BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bako čitaš krivi zakon, hanfa više ne donosi rješenja, nego linić [emo_smijeh]

Ne znam tko je u Belju očekivao nešto puno drugačije i ulagao na osnovu toga?
Očekivali ste dobit i dividendu?
Prihodi od prodaje su veći za 6mil, a ostali poslovni prihodi manji za 30 mil
Prošlogodišnja revalorizacija ali i ulaganja povećali su amortizaciju za 20 mil Tako da je dobit iz poslovanja bez amortizacije indetična prošlogodišnjoj 155 mil

Nemoj misliti na m2!

@graditelj

Nego zanima me me zašto je gazda odjednom odlučio prikazati minus a lijepo je do sada uvijek poštelao plus? Što se je promijenilo? Ne vidim da se nešto u polovanju promijenilo.

ledsamurai, 30.10.2012. u 12:09

…pa da recimo Hanfi ne padne na pamet donijeti nezgodno rješenje…[emo_namigusa]
[/quote]

Ovo gore si jako dobro primjetila. Ako se pogleda koliko je veća amortizacija i da ove godine nije bilo manipulacije zalihama što je do sada bila uobičajna praksa, ovo izvješće upućuje na napredak u operativnom poslovanju tvrtke. Druga je strana što je gazda želio pokazati i poručiti ovim izvješćem [emo_namigusa]

…dušice draga,a čijih je to milijardicu i pol…[emo_namigusa]

Pa agrokorova jasno.Pa pola Hrvatske je agrokorovo. Zato neka agrokor stira belje u stecaj sutra sto se mene tice imat ce od cega isplatit male dionicare belja.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

…dušice draga,gazda vam je htel pokazati tko je glavni igrač i da se s njim ne zabavljate…

…da stira Belje u stečaj,bi prvo sebe valjda namirio…valjda i on ima zadužnice produžnice…

…mora čovjek i njega kontrolaju…[emo_namigusa]

…daj reci ženi da malome da jedan inćun pa nek navlači…[emo_smijesak]

Čijih su to 1,5 milijardi i zašto su ih dali Belju?
Todorić se stalno hvali ulaganjem u Belje a zapravo se radi o zaduživanju Belja.
Troškovi financiranja su ogromni i da je Agrokor umjesto zadužio, uložio novac (dokapitalizirao Belje sa jedno 100 mil EUR) i doveo u neki omjer imovinu i kapital sve bi bilo puno drugačije. Umjesto toga su revalorizirali imovinu i na taj način povećali kapital za 575 mil kuna koji je sada 1,15 milijardi a dugotrajna imovina je 2,46 milijarde i na tu razliku koja je pokrivena zaduženjem plaćaju godišnje nekih 100 mil kuna kamata koje pojedu dobit.
No ipak su EBIT i EBITDA solidni i firma je i u krizi zadržala neku konstantu.
Rekao bi da su zreli za jednu dobru dokapitalizaciju

Nemoj misliti na m2!

@daliborop

Sa ili bez manjinskih dionicara? [emo_smijesak]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

…dušice draga,a čijih je to milijardicu i pol…[emo_namigusa]

bakica je zeljna jeftine kupnje kad stampedo krene..al mudro suti o targetima…
ipak,belje,zasad nema bas perspektivu rasta..osim ak se ne odbije od 70 nicim izazvano….hahaha..hahaha

Sad vidim zašto je Belje padalo zadnjih dana. Curi na sve strane. Evo link:

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2012-3Q-NotREV-N-HR.pdf

Nego zanima me me zašto je gazda odjednom odlučio prikazati minus a lijepo je do sada uvijek poštelao plus? Što se je promijenilo? Ne vidim da se nešto u polovanju promijenilo.

Gazda kao i obično pretače iz jedne firme u drugu kako njemu paše, a u ovom trenutku mu odgovara da Belje prikaže kao gubitaša. Ali kolo sreće se okreće, kad tad će se jedna kanta isprazniti a druga prepuniti, a onda ajmo Jovo nanovo ali u drugom smjeru.

…dušice draga,gazda vam je htel pokazati tko je glavni igrač i da se s njim ne zabavljate…

…da stira Belje u stečaj,bi prvo sebe valjda namirio…valjda i on ima zadužnice produžnice…

…mora čovjek i njega kontrolaju…[emo_namigusa]

…daj reci ženi da malome da jedan inćun pa nek navlači…[emo_smijesak]

Pa on je glavni najljepsi,nepogresiv i vjerojatno su mu svi duzni.A ja sam za to da svak mora vratit svoje dugove prije ili kasnije. Nemam nista protiv da se on naplati. A on meni ne pokazuje nista. Nikada me neke velicine nisu impresionirale. Jednostavno sam cijepljen na takve stvari.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ma kaj ste se uskokodakali. prihodi su veci nego proslo tromjesjecje. firma koja ulaze velika sredstva. pa ne mozemo ju usporedjivati sa ostalim poduzecima koja ili nista ne ulazu (a trebala bi) ili su vec odavno konsolidirani…umjesto da ste sretni sta mozete kupovati ovu dionicu po presmjesnoj cjeni od 70kn vi se uzjapurili zbog par milja gubitaka.

@Dunlop
presmješno povoljnom ili nepovoljnom cijenom?

New Report

Close