BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@sportri

znatno manje nego zadnji put kad je nudio 221 eur za dionicu.

E sad ako agrokor kupi mercator to ce imat znatan utjecaj na sve kompanije iz agrokora jer dobivaju mjesto na policama trgovackog lanca koji ima prihod od preko 20 milijardi kuna

gospodine ROOkie vidim da ste dobro upućeni u cifre i sama prošla događanja
pa ako možete reći koliko bi bila u pitanju otprilike cifra te akvizicije zadnji put
a koliko bi bila sada ako bi se ostvarila

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

BSOD
Vrlo jednostavno.Ako se akvizicija ostvari,odmah ili nešto kasnije,u okviruAgrokora i Konzuma stvorit će se veliki trgovački lanac koji će dakako prodavati i proizvode iz Agrokorovih društava,ali na područjima drugih Država će vjerovatno prodavati uglavnom proizvode njihovih proizvođača na koje su potrošači navikli.
Barem kratkoročno na dionice Belja ,po meni,neće imati nikakvog ili vrlo malog utjecaja.
Pozdrav

Kolega, hvala Vam na ovom paušalonom objašnjenju. Mislio sam da to možete potkrijepiti nekim brojkama i činjenicama, ali, prevario sam se.

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

BSOD
Vrlo jednostavno.Ako se akvizicija ostvari,odmah ili nešto kasnije,u okviruAgrokora i Konzuma stvorit će se veliki trgovački lanac koji će dakako prodavati i proizvode iz Agrokorovih društava,ali na područjima drugih Država će vjerovatno prodavati uglavnom proizvode njihovih proizvođača na koje su potrošači navikli.
Barem kratkoročno na dionice Belja ,po meni,neće imati nikakvog ili vrlo malog utjecaja.
Pozdrav

Kolega, hvala Vam na ovom paušalonom objašnjenju. Mislio sam da to možete potkrijepiti nekim brojkama i činjenicama, ali, prevario sam se.
[/quote]
Niste se Vi prevarili u tome.Vi ste se vjerovatno prevarili što ste kupovali Belje,a ne recimo Vupik koji je daleko potcjenjeniji .
Tražiti nekakve posebne činjenice i brojke za preuzimanje Mercatora kojega možda nikada neće biti i kada uopće ne znamo uvjete javnog natječaja je zapravo apsurdno.
Dionica Vupika je u samo dva mjeseca postala vrednija od dionice Belja 30%,a nitko ne spominje
nikakvo preuzimanje !!!
Pozdrav
Pozzdrav

Totalno krivo razmišljanje. Upravo "proizvođači" iz koncerna bi u slučaju preuzimanja imali najveće koristi u vidu znatnog povećanja plasiranih količina.

Vidim da više očito preuzimanje Belja nije aktualno pa se pokušavaju naći razlozi da se "napumpa"
cijena dionice Belja na burzi.
Pozdrav

@Hasenfefer

BAKICAAA, 17.09.2012. u 08:01
Ja bi molio tvoj stručni komentar, i da li se i dioničarima Belja isplati tužiti Slovensku državu zbog izgubljene dobiti jer nije došlo do sinergije između Mercatora i Agrokora.

…je,tu bi najbolje bilo pitat gosn plavog i onog njegovog PMS odvjetnika jer oni su pobornici one "sve vas bum tužil",mada mislim da je gosn plavi odjurio na brzi kurs popravka znanja pravopisa iz č i ć… [proud]

BAKICAAA, 17.09.2012. u 08:01
Ba kice tko tu koga, ili svi svakoga?

…ma tu svak svakoga,ali radije za tu temu sačekajmo petak… [rolleyes] [smiley]

…ma tu svak svakoga,ali radije za tu temu sačekajmo petak… [rolleyes] [smiley]

da svak svakoga , a g. Toda sve nas , to je nama svima jasno , samo Vi predviđate nešto za petak ,
samo da opet ne bude crni petak

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Mozda ce ponuditi javni otkup dionica Belja u petak

Ovaj nije mi jasno ovo s č i ć. Tko plaća taj tečaj. Agrokor sigurno ne.

Pa kaj gospodin Plavi nije bio u školi taj dan kad se učilo č i ć.

Ili je možda umjesto njega u školu išla njegova odvjetnica?

LP

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

BSOD
Pozdrav

[/quote]
Niste se Vi prevarili u tome.Vi ste se vjerovatno prevarili što ste kupovali Belje,a ne recimo Vupik koji je daleko potcjenjeniji .
Tražiti nekakve posebne činjenice i brojke za preuzimanje Mercatora kojega možda nikada neće biti i kada uopće ne znamo uvjete javnog natječaja je zapravo apsurdno.
Dionica Vupika je u samo dva mjeseca postala vrednija od dionice Belja 30%,a nitko ne spominje
nikakvo preuzimanje !!!
Pozdrav
Pozzdrav
[/quote]

Kolega, to što na temi Vupik ne pišem, ne znači da ga nemam. Uostalom, tamo se nema što pisati, imate 2 ili 3 dominantna kupca koji kupuju i pumpaju cijenu. Ovdje je ipak malo zanimljivije.

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

@ ivanmalt

Zadnji put je Agrokor osigurao 800 mil eura za kupnju svih dionica Mercatora za 221 eur po dionici jer mora imat osiguran novac za sve dionice iako sumnjam da ce prec 80% no nebitno

Nitko ne moze znat koliko ce sad ponudit ali od te ponude je Mercatorova cijena pala za 30% ali bez obzira na to nema nekog prevelikog interesa za Mercator tako da je moja pretpostavka da ce ponudit oko 160 eura manje vise. Znaci trebat ce mu oko 550-600 mil eura za sve dionice (koje nece skupit ali mora imat osiguran novac za svaki slucaj)

E sad cijena je jedno a politika drugo tako da nas ceka zanimljiva zima

http://www.poslovni.hr/vijesti/belje-prelazi-na-sap-vrijednost-investicije-25-milijuna-kuna-215975.aspx

Kako će Todorić nekom Rusu ili Nizozemcu masno prodati Belje za godinu ili dvije kada uđemo u EU.
A onda možda novi gazda počne isplačivati i dividendu.

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Evo jos jedna u nizu dobrih vijesti koja pridonosi boljoj krvnoj (citaj financijskoj) slici Belje-a

http://www.business.hr/vijesti/belje-za-implementaciju-informacijskog-sustava-daje-25-milijuna-kuna

New Report

Close