BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ bisakovi

ne smijemo zaboraviti da Agrokor navlačenjem po sudovima svaki dan gubi , ukoliko se to nastavi
godinama ( kao da Vi to zagovarate ) pitanje koliko će izgubiti – i da li mu se to isplati

pozdrav

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

@ bisakovi

nije točno da Agrokoru pravna situacija odgovara .
odgovarala bi mu da hanfa nema više pravo na niko ponovo rješenje

pozdrav

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

@ bisakovi

pozdrav

Agrokoru odgovara ova situacija i nije trenutno u nikakvoj obavezi i ne idu mu sada nikakve kamate jer rjesenja o obavezi jednostavno nema.
Hanfa moze donijeti novo rjesenje o postojanju obaveze samo ako nakon provedenog postupka utvrdi da za to postoje uvjeti,ali se mora drzati pravnih uputa i misljenja viseg suda.
Ja u to jako sumnjam obzirom na obrazlozenja pravorjeka nadleznih sudova.
Agrokor je sada u daleko boljem pravnom polozaju nego prije.
Pozdrav

@ bisakovi

pozdrav

Agrokoru odgovara ova situacija i nije trenutno u nikakvoj obavezi i ne idu mu sada nikakve kamate jer rjesenja o obavezi jednostavno nema.
Hanfa moze donijeti novo rjesenje o postojanju obaveze samo ako nakon provedenog postupka utvrdi da za to postoje uvjeti,ali se mora drzati pravnih uputa i misljenja viseg suda.
Pozdrav
[/quote]

i vrapcima na grani je jasno kakovo će biti novo rješenje Hanfe- isto kao prvo
a ustavni sud neće se više najvjerojatnije moći blamirati smiješnim odlukama
što je pravna služba Agrokora zabrljala 2007. dokapitalizacijom , neka sada snose i posljedice

utvrdi da za to postoje uvjeti,ali se mora drzati pravnih uputa i misljenja viseg suda.

skroz se slazem braco. al daj da ja ne objasnjavam ovima koji to nevide pa im ti reci iz koje to tocno recenice pravorijeka iscitavas da hanfa nece donjeti novo rjesenje.

ivanmalt, 01.09.2012. u 13:40
mislio sam na upravni sud – ispričavam seOvdje upišite svoj komentar…

utvrdi da za to postoje uvjeti,ali se mora drzati pravnih uputa i misljenja viseg suda.

skroz se slazem braco. al daj da ja ne objasnjavam ovima koji to nevide pa im ti reci iz koje to tocno recenice pravorijeka iscitavas da hanfa nece donjeti novo rjesenje.
[/quote]
Procitajte polako i prisebno pravorjeke i razloge zasto je rjesenje ponisteno(prije suspendirano).
Ja nista ne iscitavam(ja ne donosim rjesenje),ja samo sumnjam i to jako da ce Agrokor biti u obvezi javne ponude na nacin na koji je to bio po prethodnom rjesenju.
Nemojte stalno podmetati izjave koje nisu dane.
Nije mi doista jasno kako netko moze sada biti SIGURAN da ce Hanfa ponovno donijeti IDENTICNO
rjesenje!!!
To je naprosto apsurdno jer nitko ne moze znati rezultate ispitivanja relevantnih svjedoka i prikupljanja dokaza.
Gospodine Dunlop,ako nova odluka Hanfe ne bude po Vasoj mjeri,bilo bi lijepo da se ispricate zbog svoje zajedljivosti i iskljucivosti.
Ako bude kako Vi zelite,ja cu priznati da sam bio u krivu.
Mislim da je to posteno i na nivou uzajamnog uvazavanja.
Pozdrav

@ bisakovi

pozdrav

Pozdrav
[/quote]

i vrapcima na grani je jasno kakovo će biti novo rješenje Hanfe- isto kao prvo
a ustavni sud neće se više najvjerojatnije moći blamirati smiješnim odlukama
što je pravna služba Agrokora zabrljala 2007. dokapitalizacijom , neka sada snose i posljedice
[/quote]
Ne znam kome je to jasno,osim Vama i mozda nekoliko forumasa.
Postovani kolega koje su Vase kvalifikacije da mozete tvrditi da je :pravna sluzba Agrokora zabrljala???
Pogotovo sada kada Agrokor nije u obvezi???
Pozdrav

Ako u Agrokoru procijene da je realno da izgube spor, moguće je za očekivati dobrovoljnu ponudu…..
lp

haha, genijalno! todorić se rukama i nogama čupa da izbjegne javnu ponudu, a po tebi će ju dati dobrovoljno???
[lol]
[/quote]

Kolega, nemojte ispadati glupi, naučite nešto prije nego napišete ovakav post i još se ismijavate, a vidi se da uopće ne poznate materiju.

Ako Hanfa ponovno utvrdi obvezu, Agrokor mora dati 338 kuna po dionici ( ili 305 nebitno ), a dobrovoljnu ponudu može dati po znatno nižoj cijeni.
Pretpostavka je da bi se na recimo 170 dosta dioničara odazvalo, a vjerojatno bi se riješili državnog paketa što im je najveća stavka.

Da li vam je sada jasno?

lp

[/quote]

haha, prava si neznalica koja uz to vrijeđa druge bez pardona, nije ni čudo da braco i seka tobom ovdje brišu pod [lol]
ajde mudrače, objasni nam onda što bi Agrokor dobio time da dade dobrovoljnu ponudu? tebi i dalje nije jasno da HANFA radi po službenoj dužnosti i da dobrovoljna ponuda ništa ne mijenja jer HANFA vodi dalje svoj postupak???
ako HANFA utvrdi nakadno obvezu, toda bi si time samo natovario duple obveze i plaćanje razlike svima koji prihvate 170 kn.
s druge strane , ako HANFA ne utvrdi iznova obvezu, onda toda i tako ne mora ništa platiti pa bi ponuda po 179 kn bilo obično bacanje novca [bye]
[/quote]

upravo tako!
ali za navlačenje dobro zvuči.

već sam pisao da je dobrovoljna ponuda služi samo navlačenju što plavom nije strano.
neki se još sjećaju famozne dividende od TNSA od 12000kn. [thumbsup]

http://www.kucilooro.com/forum/11-kutak-za-retardirane-investitore

Kolega plavi je danas kasno ustao, pa mu svašta pada na pamet [lol]

Ne znam kome je to jasno,osim Vama i mozda nekoliko forumasa.
Postovani kolega koje su Vase kvalifikacije da mozete tvrditi da je :pravna sluzba Agrokora zabrljala???
Pogotovo sada kada Agrokor nije u obvezi???
Pozdrav

da je pravna služba zabrljala trebalo bi biti jasno i nepismenom , i netrebaju za to nikakve
kvalifikacije
pa to je utvrdila i Hanfa svojim prvotnim rješenjem i sam upravni sud , ne ulazeći ni jednom
riječju u suprotno

Procitajte polako i prisebno pravorjeke i razloge zasto je rjesenje ponisteno(prije suspendirano).
Ja nista ne iscitavam(ja ne donosim rjesenje),ja samo sumnjam i to jako da ce Agrokor biti u obvezi javne ponude na nacin na koji je to bio po prethodnom rjesenju.

procitao sam ga. mislim da sam bio priseban a i nisam zurio. taman da sam i zurio nebi puno propustio jer pravog obrazlozenja zasto to isto rjesenje nebi moglo biti doneseno opet NEMA jer tamo nisu pobijene nikakve cinjenice zbog kojih je agrokor u obvezi nego samo proceduralna greska koju je to isto sudsko vijece vec vise puta u povjesti dozvoljavalo hanfi (ako se to uopce moze nazvati greskom).
Tako da mi je sad potpuno nejasno iz kojeg ti to pravorijeka vus-a iscitavas da novog rjesenja nece biti??

Nije mi doista jasno kako netko moze sada biti SIGURAN da ce Hanfa ponovno donijeti IDENTICNO
rjesenje!!!

a meni je jos manje jasno kako ti mozes tvrditi i u to biti JAKO siguran (kako sam kazes) da novog identicnog rjesenja nece biti (mada mi je jos manje jasno sta mislis pod "identicno" rjesenje) a u presudi vus-a nema bas nista sta bi pobilo tvrdnje hanfe o obvezi.

Gospodine Dunlop,ako nova odluka Hanfe ne bude po Vasoj mjeri,bilo bi lijepo da se ispricate zbog svoje zajedljivosti i iskljucivosti.
Ako bude kako Vi zelite,ja cu priznati da sam bio u krivu.
Mislim da je to posteno i na nivou uzajamnog uvazavanja.

na nivou uzajamnog uvazavanja bi bilo da ti konacno pocnes pricati jezikom prava i da ako nesto pobijas od hanfe da za to citiras neki clanak zakona ili da bar das misljenje sta nije u duhu zakona a ne da se bavis gatanjem. to bi bio neki doprinos raspravi. to se odnosi i na tebe i na seku i mr. pametnjakovica i neke ostale.
kad bi ja priznao svoju gresku da hanfa opet ne donese rjesenje time bi priznao da vjerujem u postenje nasih institucija. o upravnom sudu je svoje neki dan rekao i pocasni predsjednih hrvatske udruge sudaca. mislim da to ne moram ponavljati. a ti anonimni forumasu bisakovi nas i dalje uvjeravaj da si strucnjak bez da si ikad i jednu rijec rekao o pravu.
u hanfino postenje najvise vjerujem ali u nasoj drzavi me vise nista nebi iznenadilo.

New Report

Close