Svasta covjek procita ovdje:
…Nemaju isti broj dionica? Kakve to ima veze sa BV po dionici….
[emo_zacudjen][emo_vrtimise]
[/quote]
A što je Vama kolega čudno? Dajte napišite konkretno što Vam nije jasno, a ne da tu stavljate nekakve smiliće?
@Plavi
Ajde ako ćemo baš po fundamentima BELJA, objasnite mi koji biznis,ako izuzmemo biznise sa velikim udjelom znanja, se može financirati i razvijati po kamatnoj stopi od 9% i tu u iznosima zaduženja kakvao ima Belje? Btw. nemojte mi se obraćati s visoka jer neargumentiranim drukanjem postajete sve smješniji i smješniji.
[/quote]
Belje se ne financira po kta 9 %, ako me sječanje ne vara.
Ali se može financirati i po kta 9 %, pogledajte malo RDG i bilancu, pogledajte EBITDA koliki je.
Zbog velikih ulaganja, velika je amortizacija + otplate postojećih kredita.
Belje konstantno povećava prihode i popunjava kapacitete novim pogonima.
Jednom će i ti krediti završiti, poanta je da uz tolika ulaganja i zaduženje, tvrtka ostvaruje kakvu takvu dobit.
Da vlasnik želi, komotno je mogao zaustaviti daljnje investicije i dobit bi premašivala 100 mil. kuna. To nas očekuje u budučnosti, kada, ne znam, puno prije nego što to očekuju dioničari Vupik-a
Mislim da bi cijena na burzi bila veća da nije ove situacije sa preuzimanjem.
Ulete neki jer se polakome, pa prodaju sa minusom na 1. negativni signal.
Knjigovodstvena vrijednost dionice je 145 kuna!
Proizvodnja hrane je budučnost, pogledajte što se događa sa cijenama hrane u svijetu i kakve su najave.
Otvaranjem EU tržišta, Belje će povećati proizvodnju i plasirati proizvode na nova tržišta, Agrokor se na to već priprema, da ne govorimo još što bi bilo da se akvizira Mercator.
lp
Nije mi jasno kako mozete pisati takve bisere.
BV Belja je vise nego duplo veci od BV Vupika. BVPS je naravno manji kod Belja jer Belje ima mnogostruko vise izdanih dionica.
Biserko, pa valjda ćemo u odnos staviti P/BVPS kad gledamo što je jeftinije, a što skuplje. Zar ne?
[/quote]
Kupite onda Magmu, tamo je odnos najpovoljniji.
Vidi ti domišljatosi, pogledaš kod koje je tvrtke najniži odnos cijene i knjigovodstvene vrijednosti i to kupiš. To može i dijete u 2. razredu osnovne škole.[emo_palacg]
Svasta covjek procita ovdje:
…Nemaju isti broj dionica? Kakve to ima veze sa BV po dionici….
[emo_zacudjen][emo_vrtimise]
[/quote]
A što je Vama kolega čudno? Dajte napišite konkretno što Vam nije jasno, a ne da tu stavljate nekakve smiliće?
[/quote]
Nije mi jasno kako mozete pisati takve bisere.
BV Belja je vise nego duplo veci od BV Vupika. BVPS je naravno manji kod Belja jer Belje ima mnogostruko vise izdanih dionica.
[/quote]
Pa je li moguće da netko napiše ovako nešto????
Nevjerovatno
Pozdrav
Biserko, pa valjda ćemo u odnos staviti P/BVPS kad gledamo što je jeftinije, a što skuplje. Zar ne?
Naravno, ali vi ste napisali da BVPS ne ovisi o broju izdanih dionica.
Ali, istina da je trzisna kapitalizacija Vupika i Belja, obzirom na book value takva da ispada da je Vupik puno podcjenjenija dionica od Belja. Tu se slazem.
Naravno, ali vi ste napisali da BVPS ne ovisi o broju izdanih dionica.
Ali, istina da je trzisna kapitalizacija Vupika i Belja, obzirom na book value takva da ispada da je Vupik puno podcjenjenija dionica od Belja. Tu se slazem.
[/quote]
OK kolega,ovo je korektno.
Hvala
Ali se može financirati i po kta 9 %, pogledajte malo RDG i bilancu, pogledajte EBITDA koliki je.
Zbog velikih ulaganja, velika je amortizacija + otplate postojećih kredita.
Belje konstantno povećava prihode i popunjava kapacitete novim pogonima.
Jednom će i ti krediti završiti, poanta je da uz tolika ulaganja i zaduženje, tvrtka ostvaruje kakvu takvu dobit.
Da vlasnik želi, komotno je mogao zaustaviti daljnje investicije i dobit bi premašivala 100 mil. kuna. To nas očekuje u budučnosti, kada, ne znam, puno prije nego što to očekuju dioničari Vupik-a
– gosp. Plavi pa Vi ste ovaj put pogodili u sridu
– problem je taj da onaj koji ima lovu (obično 1 kunu)ponovo i ponovo i ponovo iiiii opet zadužuje to jadno Belje, a baš se i ne gleda kamata
– a da nekakve zločeste banke su smanjile Agrokoru rejting pa…
I tako ukrug.
Znate kaj, meni ovo sve više izgleda kao devet krugova pakla.
Na sreću tek smo na ulazu.
lp[emo_palacd]
Kod poljoprivredno-proizvodnih firmi se sa zalihama rade čuda i to dobro znadete. Tako da iskreno vjerujem da se kod Belja rezultat navlači u plus. Stvarno nisam normalan. U portfelju imam 2.500 komada dionica Belja, ali nervira me kad netko bez argumenata navlači i pritom još pljuje po drugim dionicama.
@Plavi
Vi samo gledajte dionice poput Magme. To ni ne gledam pa ni ne znam kakav je BV, ali bojim se da su ga oni pojeli davnih dana.
Nekome se u ovih nekoliko dana jako žuri da se riješi dionica Belja……[emo_zacudjen]
Netko zna puno više od ostalih treba bježati iz dionice kao i on.
Nekome se u ovih nekoliko dana jako žuri da se riješi dionica Belja……[emo_zacudjen]
Žure se onima koji su uvjereni da će Hanfa podleći pritiscima i naputcima, pa zato bježe, samo ne znam što su čekali do sada kada je došla oko 70, trebali su bježati kada je bila oko 90 i 100.Ovo je bježanje sa minusom, a uskoro će opet kupovati po većoj cijeni to se zove investstirabnje,bravo prodavači,
P.S.
I ja čekam još oko 70 pa šta bude (ovo je idelana prilika za nas dugoročne).[emo_dolar][emo_euro][emo_funta][emo_kuna][emo_palacg]