Različitim kreativama i inovativama u računovodtsvenoj politici uz plaćanje kamata na kredite i zajmove, ali i investicije " nestaje" dobit Belja.
Kada bi počeli vrednovati Belje po fundamentima i kada bi se "pritisnuo" Agrokor da konačno istinito prikazuje vrijednosti Belja tada cijena dionice nikako ne bi tavorila na 74 kune.
Belje ne ovisi o javnoj ponudi.
Svrha ZPDD je upravo to, zaštita ulagatelja od ovakvog kreativnog knjigovodstva, jednostranog zaduživanja i opterečivanja vlasništva društva te sl. načina isisavanja tvrtke od strane večinskog vlasnika
A sa čime ih to Vlada može pokrenuti? Koliko vidim kupuju oni stalno. Ali mnogo sramežljivo. Evo PBZov je MIF kupio nešto tamo na 90, ali sad mu više ne valja. Valjda mu je cijena niska ili se sad krcaju podobni, pa će opet MIFovi kupovat kad dođe cijena na 90.
oni sada imaju pravo samo na 5 posto svojih sredstava (koliko se sjećam )
da kupuju dionice
ostalim sredstvima-novcem trebaju da kupuju državne obveznice i slično .
sada po novom dalo bi im se pravo do otprilike 10 posto od mase sredstava, i to je do 100 posto
više nego što imaju do sada.
po meni ito je premalo .trebalo bi im dati mogućnost da i do 50 posto sredatava plasiraju u dionice
Bok svima, u nadi da ću saznati nešto više, registrirah se. Moje mišljenje je da što se tiče Belja, podaci o poslovanju odstupaju od stvarnog stanja stvari, pa ne kaže se uzalud da papir trpi sve [emo_zacudjen][emo_zacudjen]
Ovo Belje izgleda ne valja ništa, došlo još malo oko 70.
P.S.
Trebalo bi nazvati u firmu da nije stečaj.[emo_naivan][emo_euro][emo_kuna][emo_palacg]
Pričekaj još koji dan.
Možda Sova javi grlici, a ona vrapcu na grani, što se desilo piceku s glistom.
Dobro dokle ova brana na 73, je li vrijeme više da to pukne.Pozdrav.[emo_naivan][emo_euro][emo_kuna][emo_palacg]
Zna li netko što je od firme koliki su prihodi, dali radi i prijeti li stečaj, prodavači gadno navalili, ovaj od 939 stavio na 74,što mu to znači može i po 73 nije velika razlika.Pozdrav.[emo_naivan][emo_euro][emo_kuna][emo_palacg]
Je li netko možda zvao HANFU da bita di je zapelo???
Sjednice Upravnog vijeća HANFE su u pravilu četvrkom… a isti je danas… možda poslijepodne objave nešto…
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=230
Jučer je Matek u Saboru objasnio u kojoj je fazi slučaj Belje. Najbolje da sami poslušate ali rekao je nešto u stilu da je predmet vraćen hanfi zbog formalnih propusta i da se sada ispunjavaju nalozi suda da se ispitaju svjedoci i neka dodatna dokumentacija..
Jučer je Matek u Saboru objasnio u kojoj je fazi slučaj Belje. Najbolje da sami poslušate ali rekao je nešto u stilu da je predmet vraćen hanfi zbog formalnih propusta i da se sada ispunjavaju nalozi suda da se ispitaju svjedoci i neka dodatna dokumentacija..
Ovdje se radi samo o oduglovlčenju prezimanja obveze, ali po svemu doći če dan
kada će morati dati ponudu, možda i uskoro, koliko vidim ovaj slučaj prate i domaće i strane institucije i neće moći muljati.
P.S.
Prva odluka Hanfe je utemeljena na zakonu i druga nema razloga da ne bude kao i prva.
Sam odgovor da se radi o formalnim ispravcima sve govori, a za Todu vrijedi zakon kao i za druge građane, jer ipak uskoru smo članica EU-a.Pozdrav.
[emo_euro][emo_funta][emo_kuna][emo_palacg]
a sta reci…meni se malo zeludac okrenuo kad sam cuo ove blentave argumente sdp-a i hns…osnosno one koje nisam cuo. Sve sto smo culi je da je hanfa mozda malo bila previse vidljiva i da bi u buducnosti trebala drukcije raditi. Sto joj konkretno zamjeraju to naravno nismo culi.
mislio sam da to nikad necu reci u zivotu ali bravo Sukeru. Neke stvari je malo i pomjesao ali porastao mi je u ocima jako.
A samo iz jednog razloga. Zato sto se vidi kolko je u biti umjeren bio a imao je itekako razloga i znamo svi mi koji smo unutra sta se desava.
Sad kada u sljedecim raspravama bude ogorceno govorio o necemu tek onda cu znati da je itekako u pravu…Evo, i iz ovakvih detalja se da puno nauciti…