BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odluka Upravnog suda u korist Bandića(Zagreb).Obrazloženje da bi izvršenjem osporenog rješenja grad pretrpio nenadoknadivu štetu. Sud je odlučio da je zahtjev opravdan, uz dodatak da odgoda nije protivna javnom interesu.
Eto kako oni sude. Što god Hanfa napravila, ovi pa…njakovići će reći da je to nanadoknadiva šteta za gos. Todu. Da će firma propasti, ljudi ostat bez posla i bla.bla.. I naravno to bi bilo u javnom interesu.

Odluka Upravnog suda u korist Bandića(Zagreb).Obrazloženje da bi izvršenjem osporenog rješenja grad pretrpio nenadoknadivu štetu. Sud je odlučio da je zahtjev opravdan, uz dodatak da odgoda nije protivna javnom interesu.
Eto kako oni sude. Što god Hanfa napravila, ovi pa…njakovići će reći da je to nanadoknadiva šteta za gos. Todu. Da će firma propasti, ljudi ostat bez posla i bla.bla.. I naravno to bi bilo u javnom interesu.

Ako ćemo realno gledati to je tako. Već sam Vam 100x napisao da nitko od NAS nije oštećen ako Toda neda ponudu. Po meni je od prvog dana ovdje bitno da takva trivijalna greška kod sazivanje Skupštine ne može biti povod za štetu Todi.
Mada bi mi ta ponuda u ovom trenutku bila ko kec na desetku [emo_smijesak]

Zato cijena i je tu na dnu jer svi očekuju nepravednu odluku (koja je preko medija upućena Upravnome sudu i Hanfi), ali srećom postoji i EU komisija pa to može završiti i drugačijom odlukom nego svi očekuju.Pozdrav.[emo_euro][emo_funta][emo_dolar][emo_kuna][emo_palacg]

Po meni je od prvog dana ovdje bitno da takva trivijalna greška kod sazivanje Skupštine ne može biti povod za štetu Todi.
Mada bi mi ta ponuda u ovom trenutku bila ko kec na desetku [emo_smijesak]

nije tebi bas jasno ni to rjesenje od hanfe ni duh zakona zpdd-a ni o kakvoj se “trivijalnoj” gresci radi. To je fakat.

ti si kao dionicar prvo jako izgubio cim neko emitira skoro 50% dionica vise. Zar ne? i on to jos napravi bez da pita skupstinu odnosno male dionicare. tebi je to trivijalno?

to je drugo dali je on to mogao i htio raditi zajednicki sa drzavom.vjerovatno da. Ai da budem iskren ni sam ne poznam koje bi bile reperkusije zajednickog djelovanja u buducnosti da su objavili da zajednicki djeluju. Jel bi se to odrazio na pojedinacna prava i obveze svakoga od njih to neznam. to je sad pitanje za pravnike koji se u to bolje razumiju.
Odnosno pitanje je ovako sa moje laicke strane da su recimo zbilja napisali svagdje gdje su trebali po zakonu da djeluju zajednicki sa drzavom i da su na skupstini uspjeli to izglasati da upisuju dionice bez obveze objavljivanja ponude (mada iz za to trebaju glasovi malih dionicara jer se ne broje njihovi i glasovi onih s kojima zajednicki djeluju) kako bi se to poslje odrazilo na prava i obveze svakoga od njih?

Ne bih rekao da nitko nije ostecen. Octeceni su svi oni koji su tada bili dionicari.

I nije trivijalna greska. Ne radi se samo o recenici koja nedostaje kod izglsavanja dokapitalizacije. Jer da bi ta recenica bila unutra potrebni su ti glasovi sa skupstine. Ali ne vlastiti.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Oštečen je Hrv zakon, bez obzira zbog male ili velike greške, pravosuđe to ne gleda(ne bi trebalo).

@m43

ja mislim da nisi u pravu
ako Hanfa donese , već jednom , rješenje kao i prvo ,Upravni sud će to rješenje
prihvatit ( jer je pravedno i zakonito ) ,i to će biti toćka na i.

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Ne bih rekao da nitko nije ostecen. Octeceni su svi oni koji su tada bili dionicari.

I nije trivijalna greska. Ne radi se samo o recenici koja nedostaje kod izglsavanja dokapitalizacije. Jer da bi ta recenica bila unutra potrebni su ti glasovi sa skupstine. Ali ne vlastiti.

Dobro si napisao što se tiče tko je oštećen. Ali kladim se da na ovom forumu nema nijedan dioničar koji je dionicu Belja imao u tom trenutku, a ima je i danas, bez da je u međuvremenu njome trgovao.
Ovo drugo nisi u pravu. Tu izglasavanje nije bilo upitno jer se radilo o “zajedničkom djelovanju” države i Tode. U biti nije ni bitno. Belje je jeftino, od ponude neće biti ništa i to je to. A sad nek špekulanti udare po kupnji da više jednom stane ta špekulacija oko ponude.

Dobro si napisao što se tiče tko je oštećen. Ali kladim se da na ovom forumu nema nijedan dioničar koji je dionicu Belja imao u tom trenutku, a ima je i danas, bez da je u međuvremenu njome trgovao.
Ovo drugo nisi u pravu. Tu izglasavanje nije bilo upitno jer se radilo o "zajedničkom djelovanju" države i Tode. U biti nije ni bitno. Belje je jeftino, od ponude neće biti ništa i to je to. A sad nek špekulanti udare po kupnji da više jednom stane ta špekulacija oko ponude.
[/quote]

Nemoj se kladit – izgubit ces okladu.

A ovo drugo, tim gore ako su zajednici djelovali jer onda drzava ne moze glasati za tu odluku. Onda bi ovisio samo o malim dionicarima.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Oštećeni su oni koji tada nisu mogli kupovati po tri puta manjoj cijeni. Točka

Cookie Monster

Nemoj se kladit – izgubit ces okladu.

Pa da sam ja uvjeren u ponudu po 350 kuna ko ti, sad bih lijepo založio imovinu sve rodbine i pokupovao Belje po marketu. Tako siguran prinos od skoro 400% ne bih na tvom mjestu propustio [emo_smijeh]

Osteceni su oni koji sad imaju dionicu. Tadasnji dionicari ili jos uvijek imaju dionicu ili su je prodali sa svim pravima i obvezama koje dionica nosi.

Agrokor da je htio ispast posten mogao je dati ponudu a onda recimo u dogovoru s nekim minarati ponudu dizuci cijenu iznad ponude. Nije po zakonu ali je tesko dokazivo (mirovinci prilikom zadnje ponude MOLa za INAu, XY prilikom ponude za Dom holding, mirovinci kod ponude za Viro)

Nije bolest sve što boli

New Report

Close