BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– samo želim reći da se ne treba ulagati u dionice zbog nepoštivanja zakona

e tu si Renči pobrkala lončiće , skroz na skroz .
ja sam , a valjda i drugi , kupio dionice Belje po 90 i nešto , vjerujući u poštivanje zakona a ne zbog nepoštivanje zakona .
daj molim te objasni tko to kupuje dionice zbog nepoštivanja zakona ?

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

ivanmalt
i ti ćeš zaraditi, jer je to fundamentalno dobro ulaganje

ali ima na ovoj dionici i drugim dionicama ljudi koji su ulagali velike novce jer očekuju javne ponude i slično
znači nisu kupovali zbog fundamenata nego zbog toga što su očekivali da će proraditi pravna država

zato je belje dobro ulaganje ono je kombinacija fundamenata sa očekivanjem pravne države – ako toda da ponudu odlično, a ako ne da opet dobro, jer belje će sigurno donjeti zaradu

osobno poznajem ljude koji su zaradili i više od 10 x u odnosu na ulaganje kupujući konzum pravovremeno

ali postoje ljudi špekulanti koji su kupovali belje i neke druge dionice koje su sada na rubu bankrota vjerujući samo u pravnu državu – bili su samo legalisti, a to se nije isplatilo

razlika belje vs magma
očekivanje pravne države + fundamenti vs očekivanje pravne države

treba se opustiti i sve će biti OK

Status Quo: Roll Over Lay Down

ajmo bolje razmisliti što gsn toda sprema ili misli spremiti ako preko gsn pivca kontrolira cijenu belja ovako nisko ?
na što se on priprema ?

treba se opustiti i sve će biti OK

sta reci. jednostavno, Renci. psihoterapeut i ulagac u jednom

Mislim da će Toda svakom dioničaru belja za Božić poslat par kobase i litru vina. Belje se nikako ne smije spomenuti u lošem kontekstu, odmah dežurna ekipa druka. Ja o dionicama koje imam u portfelju rijetko kad što napišem, jer mi se to čini kao sigurno ulaganje. A u bljeu povremeno pratim valove. Zadnji istovar na 100kn. A za ulaz sam tada zacrtao 70kn, iako sada više nsiam siguran u to. Keš mi je trenutno slađi

Baš me zanima kako će naš seljak biti konkurentan europskom

ovo sto kaže kanabis je jako bitno
iako ja mislim da će se nastaviti povećavaiti EBITDA belja zanačajno
jako je važna bila vijest da je RH ( čitaj belju ) dozvoljen izvoz svinjetine u EU, jer donedavno je bio zabranjen zbog svinjeske kuge koju smo imali
to će sigurno povećavati EBITDA
s ovim todinim muljanjem i kreativama, bitno je gledati EBITDU
kreditne obaveze prema bankama i povezanim društvima nadmašuju BV, ali ipak kada znate da je taj novac uložen u belje, a ne nestao ( kao npr kod dalekovoda ) sve je puno lakše i jednostavnije
čak i da po modelu stare dokapitalizacije ( dug za vlasnišvo ) novi BV bi bio manji od starog, ali svakako veći nego je sada vrijednost dionice na tržištu
a belje bi bilo oslobođeno okova
nemojte se sada samo fiksirati na javnu ponudu odlično ako je bude, ali za zaradu belja to i nije presudno
pogledajte samo povećanje EBITDE kroz poslijednje godine
belje je zmaj

“kreditne obaveze prema bankama i povezanim društvima nadmašuju BV, ali ipak kada znate da je taj novac uložen u belje, a ne nestao ( kao npr kod dalekovoda ) sve je puno lakše i jednostavnije”.

Ovo gore je citat naše Renči u postu iznad!!!!!
Kako i kada če to vratiti?????Koliko kamata na to opterećuje buduće poslovanje???
Pozdrav

“čak i da po modelu stare dokapitalizacije ( dug za vlasnišvo ) novi BV bi bio manji od starog, ali svakako veći nego je sada vrijednost dionice na tržištu
a belje bi bilo oslobođeno okova”

Izgleda da je gospođa glasnogovornik Agrokora, jer upravo u tom smjeru Belje ide. U dokapitalizaciju, u kojoj će BV biti manji od starog.

Tko je stavio te okove? Zato se i poslovni rezultati kontinuirano prikazuju slabima, da bi dokapitalizacija prošla kod ostalih dioničara. A ako ne bi prošla, još uvijek postoji batina u formi kredita, koji se ne može vratiti, sa svim posljedicama.

Nije prvi put:
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/173939/Todoriceva-ponuda-od-14-lipa-ne-zavreduje-komentar.html#.UJkIF2ewSt8 [tportal.hr]

Uživajte u čitanju. Danas PIK Vrbovec navodno sjajno posluje. Samo ne za manjinske dioničare, nego za Agrokor. Pogledajte što se je dogodilo s radničkim dionicama.

Da li Vam je pisanje na Forumu osnovni posao ili to radite uz ostale poslove za Agrokor?

Ja vjerujem da bi Agrokor već dijelom novca koji su posudili Belju napravio dokapitalizaciju ali to sad ne može dok se ne riješi problem sa zadnjom dokapitalizacijom tj ponudom koju nije dao na osnovi iste. Kad taj problem bude riješen ovako ili onako, tek tada se može nešto od tih 1,5 milijardi prebaciti u kapital. Nadajmo se da Hanfa neće sad ovo razvući još jedno 6 mjeseci, jer ova situacija paralizira sve. Agrokor kao vlasnik iako formalno nema zakonska ograničenja (Riješenje o obvezi je poništeno) ipak ima sužene upravljačke mogučnosti tj. ne mogu znati kako će se sve raspetljati pa je teško donositi strateške odluke.

Nemoj misliti na m2!

ja mislim da bi, ako bi, i sve slično hipotetski taj zajam agrokora belju i bio pretvoren u dokap po 100 kuna nominala, tada bi novi BV bio od 110 do 120 kuna

belje odlično posluje, a kako bi tek poslavalo bez tih okova koji su nametnuti zajmovima i kamatama i skrivanjem dobiti
EBITDA će još rasti, jer stalno i raste

ja hoću reći da BELJE već sada i uz kredite vrijedi više od 70 kuna po dionici i to je odlično ulaganje i za one koji su belje kupavali po 90 kuna

a još ako bude javne ponude po obvezi iz prvog dokapa tada jiko sretniji od nas

glede scenarija sa PIK Vrbovcem vrlo je nevjerojatan na Belju

Kada bi Agrokor tih 1,5 milijardi pretvorio u dionice po trenutnoj nominali od 100 kn BV bi bio 114.28.

Agrokor bi u tom slucaju imao 88.64% Belja.
AUDIO bi imao 2.5%.

I sto onda? Agrokor daje ponudu za preuzimanje? Drzava mu prodaje? I jos mu nedostaje 3.86% ili 895616 dionica do 95% i mogucnosti istiskivanje manjinskih dionicara.

Ovo je izracun na brzinu pa je moguce da koja brojka i nije tocna. A mislim da postoji i mogucnost smanjivanja nominale pa onda ove brojke gore treba tome prilagoditi.

A moze se i kredit refinacirati.

Hoce li Hanfa donijeti odluku prije nego kredit dode na naplatu?

Imam dionice Belja i ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

prvo ide pokrivanje gubitaka i smanjenje nominale pa tek onda dalje, imate yxz primjera zadnjih nekoliko godina.

New Report

Close