BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije mi, ovo što pišete, lako čitat jer se ne kužim u te vaše kojekakve iber spike, al nije mi ni žao jer ja radim tamo i vidim sve uživo a vi samo preko ekrana, isključivo preko ekrana i zbog toga je zabavno jer vi stvarno ne znate šta je BELJE. Vrijeme će vam pokazati.

James smanjenje nominale, pa dokap Agrokora po novoj nominali?

Pa spomenuo sam i tu mogucnost. Ali da se i pokriju svi trenutni gubici nominala bi bila 72.23. Sto bi jos uvijek skupa s drzavnim dijelom bilo ispod 95%.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

– to je već konstruaktiva rasprava
– samo me zanima kako bi država opravdala razrijeđenje svoje imovine i gubitak koji bi iz toga proizašao
– novim nametima i porezima ?
– ah da, državu baš briga za građane RH, glavno da zaradi todorić i da političari imaju za svoje prohtjeve
– a tek porez na imovinu ?
– u isto vrijeme gledaju kako obezvrijediti svoju imovinu koju imaju, a u korist npr todorića

Status Quo: Roll Over Lay Down

Jel može netko podatak koliki je ukupni dug Belja????

Pa ili vec nisu njima je bolje da ostatak Belja isto prodaju za kunu umjesto po 305 ili 336 po dionici.Mene vise nista ne moze iznenadit od ovih.Evo gledaj kako spasavaju i prodaju Badel.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Jel može netko podatak koliki je ukupni dug Belja????

Kratkoročni: 1.159 milijardi
Dugoročni: 1,615 milijardi
Ukupno: 2,774 milijarda

Što se tiče dokapitalizacije sumnjam da bi se u ovom trenutku odlučili za smanjivanje nominale. Ovih 1,5 milijardi nisu njihovi novci već su samo proljedili novac svojih kreditora tako da ako budu pretvarali dug u dionice ići će to najmanje po nominali ako ne i po malo više. Cilj je smanjiti zaduženost Agrokora i povećati vrijednost imovine. Pogledajte što su smislili za Ledo, pretpostavljam da će to manje više biti model za sve. Book je 140 kuna pa je dokap po 100 interesantan.

No prije toga treba raspetljati problem oko stare ponude.

Nemoj misliti na m2!

ima Belje zalihe i pozamašne kratkotrajne imovine i novca i to u visini oko 1,47 milijardu kuna
dugoročne obaveze su oko 1,6 milijardi
kratkoročne oko 1,1 milijardu
tako da zalihe i novac po dionici i ostala kratkotrajna imovina nadmašuje kratkoročno dugovanje
kada odbije kratkoročne obaveze ostaje mu dugotrajne imovine i nešto suća kratkotrajne u visini od oko 2,7 milijardi
od toga je dužan 1,6 milijardi – to je onaj dugoročni dug agrokoru o kojemu smo razgovarali

ups daliborop
oprostite, tek sada vidim da ste to već napisali
🙂 🙂

Treba dosta mašte kredit od 1,5 milijardi, koji dospijeva na naplatu 31. siječnja 2013., nazvati dugoročnom obvezom.

prvo ide pokrivanje gubitaka i smanjenje nominale pa tek onda dalje, imate yxz primjera zadnjih nekoliko godina.

A što ako prvo dizanje nominale, pa tek onda dalje.

Nije nagovor na kupnju i prodaju.

Paracelsus je u pravu, ta stavka je definitivno uteg. Meni se ovakva bilanca ne sviđa bez obzira nazvali tih 1,5 milijarde kratkoročnom ili dugoročnom obvezom. No to nije kredit i oni ne vraćaju to ulaganje i kada bi to morali početi vraćati bilo bi velikih problema sa likvidnosti.
U kratkotrajnoj imovini su velike zalihe (1 milijarda) i one su o ovoj vrsti djelatnosti nužne ali ovdje i obrt te imovine nije tako brz. Uz ogromna ulaganja u dugoročnu imovinu (provozajte se malo baranjom) i ovolike zalihe financiranje čini Belje neprofitabilnim tj trenutno posluju na nuli.
Kada bi barem polovica od tih 1,5 milijardi otišlo u kapital (a još bolje sve) sve bi izgledalo puno bolje. 100 mil manje financijskih rashoda + 100 mil amortizacije (na imovinu od 2,5 milijardi) daje puno bolju sliku (EBIT), a to je jako važno ako želiš da ti mirovinci ili možda neki ozbiljniji igraći budu suvlasnici.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close