Kakve veze ima koliku ima knjigovodstvenu vrijednost Vupik u odnosu na Belje, pa nemaju isti broj izdanih dionica.
Vupik je sada tamo gdje je Belje bilo prije nekoliko godina, Belje je očišćena i restrukturirana tvrtka koja konstantno ulaže u nove tehnologije, dok je Vupik još u počecima saniranja.
lp
Gospon Plavi,
ja sam do sada Vas smatrao dosta ozbiljnim ulagačem pa mi nije jasno kako ste mogli napisati ovakav komentar? Nemaju isti broj dionica? Kakve to ima veze sa BV po dionici. Lako je vidjeti da VPIK već sada ima ovaj pokazatelj duplo uspješniji nego BELJE. A što će tek biti kad VPIK napravi restrukturiranje kako ste to Vi napisali. Nemojte komentirati fundamente jer i Vi, a i velika većina na ovom forumu je u ovoj dionici samo iz razloga što očekujete ponudu, a ne radi poslovanja ili fundamenata. Uostalo isto kao i ja osobno.
izgleda da je g. Bisakovi potpuno u pravu što ulaže u Vupik
jer ako se gleda knjigovodstvena cijena dionice ,cijena dionice Vupika
je daleko iznad cijene dionice Belja ( Belja oko 145 kn. )
izgleda meni da je on ipak pravi lisac u svemu pa možda i u pravu
Dunlop
Nema smisla da mu se objašnjava ne uvažava ni argumente ni zakone, samo goni po istome,
pa normalno da nema smisla. vise mi sluzi kao vreca za boksanje nego sta mislim da njemu mozes nesto dokazati. evo i sad trkelja da je rjesenje hanfe palo jer nije zakonito provedeno. a ljepo postoji zakon o upravnim postupcima kojeg su se ti ISTI suci uvjek drzali i koji ljepo kaze:
“Ako sud nađe da se spor ne može raspraviti na podlozi činjenica utvrđenih u upravnom postupku zbog toga što u pogledu utvrđenih činjenica postoji proturječnost u spisima, što su one u bitnim točkama nepotpuno utvrđene, što je iz utvrđenih činjenica izveden nepravilan zaključak u pogledu činjeničnog stanja, ili nađe da se u upravnom postupku nije vodilo računa o pravilima postupka koja bi bila od utjecaja na rješavanje stvari, sud će osporeni upravni akt poništiti presudom”
tako da je jasno da se rjesenje moze ponistiti samo ako su BITNE tocke povredjene koje BI BILE OD UTJECAJA NA RJESAVANJE STVARI.
A takve tocke u tom rjesenju nisu povredjene i ti ISTI suci su sve ostale zalbe na tom istom sudu odbacivali koristeci naravno tu tocku zakona (jer naravno moraju). Sve presude postoje crno na bjelo na stranicama hanfe i ja cu bogme inzistirati kod onih koji su zaduzeni i za ne tako ugodne mjere da poduzmu sve da to ispitaju zasto odredjene tocke zakona vise ne vrijede.
tako da biserko bisakovi ne trkeljaj o nekakvim promasajima u hanfinom rjesenju jer ocito o tome pojma nemas. i vec sam ti i prije rekao. za tebe je bolje dok si na razini trolanja gdje ne spominjes nikakve konkretne zakonske povrede jer vrlo brzo ispadnes onako malo naivna. da ne kazem neku drugu rijec da ne budem izmoderiran.
neko u vladi je rekao da će u 9 mjesecu investicije biti u punom zamahu ,
a već je 10 mjesec , a i po današnjem prometu može se vidjeti da od investicija
ni traga ni glasa , ni slovca -ni novca[emo_dolar][emo_euro][emo_funta][emo_kuna][emo_palacg]
Svasta covjek procita ovdje:
…Nemaju isti broj dionica? Kakve to ima veze sa BV po dionici….
[emo_zacudjen][emo_vrtimise]
Kakve veze ima koliku ima knjigovodstvenu vrijednost Vupik u odnosu na Belje, pa nemaju isti broj izdanih dionica.
Vupik je sada tamo gdje je Belje bilo prije nekoliko godina, Belje je očišćena i restrukturirana tvrtka koja konstantno ulaže u nove tehnologije, dok je Vupik još u počecima saniranja.
lp
Gospon Plavi,
ja sam do sada Vas smatrao dosta ozbiljnim ulagačem pa mi nije jasno kako ste mogli napisati ovakav komentar? Nemaju isti broj dionica? Kakve to ima veze sa BV po dionici. Lako je vidjeti da VPIK već sada ima ovaj pokazatelj duplo uspješniji nego BELJE. A što će tek biti kad VPIK napravi restrukturiranje kako ste to Vi napisali. Nemojte komentirati fundamente jer i Vi, a i velika većina na ovom forumu je u ovoj dionici samo iz razloga što očekujete ponudu, a ne radi poslovanja ili fundamenata. Uostalo isto kao i ja osobno.
[/quote]
kolega, onda vi mene sa današnjim danom smatrajte neozbiljnim ulagačem.
Nemojte se ljutiti ali nemam vremena argumentirati ovakve stvari, o fundamentalnim analizama sam pisao ovdje prije 6-7 godina, uspoređujete kruške sa jabukama.
Najbolje da stavite recimo Ingru u usporedbu, pa će onda Ingra biti još povoljnija od Vupika.
lp
[/quote]
A što je Vama kolega čudno? Dajte napišite konkretno što Vam nije jasno, a ne da tu stavljate nekakve smiliće?
@Plavi
Ajde ako ćemo baš po fundamentima BELJA, objasnite mi koji biznis,ako izuzmemo biznise sa velikim udjelom znanja, se može financirati i razvijati po kamatnoj stopi od 9% i tu u iznosima zaduženja kakvao ima Belje? Btw. nemojte mi se obraćati s visoka jer neargumentiranim drukanjem postajete sve smješniji i smješniji.
@Plavi
Ajde ako ćemo baš po fundamentima BELJA, objasnite mi koji biznis,ako izuzmemo biznise sa velikim udjelom znanja, se može financirati i razvijati po kamatnoj stopi od 9%
onaj koji je startao iz nule i povecao prihode za 3 puta u par godina. npr.
[/quote]
A što je Vama kolega čudno? Dajte napišite konkretno što Vam nije jasno, a ne da tu stavljate nekakve smiliće?
[/quote]
Nije mi jasno kako mozete pisati takve bisere.
BV Belja je vise nego duplo veci od BV Vupika. BVPS je naravno manji kod Belja jer Belje ima mnogostruko vise izdanih dionica.
Evo razloga zašto je Agrokor uzeo 150 milijuna € kredita… čini se da ipak nije radi ponude… ?
http://www.poslovni.hr/agrokor-digao-kredit-od-150-milijuna-eura-218306
Nije mi jasno kako mozete pisati takve bisere.
BV Belja je vise nego duplo veci od BV Vupika. BVPS je naravno manji kod Belja jer Belje ima mnogostruko vise izdanih dionica.
Biserko, pa valjda ćemo u odnos staviti P/BVPS kad gledamo što je jeftinije, a što skuplje. Zar ne?