Ma nije mislio sam prodavat po 338+kta,posudija sam pare u kamatara na 7% misecno i uzeja 10000 komada po prosjeku 80.Sad sam vec duzan 110 po dionici.
Ova "trakavica" sa Agrokorom i Hanfom oko Belja može potrajati duže i od turskih sapunica. Nema Vam tu rješenja još godinama! [yawn]
Kakvo pravo i kakva pravda.
Bit ce onako kako se dogovore sef Agrokora i Ministar financija.
Zar Vi stvarno vjerujete u neovisnost Hanfe.
Kad je Hanfa bila formalno neovisna Samodol se odvazio na neovisnost tek na kraju mandata.
Sta ce ovi jadnici sada kad nisu ni formalno neovisni.
Tko zeli imati povjerljivi info najbolje mu je doci do e-mail korespodencije i instrukcija koje zadaje Ministar.
Pravnici ce ionako samo uobliciti naredbe koje budu dobili, pa cak i one o lickom rukovanju.
Nazalost, pokazuje se istinita izjava Samodola, da sam radio po zakonu pojeli bi me.
Pa ako je tome tako i svi sutimo znaci da prihvacamo i odobravamo takve postupke.
meni su postale smiješne ove jadikovke oko (ne)davanja javne ponude…pa svatko tko je do sada na ovoj burzi opstao valjda je spreman na svakojake zavrzlame i nepovolje ishode?
budimo realni, 95% forumaša ušlo je u BLJE oko ovih cijena ili tek malo skuplje, a onih pravih ulagača koji su kupovali BLJE na 300 kn i zadržali ga do danas vjerujem da se mogu pobrojati na prste jedne ruke. prema tome, sve te priče da su ulagače (budimo realni – špekulante) prevarili država i todorić su u najmanju ruku – smiješne! a ako očekujete da će vas podržati javnost u debeloj ste zabludi jer po postovima i ocjenama istih vidimo da takve stavove ne podržava niti većina forumaša koji su i sami ulagači, a kamo li hrvatska javnost dok idemo prema rekordnoj nezaposlenosti i padu državnog rejtinga na jesen!
i sam sam puno puta špekluirao sa sličnim stvarima, nekad je prošlo, nekad nije, ali NIKAD nisam zbog toga kukao na forumu i pisao desetine postova optužujući sve i svakoga jer ako je nešto ulaganje, onda dionicu kupiš i zaboraviš, a ako je špekulacija – kad ne ide po planu zatvoriš poziciju i ideš dalje, bez nervoze i gorčine jer jedino možeš dobiti čir na želucu.
Meni se cini da je cijela Hrvatska jedna velika spekulacija sa jako losim spekulantima(od drzavnog vrha nadalje) pa bi je shodno tome kako iscitavam iz tvog posta trebalo zatvorit i ici valjda negdje gdje su pravila igre jasno postavljena. Mada necemo trebat dugo cekat da se raspadne i sama od sebe u kom smjeru stvari idu.
…Sta ce ovi jadnici sada kad nisu ni formalno neovisni.
Tko zeli imati povjerljivi info najbolje mu je doci do e-mail korespodencije i instrukcija koje zadaje Ministar.
Pravnici ce ionako samo uobliciti naredbe koje budu dobili, pa cak i one o lickom rukovanju….
Nastavno na gornji post u cijem interesu radi ministar ako je ovo istina.Znaci ministrima(Vladi) je draze da dionice BELJA(i drzavna imovina generalno vrijedi manje) u vlasnistvu drzave vrijede 45 miljona nego 195 miljona. Vjerujem da ce na te dionice ionako dat popust kad ih bude prodavao Todoricu-Agrokoru pa ce mu i cijena od 50 kuna bit dobra. .
I ne kuzim sve one koji se bave spekulantima kako ne kuze da u cijeloj prici ja (upucao u par slicnih kombinacija 2 miljona kuna I ne srbe me.Kupio vise manje solidne dionice na gotovo pa najnizim povijesnim cijenama) ili meni slicni nismo bitni. To ti je ko porez na nekretnine da li misle da ce porez na nekretnine zabolit nekoga tko ima 10 nekretnina. Meni osobno svejedno jer ce mi unatoc tome ostat vise nego nekome tko nema nista. Ovakvo razmisljanje koje podrzavate je upravo lose za one male koje bi zakon trebao stititi.Medjutim u nas zakon ne stiti one koje bi trebao vec stiti nepogresivu vladajucu kastu i krupni kapital. Interesantno ce bit vidjet koliko ce robije dobit Sanader,Fiolic(moguca oprosnica) ,Protega(oprosnica),Beuk(11 mjeseci uvjetno-jebiga covjek napravio krivi korak u krivo vrijeme) i njima slicni … Ili ce se na kraju svi pokajat i dobit kolektivnu oprosnicu.A mali neka ukrade dvi zvake u trafici eto godina robije. Sad nadjite poveznicu izmedju ovoga svega pa cete mozda shvatit gdje stvari skripe.
…sad je valjda jasno zbog čega Hanfica nema vremena donosit nova rješenja…kad i njih Uskok istražuje…
http://www.poslovni.hr/vijesti/euroherc-i-jadransko-osiguranje-na-meti-uskoka-utajeno-do-milijardu-kuna-214555.aspx
…sad je valjda jasno zbog čega Hanfica nema vremena donosit nova rješenja…kad i njih Uskok istražuje…
Brzo će i BELJE na red. Dati ponudu je jedino što mu preostaje ako želi zamagliti sumnjivu privatizaciju. Naime očito je da su izigrali dogovor, a tvrtku su dokapitalizirali novcem banke koji su dobili zalogom na nekretnine BELJA. Koji poduzetnik; dobije kompaniju za 1 kunu, otpisanih dugova, a onda krene u dokapitalizaciju hipotekom na imovinu. Praksa koja prolazi jedino u HR!
Evo i službena potvrda domaćeg pravosuđa na rabote uspješnog tajkuna:
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=4197940001&sudId=1
Brzo će i BELJE na red. Dati ponudu je jedino što mu preostaje ako želi zamagliti sumnjivu privatizaciju.
nemoj biti naivan, Agrokor= država i da se zaljulja Agrokor država bi se srušila kao kula od karata. pogledaj što sve ima Agrokor, koliko je (pre)zadužen, koliko ljudi radi direktno u njemu, a koliko još indirektno ovisi o poslovanju s njima pa ćeš vidjeti drugu stranu medalje i zašto se Agrokoru i todoriću dopušta ono što se ne dopušta nikome drugome.
http://www.poslovni.hr/vijesti/euroherc-i-jadransko-osiguranje-na-meti-uskoka-utajeno-do-milijardu-kuna-214555.aspx
Brzo će i BELJE na red. Dati ponudu je jedino što mu preostaje ako želi zamagliti sumnjivu privatizaciju. Naime očito je da su izigrali dogovor, a tvrtku su dokapitalizirali novcem banke koji su dobili zalogom na nekretnine BELJA. Koji poduzetnik; dobije kompaniju za 1 kunu, otpisanih dugova, a onda krene u dokapitalizaciju hipotekom na imovinu. Praksa koja prolazi jedino u HR!
http://e-izvadak.pravosudje.hr/detalji-uloska.htm?ulozakId=4197940001&sudId=1
[/quote]
🙂 .. slažem se
http://www.poslovni.hr/vi…ilijardu-kuna-214555.aspx
@sharky 2
http://e-izvadak.pravosud…Id=4197940001&sudId=1
[/quote]
Zašto se gurate preko reda? Ako se je USKOK vratio s godišnjeg onda je valjda DIOKI prvi na redu.
Zgodno je da si smanje troškove, pa istovremeno vode istragu o gosp. Ježiću, gosp. Sanaderu (bivši premijer i nešto u HDZ-u), HYPO banka (bez nje se ne može), Uprava Dioki-a (ostale „hrvatske“ banke), HANFA.
USKOK će sve istražiti, a i Turcima će biti drago da uđu u poštenu firmu bez repova.
Ne dajte Belje jeftino.
LP