BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Presudu o ponišetnju obaveze objavljivanje ponude… HANFA je zaprimila 24.08.2012
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&AKCIJA=230&LANG=HR&vijestid=913
A HANFI zadani rok od 30 dana za donašanje eventualno potrebo novog upravnog akta već je daleko prošao…:
Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude.
Nadležni je organ pri tome vezan pravnim shvaćanjem suda i primjedbama suda u vezi s postupkom.”
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&AKCIJA=230&LANG=HR&vijestid=914

Dakle, ako sam dobro shvatio, a budući da je rok od 30 dana prošao… HANFA, a prema prirodi stvari koja je bila predmet spora, smatra da nije bilo potrebno donijeti drugi akt tj. suglasna je sa presudom Visokog Upravnog Suda koji je poništio obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje društva BELJE d.d. … ili se varam?

Iskreno ja se nadam da će više ta priča oko Todorića i ponude završiti pa onda Belje može konačno krenuti na put [emo_smijeh]

Presudu o ponišetnju obaveze objavljivanje ponude… HANFA je zaprimila 24.08.2012
A HANFI zadani rok od 30 dana za donašanje eventualno potrebo novog upravnog akta već je daleko prošao…:
"Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude.
Nadležni je organ pri tome vezan pravnim shvaćanjem suda i primjedbama suda u vezi s postupkom."

Dakle, ako sam dobro shvatio, a budući da je rok od 30 dana prošao… HANFA, a prema prirodi stvari koja je bila predmet spora, smatra da nije bilo potrebno donijeti drugi akt tj. suglasna je sa presudom Visokog Upravnog Suda koji je poništio obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje društva BELJE d.d. … ili se varam?

Tko se želi informirati o tijeku predmeta ,može u HANFI na broj telefona 01 6173264.Predmet u tijeku ,rješenje uskoro,kasne zbog mnoštva tužbi!Pozdrav!

"Ako prema prirodi stvari koja je bila predmet spora treba umjesto poništenog upravnog akta donijeti drugi, nadležni je organ dužan donijeti ga bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave presude.
Nadležni je organ pri tome vezan pravnim shvaćanjem suda i primjedbama suda u vezi s postupkom."

Kolega, prošli tjedan su na Hanfi bili ispitivani svjedoci, kako je to tražio Upravni sud / Agrokor.
Zbog vremenske stiske Hanfa nije odradila posao u roku od 30 dana, dok prođu rokovi za žalbe, pretpostavljam da će novo rješenje biti do kraja listopada.

Koliko god to besmisleno bilo, Hanfa je tako morala postupiti, ako nije bilo pismeno dogovora o zajedničkom djelovanju, usmeno ispitivanje služi samo za odugovlačenje postupka. Tako bi trebalo biti ako se poštuju zakoni ove države, da li će tako biti, vidjet ćemo, u svakom slučaju sve ovo se prati sa nekih instanca koje sežu i u EU.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@plavi

sve je to u redu g. plavi i za veliku pohvalu Vams na informacijama ,
ali nije u redu od strane Hanfe što se ne udostoji svima nama reći ukratko ,

par rijeći , što je i u kojoj je fazi rješavanje ove stvari
pa nismo mi ovce

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&AKCIJA=230&LANG=&vijestid=922

evo, ipak nam se hanfina oglasila

Kao što sam napisao prije nekoliko dana, po svemu sudeći a s obzirom na to da se u slučaju BELJE u odnosu na slučaj LRH, Hanfa oglasila s priopćenjem da ovaj spor nikako nije gotov,čini se da su u Hanfi uvjereni da su u ovom slučaju u pravu,te su se odlučili ispraviti proceduralne pogreške koje je sud zatražio i vrlo vjerovatno donijeti isto riješenje kao i prvi put s tom razlikom da se AGROKOR sada više neće moći žaliti na iste stvari,a kao i što znate još uvijek nije jasno za čega je namijenjeno novih 150 mil eura zaduženja.Isto tako AGROKOR je prije nešto vremena naručio studiju vrijednosti BELJA od jedne renomirane strane kuće,ali tu procjenu koš nismo vidjeli.Ukoliko riješenje HANFE bude negativno za AGROKOR ne bih se čudio da ta procjena izađe u javnost,kao što se ne bih čudio da sljedeće izvješće bude turbo dobro,uz revalorizaciju imovine,te se na taj način dionica pokuša dignuti iznad cijene obveze odnosno iznad 305 kn.Napominjem sve su ovo samo moja razmišljanja koja mi se čine posve moguća iako ne mora biti tako.Bumo vidjeli!

Prvo da se razumijemo, imam popriličan broj dionica Belja, ali ovo što ti pišeš je SF priča. A kako bi to “dignuo” dionicu iznad 305 kuna. S dizalicom? Vidiš da je jedva došla do 130 kuna kada se činilo da će Agrokor morati dati javnu ponudu. Po meni bi najbolje bilo da se konačno razriješi jednom više ta dilema da li ponuda ili ne i onda dionica može krenuti svojim prirodnim tokom. Iskreno očekujem rast kao dioničar.

Bisakovi
Pratiš li situaciju na Petrokemiji to ti je ogledni primjer kako ćeš biti ošišan na Vupiku.
Pozdrav.
P.S.
Knjige u ruke a ne samo drukati.[emo_smijeh][emo_naivan][emo_palacg]

Kolega,ja stalno učim jer kao akademski građanin smatram da je to jednostavno nužno.Uzgred,koji ste fakultet Vi završili???Koje su Vaše kvalifikacije???
Ne brinite se za druge,a naročito ne za mene jer ja ne nasjedam pričama o preuzimanjima po pet puta većim cjenama od tržišne kao očito niti svi ljudi od struke jer burzovna cijena najbolje oslikava stvarnost.
Tek uzgred ,Vupik ima daleko veću knjigovodstvenu vrijednost od Belja.
I ipak pogledajte malo “gledalicu” i odnos kupnje i prodaje na Vupiku i Belju pa možemo kasnije komentirati.
Pozdrav

Kao što sam napisao prije nekoliko dana, po svemu sudeći a s obzirom na to da se u slučaju BELJE u odnosu na slučaj LRH, Hanfa oglasila s priopćenjem da ovaj spor nikako nije gotov,čini se da su u Hanfi uvjereni da su u ovom slučaju u pravu,te su se odlučili ispraviti proceduralne pogreške koje je sud zatražio i vrlo vjerovatno donijeti isto riješenje kao i prvi put s tom razlikom da se AGROKOR sada više neće moći žaliti na iste stvari,a kao i što znate još uvijek nije jasno za čega je namijenjeno novih 150 mil eura zaduženja.Isto tako AGROKOR je prije nešto vremena naručio studiju vrijednosti BELJA od jedne renomirane strane kuće,ali tu procjenu koš nismo vidjeli.Ukoliko riješenje HANFE bude negativno za AGROKOR ne bih se čudio da ta procjena izađe u javnost,kao što se ne bih čudio da sljedeće izvješće bude turbo dobro,uz revalorizaciju imovine,te se na taj način dionica pokuša dignuti iznad cijene obveze odnosno iznad 305 kn.Napominjem sve su ovo samo moja razmišljanja koja mi se čine posve moguća iako ne mora biti tako.Bumo vidjeli!

Nevjerovatno zaključivanje?????
Hanfa se isto tako oglašavala i u slučaju LRH prije obustave postupka!!!
Uvjeren sam da će pravorjek biti uskoro donešen i sve Vaše dileme rješene.
Uvjeren sam da će Hanfa donijeti odluku sukladno pozitivnim propisima.
Pozdrav

Bice neizvjesno ovdje do kraja tako da biti ce velikih pritisaka na HANFU

Kolega, prošli tjedan su na Hanfi bili ispitivani svjedoci, kako je to tražio Upravni sud / Agrokor.
Zbog vremenske stiske Hanfa nije odradila posao u roku od 30 dana, dok prođu rokovi za žalbe, pretpostavljam da će novo rješenje biti do kraja listopada.

Koliko god to besmisleno bilo, Hanfa je tako morala postupiti, ako nije bilo pismeno dogovora o zajedničkom djelovanju, usmeno ispitivanje služi samo za odugovlačenje postupka. Tako bi trebalo biti ako se poštuju zakoni ove države, da li će tako biti, vidjet ćemo, u svakom slučaju sve ovo se prati sa nekih instanca koje sežu i u EU.

lp
[/quote]
Opet Vam pravne kvalifikacije daje osoba koja nije za to kvalificirana.
Po njemu je besmisleno postupanje po naputku višeg suda!!!!Nevjerovatno!!!
Po njemu citiram “usmeno ispitivanje služi samo za odugovlačenje postupka”???
Dragi forumaši,viši Sud je upravo poništio prvostepeno rješenje jer smatra da nije provedeno saslušanje sukladno Agrokorovoj žalbi,ocjenjujući da bi to moglo imati bitan utjecaj za postojanje ili ne obveze.
I na koncu on navodi,citiram”tako bi trebalo biti ako se poštuju zakoni ove države,da li će tako biti,vidjet ćemo,u svakom slučaju sve se to prati sa nekih instanci koje sežu i u Eu”
Što to znači???? Da li pokušaj pritiska na Hanfu????Nevjerovatno!!!
Najnovije europsko izvješće je za Hrvatsku najpovoljnije do sada,uključujući i napredak u pravosuđu.
Hanfa radi sukladno pozitivnim propisima ove Države i uvjeren sam da će donijeti zakonito rješenje.
Pozdrav

New Report

Close