BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Agrokoru bi bilo bolje ulagati u vlastite firme ,
a ne srljati u maglu , i neizvjesna ulaganja ,
možda završi ko Kerum .

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Neslužbene informacije do kojih su došle Finance govore kako hrvatski mirovinci dionice Mercatora kupuju za Agrokor. Hrvatski mirovinci osim Mercatora kupuju i dionice Krke.Navodno se Agrokor neće javiti na eventualni natječaj za kupnju Mercatora jer je navodno obeshrabren sve slabijim poslovanjem najvećeg slovenskog trgovca.
http://www.seebiz.eu/hrvatski-mirovinci-kupuju-dionice-mercatora-za-agrokor/ar-49165/

da li je to po zakonu da mirovinci mogu kupovati za Agrokor ?
ako nije , DORH službe i druge službe trebale bi hitno istražiti .

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Vidim da je ekipa u ovoj dionici prilično nervozna. Nije ovo dionica za nestrpljive i piskaranje ovih bezvezarija Vam neće pomoći. A gospodin koji žari i pali ovdje dobro koristi ovu nelikvidnost.
Ono što je po meni jedino bitno je da je ovdje sasvim mogući troznamenkasti rast cijene, a jednoznamenkasti pad, pa je po tome R/R odličan. Strpljenja samo kolege. Nema nam druge.

Dear Bill,

Čini mi se da je Belje ove godine od najviše vrijednosti palo za 34 Kn, sa 104 na 70, što je prilično dvoznamenkast pad. Jednoznamenkast pad ćemo vjerojatno gledati na svakodnevnoj bazi. Lijepo da prestrašenim ljudima daješ nadu, ali bojim se uzalud, jer rast nemaju od kuda očekivati.

S jedne strane, brutto prihod stagnira, a rashodi se ne smanjuju, pa se na razini operativne dobiti nema što očekivati. S druge strane, kamate na dug će opet stvoriti gubitak, veći nego prošle godine.

Što će se dogoditi nakon 31. siječnja 2013.? Kolege bankari misle da je stečaj nemoguć, jer bi imao teške posljedice za grupu. Konverzija u vlasnički udjel? Po kojoj cijeni i s kojim posljedicama za male dioničare?

Na žalost, cijenu Belju drži još samo tema obaveze preuzimanja. Inače bi dionica bila junk. Logično je da se slučaj ne rješava niti pozitivno, jer establishmentu ne pada na pamet uzeti novce grupi u ovoj ekonomskoj situaciji, a niti negativno, jer bi dionica propala. To bi, pretpostavljam, teško naštetilo kredibilitetu i vrijednosti grupe.

Vrlo je interesantna ta tema posudbe. Ako se na investiciju ne dobije barem cijena kapitala, očito da je investicija jako promašena. S druge strane, ako se očekuje da se ista vrati u daljoj budućnosti, kako to da je posudba ugovorena na samo tri godine, pod uvjetom je istinita informacija koju smo pročitali.

Zašto onda grupa investira u Belje? Vjerojatno radi transfera dobiti grupi. Belje samo nikada neće biti profitabilno, dijelom radi transferea unutar grupe, a dijelom radi državnih poticaja. Inače ne bi dobivalo državne poticaje.

Volio bih da je Bill u pravu, kada kaže da se jedino može čekati. Na žalost, bojim se da mali dioničari nemaju što dočekati u ovom slučaju. Molim da me, ako je ikako moguće, argumentirano demantirate. Ja idem tražiti kamen mudraca, da im pokušam pomoći.

Pozdrav, do bolje prilike.

Volio bih da je Bill u pravu, kada kaže da se jedino može čekati. Na žalost, bojim se da mali dioničari nemaju što dočekati u ovom slučaju. Molim da me, ako je ikako moguće, argumentirano demantirate. Ja idem tražiti kamen mudraca, da im pokušam pomoći.

Pozdrav, do bolje prilike.

Zanimljivo razmišljanje ali ni malo točno , već skroz netoćno .
Vrijednost Belja u današnje vrijeme je velika , da ne velim ogromno velika .
Financijski rezultati mogu se i krivo namjerno prikazivati .
Idi i traži kamen mudraca jer oćito najviše treba tebi da ti pomogne ,
a ne malim dioničarima .

S jedne strane, brutto prihod stagnira, a rashodi se ne smanjuju, pa se na razini operativne dobiti nema što očekivati. S druge strane, kamate na dug će opet stvoriti gubitak, veći nego prošle godine.

Što će se dogoditi nakon 31. siječnja 2013.? Kolege bankari misle da je stečaj nemoguć, jer bi imao teške posljedice za grupu. Konverzija u vlasnički udjel? Po kojoj cijeni i s kojim posljedicama za male dioničare?

stari moj ti si ga stvarno namlatio..prihodi stagniraju???? 2011. u odnosu na 2010. 111mil kn vise ili 9% POVECANJE prihoda a 2011. u odnosu na 2010. tocno 338 mil kn vise ili 24% [emo_ooooo]

i tebi je to stagnacija prihoda??? jel znas jos neku firmu u bransi koja tako BRUTALNO povecava prihode. I to jos u recesiji…
A ti jos pricas o stecaju???
dok se ostale firme bore rukama i nogama da barem zadrze iste prihode ili ih jako ne smanje ti bas naso firmu koja brutala povecava prihode da ju popljujes.

Paracelsus

Imam osjećaj da si došao direktno sa teme Vupik,ako jesi nema veze na dobroj si temi ovdje, ipak su ovdje[emo_euro][emo_funta][emo_kuna][emo_palacg] pravi forumaši a i prava je dionica (Belje) prihodi iz godine u godinu sve veći i veći kako ti je kolega Dunlop opisao, ukratko dionica velikoga potencijala i bez obvze za preuzimanje (koja će je samo brže lansirati u orbitu).Puno pozdrava.

Za kolegu Paracelsusa poslovni prihidi Belja 2006 godine ( 654 mikijuna kuna), a 2011 godine (1 milijardu i 735 milijuna kuna).

Kolega da li ti ovo povećeanje od milijardu i sedamdset milijuna kuna u par godina nešto govori, kolega ja ću ti pomoći ako si u dilemi Belje se zove budućnost sa velikim potencijalom što se tiče cijene.

P.S.

Normalno nije nagovor na kupnju ili prodaju.Puno pozdrava.

trebalo bi negdje posebno bilježiti i voditi oštroumne spinove naših političara .
– ne damo Hrvatsku
– Agrokor je interes Hrvatske
– ……….

Nego nešto ste svi utihnuli i nitko ne komentira promjenu raspoloženja na Belju u zadnjih sat trgovanja jučer. Izgleda da su market makeri skužili da će teško skupiti količine natrag na 70, pa će malo dignuti ljestvicu [emo_smijeh]

idemo do 78….ak moze LEDO….krenula i ZVZD….moze i BELJE

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Nego nešto ste svi utihnuli i nitko ne komentira promjenu raspoloženja na Belju u zadnjih sat trgovanja jučer. Izgleda da su market makeri skužili da će teško skupiti količine natrag na 70, pa će malo dignuti ljestvicu [emo_smijeh]

Ma ekipa se preselila na VUPIK. I neka, treba malo tisine ovdje…

New Report

Close