BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

NAKNADA U PONUDI ZA PREUZIMANJE

Članak 17.
(1) Ponuditelj kao naknadu za preuzimanje dionica koje su pred­met ponude za preuzimanje, može ponuditi:
– novac (novčana naknada),
– zamjenske dionice (zamjenska naknada),
– kombinaciju novca i zamjenskih dionica u kojem slučaju ponuditelj omjer novca i zamjenskih dionica može slobodno odrediti (kombinirana naknada).

(2) Kada ponuditelj za preuzimanje dionica koje su predmet ponude za preuzimanje, nudi zamjensku ili kombiniranu naknadu, obvezan je ponuditi novčanu naknadu kao alternativu.
(3) Zamjenske dionice moraju biti uvrštene najmanje u istu kotaciju ili kotaciju istog stupnja transparentnosti kao i dionice koje su predmet ponude za preuzimanje, biti iste vrste i roda kao i dionice koje su predmet ponude za preuzimanje i ne smiju biti pod teretom.
(4) Agencija će pravilnikom propisati uvjete pod kojima ponuditelj u ponudi za preuzimanje može ponuditi zamjensku ili kombiniranu naknadu.

ja nemam ništa protiv da zamjenim dionice belja za neke druge dionice iz agrokorovog portfelja…u stvari, to bi bila win-win kombinacija [smiley]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

… Ili da su se tek 2011. sjetili da su djelovali zajedno 2007.?

To ovaj sud tretira kao presutno zajednicko djelovanje.Sutili su o tom zajednickom djelovanju sve do 2011. ka zaliveni pa se zato valjda zove presutno.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ja nemam ništa protiv da zamjenim dionice belja za neke druge dionice iz agrokorovog portfelja…u stvari, to bi bila win-win kombinacija [smiley]

to je samo protuargument onim tragikomicnim likovima koji tvrde da toda nema para. a bogme i samom agrokoru koji u zalbi istice da bi ta ponuda mogla biti pogubna za agrokor, belje i njegove radnike. nek ponudi tih 2,7mil dionica belja, nesto leda i jamnice i jos uvjek ce imati vecinu u svim drustvima i bit ce preko svih pragova koje trenutno ima za djelovanje na skupstini i nista se lose nece desiti.
al ima tu naravno i ograda. pitanje je kolko se to smije zbog toga sta su mu neka poduzeca jamac za kredite i slicno. Mislim da belje nikad nije bilo.

Ne uzimaju mu se nikakve dionice, a trenutno mu se ne uzimaju ni nikakva prava pošto je HANFAino riješenje palo na sudu, i Todoric zasada nema nikakvu obavezu.

...

i Todoric zasada nema nikakvu obavezu.

naravno. ali onda isto tako mozemo reci da je nije prakticki imao ni dok je rjesenje bilo na snazi a on je s njim kao sto kaze nasa seka radio avioncice. nama je bitno da je on zakonski u obavezi i sad svi gledamo u hanfu jer bez tog rjesenja sanse na trgovackom sudu su samo u teoriji. i trgovacki sud moze utrvditi da je netko u obvezi i to je prava adresa za utvrdjivanje iste a ne neki upravni sud koji o trgovackom pravu nema pojma. i trgovacki je to znao raditi pa vts ponistiti al eto vidjeli smo i sada kako dubravka i smiljko jednom odluce ovako pa drugi put onako pa ni to kod nas nista ne mora znaciti.

Ne uzimaju mu se nikakve dionice, a trenutno mu se ne uzimaju ni nikakva prava pošto je HANFAino riješenje palo na sudu, i Todoric zasada nema nikakvu obavezu.

kolega,
Hanfa je regulatorno tijelo koje je u postupku NADZORA na osnovu materijalnih činjenica utvtdilo da je za Agrokor, po ZAKONU nastupila obveza za preuzimanje te donjela rješenje kojim cijelokupnoj investicijskoj javnosti ukazuje na Agrokorovo nepoštivanje zakona i poziva ih da u roku 60 dana ispoštuju svoju ZAKONSKU obvezu sa svim uzrocima i posljedicama neispunjenja!

Također, nadležnost za donijeti presudu da li postoji ili ne Agrokorova obveza za preuzimanje ima isključivo Trgovački sud dok Upravni sud utvrđuje tek da li se poštovao zakon i procedura kod donošenja upravnih akata kao što je predmetno riješenje Hanfe

Dakle, Hanfa je "policajac" koji nadzire da sudionici na TK poštuju Zakonom propisane odredbe te procesuira prekršitelje !

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

…a kaj je gosn Hao Ren rekao pogrešno????? Hanfino rješenje je ukinuto i obveza ne postoji…

…Trgovački sud neće mrdnut prstom,a niti petom dok se cijela procedura ne provede…

…eto pitajte gosn plavog i njegovog PMS odvjetnika jel zakazana koja rasprava na TS-u…[lol]

…a sad mi odgovorite kakve je to odluke donosio Upravni sud u slučaju LRH…

…o čemu je on odlučivao… [tongue] ,a o čemu je presuđivao trgovački sud… [cool]

Dunlop & Barbarosa

Da se razumijemo i ja sam u postupku tuzbe tako da ne drukam niti mi je interes drukati za ista, no gledam nas tvari realno..

Trenutno je HANFAino rijesenje van snage, i Toda nema nikakvu obavezu…Doduse upravni postupak idalje traje i ja osobno vjerujem da ce ponovno biti doneseno identivno rijsenje no ovaj put bez proceduralnih pogrešaka i s ispravljenim nedostacima na koje se fokusirao Upravni sud.

Meritum je neupitan, no isto tako je neupitno da je Todoric najmocniji covijek u državi, tako da i kada smo ulazili u sud bili smo spremni na to da "očekujemo neočekivano".

Točno je da obveza proizlazi iz zakona, ne iz riješenja HANFAe, no osobno sam snažno uvjeren da je to tako u teoriji, dok češ u praksi popušiti svaki sud gdje tuzis na sklapanje ugovora na temelju obveze za preuzimanje, bez da imas HANAino riješenje iza sebe, pogotovo ukoliko tužiš Todorića.

Ja osobno ću pričekati do se ovaj upravni proces dovrši do kraja, vjerujem da će HANFA ponovno donijeti po nas pozitivno riješenje i da priča nastavi dalje, a ako ne donese ha Bože moj idemo dalje, taj rizik sam inako uračunao prilikom tuzbe i pokusao ga headgirati na neke nacine.

...

Vaš link

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

A jeli ovo razlog da su i suci poceli radit na crno??
http://www.vecernji.hr/vijesti/novac-potrosen-tuziteljima-sucima-prijeti-rezanje-placa-clanak-447104

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

A sta imaju reci u prilog Agrokora? Da su djelovali zajednicki ali to nisu naveli niti u jednom dokumentu iz ponude za preuzimanje iz 2006 iako su bili duzni navesti? Ili da su se tek 2011. sjetili da su djelovali zajedno 2007.?

Samim time što se Hanfa oglasila sa dodatnim priopćenjem i što je rekla da stvar nije gotova jasno je da Hanfa ne misli odustati od svog rješenja. S obzirom na to očekujem sljedeći mjesec novo rješenje koje će biti sad mnogo nepovoljnije za Agrokor a stvar puno ozbiljnija. Naravno i nove valove 🙂

izgleda da se Agrokor sitno ogriješio u zakon ili propise a to će skupo platiti
treba pod hitno pokupiti sve moguće savjetnike i odvjetnike , možda ga oni i izvuku iz provalije

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

New Report

Close