BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ponavljam, Todorić je Belje kupio za 1 kunu svoga novca – to nije populizam nego bolna I S T I N A o Hrvatskoj i strateškim firmama
Pročitajte rješenje Hanfe i pročtajte rješenje Trgovačkod suda u Osijeku
Niti lipe više, 1 kunu svoga novca.

evo ti citat iz rjesenja:”Iz navedenog ugovora je vidljivo da je društvo AGROKOR d.d. pored isplate kupoprodajne cijene preuzelo i neke druge obveze”.

znaci preuzeli su obveze. e sad kolke su i dali su poslje oprostene to ne znam.nemamo taj kupoprodajni ugovor i sad je tesko napamet govoriti kolke su te cifre.

SVOJIH novaca 1 kunu ! ostalo krediti na imovinu Belja – 170 000 H E K T A R A je puno imovine za hipotekarni kredit.

dobro sad si pocela vec i pretjerivati. nije nazalost ni blizo 170k hektara.voljeli bi svi da je.mislim da je negdje izmedju 20 i 30 tisuca.

dugovi mislim da nisu oprošteni nego plaćeni kreditom na imovinu Belja, a možda su čak i oprošteni
ako su oprošteni, još gore
30000 njihovo, a ostalo koncesija

Status Quo: Roll Over Lay Down

evo ti citat iz rjesenja:“Iz navedenog ugovora je vidljivo da je društvo AGROKOR d.d. pored isplate kupoprodajne cijene preuzelo i neke druge obveze”.
kupoprodajna cijena 1 kuna
dugovi, nisam sigurna, ali mislim 250 miliona kuna ( lako provjerljivo )koji su plaćeni kreditom, mislim amerikanske banke

score : 1 kuna vlastitog novca

kada će već taj kreativni i inovativni poduzetnik sići sa državnih jasala

mislim da je itekako povratio tih ulozenih 270mil i bez izdavanja novih dionica da na taj nacin stiti svoje ulaganje.
iako je to i bespredmetno cak niti moralno mislim da se toda nema sta bunit.

kokošar je uvjek kokošar…iako je dobio Belje za kunu + obvezu ulaganja 270 milijuna kuna koje je pokrio založivši to što je kupio za kunu, te oprost dijela dugovanja uz izdašne poticaje, paranoik nije mogao podnjeti nikoga osim sebe samoga pa je i ugovornu obvezu iskoristio za povečanje vl. udjela što mu se vratilo u obliku obveze za preuzimanje po 300+kn.

Hanfa i Samodol su rješenje odradili savršeno i ono je neoborivo, koliko je dobro sročeno dokazuje i to da instrumentalizirani Sud nije mogao naći grešku nego su se zakačili na jeidnu marginalnu stvar kao saslušanje svjedoka što bez dokumentirane materijalne činjenice nema nikakvog učinka niti smisla…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

sjecam se kad je bio natjecaj nije bila bas neka navala za po 1kn kako kazete jer je trebalo preuzeti i dosta dugova. znaci u samom startu nije za 1kn.

Točno, na natječaj, koji je bio namješten nije se nitko javljao.
Znalo se da je za Todorića.
Cijena je bila 1 kuna + dugovi.
Platio Todorić 1 kunu + kredit na imovinu Belja za dugove.
Score : 1 kuna i ameri upisani na imovinu Belja.
E tek nakon toga stiže, famozni kredit Agrokora po zastrašujućim kamatama.

Dakle Todorić upravlja Beljema temeljem 1 kune svoga novca. Ne plača niti poreze na dobit, jer vraća kamate na kredit koji je uzeo, opet ponavljam, na imovinu Belja.
Država nam je baš super.
E pa HDZ to i nije blagoslovio. Rješenje HANFE + rješenje Trgovačkog suda u Osijeku.
HNS+ SDP su ti koji to, za sada, blagonaklono gledaju.
Očinjeg im vida, nemaju materijalnih koristi.

koliko je dobro sročeno dokazuje i to da instrumentalizirani Sud nije mogao naći grešku nego su se zakačili na jeidnu marginalnu stvar

i time direktno prekrsili clanak 39 zakona o upravnim postupcima koji kaze da se akt moze srusiti jedino ako su povredjene BITNE tocke koje bi bile bitne za DRUGACIJE RJESENJE STVARI (ovako parafrazirajuci, neda mi ga se sad trazit).
A jos vise postaju sumnjivi kad se procitaju sve ostale presude na hanfinoj stranici pa da vidis kao prase po tom clanku 39 i odbijaju zalbe sa konstrukcijama “potpuno su neprihvatljive tvrdnje tuzitelja da je trebalo provesti usmenu raspravu saslusanjem svjedoka itd. itd.”..
Isto se odnose i kad se neko zali da mu nisu dostavljeni zapisnici.
Jer sve to nije bitno da drugacije rjesenje stvari..pa cak nije niti protuzakonito jer taj nadzora se (isto prema presudi upravnog suda) otvara SAMO radi ulaska u prostorije i uzimanja isprava itd. itd..

tako da nadam se vrlo skorom postupanja dorha i ostalih u ovom slucaju.

30000 njihovo, a ostalo koncesija

od kud vadis taj podatak?
nikad nitko nije spominjao niti blizo 170 k..
tih 30tak tisuca se spominje samo i to u zakupu. na sluzbenoj stranici belja se spominje samo 20 000…

mislim da drugi put idem definitivno na skupstinu

Dobro ste se raspisali danas, a ja cijeli dan čekao na kupnji na 73 kune i nitko mi nije htio prodati. Sad mi je baš nešto palo na pamet. Kad već tu toliko pišete o toj ponudi ili ne ponudi bilo bi lijepo da za svaki post koji napišete stavite nalog na kupnju 100 komada na 73. Cijena bi odmah skočila preko 80 koliko ste toga napisali, a sve je ovdje više manje rečeno. Nego kad ovi iz Hanfe misle to sve ispitati i donijeti rješenje?

koliko je zemlje u koncesiji na skupštini nećete saznati
tko zna da li vlada uopće zna koliko je zemlje u koncesiju dala belju ?
to sve podsjeća na gangrenu ili diabetes, kako bi rekao R.Č.

do broja hektara u koncesiji došli ljudi zbrajajući na internetu i javno objavljenje podatke koncesijskih ugovora na kojemu je belje pobijedilo

pa računalo u ručice u guglajte i zbrajajte što se sve može dobiti za 1 kunu

U neformalnom razgovoru s odvjetnikom, (nisam planirao ići u tužbu-premalo dionica imam), ali sam htio ćuti mišljenje čovjeka, nisam mu puno objašnjavao šta je tu bilo, niti je znao(nije njegovo područje), ali kad sam spomenuo protiv koga bi bila tužba, odgovorio je – Zaboravi, njihov utjecaj na pravosuđe je neupitan.
i rekao mi da ne očekujem čuda u tom slučaju jer se ona desiti neće.

A potvrda te priče mi je i bio klik na Ustavnom pa nakon toga na Upravnom, i gle čuda oba presedana. Jasno mi je i zašto.

A priče o ustavnim sucima, na koji način su dolazili na pozicije i tko su ti ljudi, presramotno za pričati. Nešto poput saborskih zastupnika, kad neznaš šta bi s čovjekom, gurni ga u sabor.

i kada na prvi pogled pogledaš osječko baranjska županija ima oko 400000 hektara obradivih površina i šumskih površina, nije nemoguće da oko 150000 ha otpada na najveći poljoprivredni kombinat bivše Yu
nije sve njihovo, ali konesija ili radi za njih

U neformalnom razgovoru s odvjetnikom

defetista. ima svakakvih ljudi koji se svega boje. nitko nije svemoguc. normalno da financijski jaki ljudi mogu vrsiti utjecaj i niti ja nebi isao u ovo da slucaj nije kristalno cist.
ali nitko nije svemoguc. ovo za ustavni i upravni se skroz slazem ali vec je gubio on i na osjeckom trgovackom dok nitko za ovo nije ni znao i dok nije bio pod lupom javnosti. kako to tvoj odvjetnik objasnjava?

New Report

Close