijela EU 1.7.2013.
Kakvi izazovi?
Restrukturiranje je završeno.
Modernizacija je u tijeku.
Jedne od najmodernijih farmi u Europi.
Vinogradi…navrati pa pogledaj.
Proizvodnja hrane.
Gdje su izazovi?
Izazov je kako plasirati ABC sir i beljski kulen na EU tržište?
Ili kako prodati stočnu hranu cije cijene svakim danom rastu?

Ako se za tebe Soros ne bavi dionicama dobro.
Ja ti saljem iduci link:
http://www.gurufocus.com/StockBuy.php?GuruName=George+Soros

koma

[/quote]

jedne od najmodernijih farmi…koliko te farme proizvode i jesu li konkurentni???..a europa??..izvor..http://www.hpa.hr/LinkClick.aspx?fileticket=fSJfu2uWres%3d&tabid=227&language=en-US..

uvidom u peer partnere belja zalihe čine od 5 do 10 % aktive
opet me zanima i molim finacijske managere kako to da zalihe u belja čine više od 25 % aktive

mislim da se u zalihama kriju razne inovacije i kreative belja i njegova managementa i računovodstva

pa sada ako netko zna, posebno gdin PE neka nam kaže kako će to zalihe smanjiti belje kada uđemo u EU ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

zalihe belja su jednake kapitalu i rezervama
zalihe belja čine više od 50 % ukupnih godišnjih prihoda [emo_zacudjen]

jedne od najmodernijih farmi…koliko te farme proizvode i jesu li konkurentni???..a europa??..izvor..http://www.hpa.hr/LinkClick.aspx?fileticket=fSJfu2uWres%3d&tabid=227&language=en-US..

Prema ovim brojkama, rekao bih da su farme u europskom prosjeku i sasvim konkurentne. Recimo prema godisnjem broju prasadi (odbijeno od sise) po krmaci nisu u EU vrhu. Tu su izgleda Danci i Nizozemci presli broj 30 pod normalno. Vidi se da je Belje negdje oko 27. Koliko sam uspio pretraziti po webu to je negdje i prosjek i sasvim konkurentno.

Po meni, Belje akumulirati…

sutra je četvrtak… pa Hanfa možda u petak konačno iznenadi…
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=230

uvidom u peer partnere belja zalihe čine od 5 do 10 % aktive
opet me zanima i molim finacijske managere kako to da zalihe u belja čine više od 25 % aktive

mislim da se u zalihama kriju razne inovacije i kreative belja i njegova managementa i računovodstva

pa sada ako netko zna, posebno gdin PE neka nam kaže kako će to zalihe smanjiti belje kada uđemo u EU ?

Može renči.
Samo ti pitaj.
Evo ovako.
Kapaciteti Belja u proizvodnji su takvi da im naše tržište nije dovoljno.
Zato ce ti Belje zalihe smanjiti kada uđemo u EU, jer vec dulje vremena rade na plasmanu tj. pripremi robe za EU tržište.
Ako Agrokor kupi Mercator još bolje.
To ti u fond industriji znaju, ako uzmu Mercator Belje ce od svih Agrokorovih firmi najvise profitirati.
Zalihe.
Renci..
Zalihe kada se prodaju postaju prihod.
Kada postanu prihod prihod se poveca.
Tada prihod nadraste rashode.
Javi se dobit.
I približimo se Ledovih 133 milijuna dobiti.

Laku noć

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

[emo_smijeh]
-konačno je netko od vas to i verbalizirao
-pa to se zna od početka
-a sada zna i stoka sitnog zuba na forumu, mali ulagači koji se boje kupovati belje i misle da belje ovisi o presudi hanfe i javnoj ponudi
-gospodo zalihe belja su gotovi prozvodi koji čekaju da hrv uđe u u EU i tako popuni izvozne kvote u EU
-to sam i mislila kada sam povukla paralelu belja i njegovih zaliha i josipa i faraonovih zaliha
-belje će eksplodirati ulaskom u EU i danas je vrijeme za kupovinu dionice belja
-zalihe su za ulazak u EU pripremljeni prozvodi i vrijednost im je jednaka kapitalu i rezervama
-EBITA će eksplodirati

Ej PE
poruči onima u našoj jako sposobnoj fond industriji da se ono s merkatorom neće dogoditi
[emo_namigusa]

Vidim da je tema nesto zivnula posljednjih dana, sto znaci samo jedno….

Samo ti pitaj.
Evo ovako.
Kapaciteti Belja u proizvodnji su takvi da im naše tržište nije dovoljno.
Zato ce ti Belje zalihe smanjiti kada uđemo u EU…

sva sreća proizvode željeznu rudu, cement i motorno ulje koje može stajat u skladištu godinama, bilo bi zayebano da proizvode hranu koja ima rok trajanja.

New Report

Close