A ima i elemenata prisluškivanja :
http://www.index.hr/vijesti/clanak/policijski-uskok-nezakonito-nadzirao-telefone-celnih-ljudi-soae-i-agrokora/642731.
triler ![emo_cool][emo_dolar]
…@renči
…tako je renči,ko u pravim sapunicama,još ja mislim koji mi vrag mobitel u zadnje vrijeme šteka…[emo_zloban][emo_namigusa]
…hebote,jel to znači da su i nas forumaše prisluškivali…[emo_vrtimise]
…Dunlop i još mi pitaš kaj više ne pišem na Belju…[emo_namigusa]
@bisakovi
A kako će HANFA donjeti pravorjek kada HANFA nije sud ?
Hanfa može donjeti preporuku i mišljenje, a ne presudu.
I opet da li sada ktrenuti u tužbu ?
Da li tužiti i RH ili i HANFU ?
+ @renči
ja mislim da bi najbolje bilo za početak odmah sada tužiti Agrokor ,
jer poslije kada već bude donešeno rješenje i odluka suda za objavu ponude ,
svi će navaliti sa tužbama ,pa je pitanje kada bude tvoja tužba riješena ,
a do tada i Agrokoru ponestane love
+@renči
poslije možeš tužiti i RH , a i HANFU ,osobito fokusirati u tužbi za duševne boli
i zatezne kamate .
O tužbi i prviše rečeno. Naime nitko nije rekao da li tužiti ili ne tužiti.
Ali samo da malo prikažemo fundamente Belja.
Dakle Belje je firma koja i s kreativnim računovodstvom ima 68 milja kuna zaradu prije poreza i kamata. I onda kada plati kamatu na onaj revolving kredit i na sva Agrokorova čuda po strašnim kamatama pada u minus, tj nema neto dobiti.
Zapravo padne u minus oko 70 milja kuna. Iščezne oko 150 milja kuna ?
Danas Belje na tržitu vrijedi oko 614 milja kuna. E sada, kada ne bi bilo tužne, kreativnog računovodstva i opterećenog Belja kreditima kojima se izvlači dobit, ali ipak i ulaže dalje u razvoj tada bi Belje bilo u plusu, tj zaradi ( unatoč ulaganjima u razvoj ) i vrijedilo bi najmanje BV tj oko 145 kuna po dionici. Najmanje.
A ovako, uz naše povjerenje u stub Hrvatske opstojnosti tj pravosuđe ono tavori na 73 kune.
Danas Belje na tržitu vrijedi oko 614 milja kuna.
Danas Belje na tržištu vrijedi puno više od 614 milja kuna.
samo zemljište prema zadnjoj polugodišnjoj nekonsolidiranoj bilanci Belja
iznosi 640 milja kn.,a gdje su građevinski objekti ,postrojenja i oprema
te još puno toga, te je vrijednost svega toga najmanje kolko i piše 3.860 milja
kn.
samo zemljiše ( 20.000 hektara )ako se proda vanjskom kupcu vrijedilo bi 3-4
puta više.cijena zemljišta kod nas se kreće oko 3.000-8.000 eura po hektaru
+@renči
poslije možeš tužiti i RH , a i HANFU ,osobito fokusirati u tužbi za duševne boli
i zatezne kamate .
po zakonu o Hanfi,Čl 10.
Predsjednik, članovi Uprave i zaposlenici Agencije ne odgovaraju za štetu koja nastane prilikom obavljanja
dužnosti u okviru svoje nadležnosti i zakona koje primjenjuju, osim ako se dokaže da su određenu radnju iz koje je nastupila štetna posljedica, učinili ili propustili učiniti namjerno ili iz grube nepažnje.
ali po čl. 59. Zakona o ustanovama koji glasi:
“1. Ustanova odgovara za obveze cijelom svojom imovinom.
Osnivač ustanove solidarno i neograničeno odgovara za njene obveze”.
dakle, Agrokor utužiti za obvezno sklapanje ugovora o prodaji dionica, pod uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda za preuzimanje i RH kao solidarno odgovornu osobu, također uključujući i zateznu kamatu
@Barbarosa
Odlican post.Ovo je ono sto ja pokusavam isprovocirat i na nekim drugim threadovima. Ne znam da li je ovo moguce ili ne ,ali svakako potice na razmisljanje kako da se mali dionicari zastite od krupnog kapitala,politike,makinacija kad ih vec regulatorno tijelo koje vise nije ni neovisno apsolutno i zakon apsolutno ne stite.
A da osnujemo udrugu ili nevladinu organizaciju ?
Zatim se štitimo zajedničkim tužbama.
A da osnujemo udrugu ili nevladinu organizaciju ?
Zatim se štitimo zajedničkim tužbama.
Upravo tako jedino udruženi mali dioničari mogu pobijediti Agrokor pravnim putem uključujići ostale domaće i EU institucije.Pozdrav.[emo_euro][emo_kuna]