Todoric ima pravo glasa na skupstini.Ovo je skroz kriva informacija.
[/quote]
To bi značilo da dok postoji obveza objave ponude, tako dugo dok se ne izvrši, ponuditelj nema pravo glasa iz svih stečenih dionica društva.
Vaš link
[/quote]
pravo glasa … ma to je vrlo rastezljiv pojam kao i puno toga u našim zakonima, postoji prijepor dali pravo glasa za sve dionice ili samo one dionice koje je su ga dovele u obavezu, ali to sad uopće nije bitno, Hanfino riješenje van snage
Todoric ima pravo glasa na skupstini.Ovo je skroz kriva informacija.
[/quote]
To bi značilo da dok postoji obveza objave ponude, tako dugo dok se ne izvrši, ponuditelj nema pravo glasa iz svih stečenih dionica društva.
Vaš link
[/quote]
pravo glasa … ma to je vrlo rastezljiv pojam kao i puno toga u našim zakonima, postoji prijepor dali pravo glasa za sve dionice ili samo one dionice koje je su ga dovele u obavezu, ali to sad uopće nije bitno, Hanfino riješenje van snage
[/quote]
Mislim da sam negdje na temi Magme pročitao da se odnosi samo na dionice koje su ga dovele u obvezu
zanima me ako Todorić neda ponudu , nema pravo glasa na skupštini i uzimaju mu se upravljačkka prava na Belje – dali mu se i uzimaju i dionice Belja – sve ?
Ma sve mu se uzima. Uzest ce mu zenu i dicu i unuke.Nista mu vise nece ostat.Bit ce ko crkveni mis.Siroimasan i sam.Strava.
zanima me ako Todorić neda ponudu , nema pravo glasa na skupštini i uzimaju mu se upravljačkka prava na Belje – dali mu se i uzimaju i dionice Belja – sve ?
Ne uzima mu se niti jedna dionica.
Pozdrav
"To bi značilo da dok postoji obveza objave ponude, tako dugo dok se ne izvrši, ponuditelj nema pravo glasa iz svih stečenih dionica društva."
obveza je bila utvrđena rješenjem HANFE , ono je poništeno pa tako todorić više nema zapreka za korištenje prava glasa
pa naravno, ali ako HANFA opet donese isti zaključak opet će bit u obvezi. naravno druga je priča što očito nitko ne zna kako spada da li mu se oduzima samo prava dionica s kojim je u obvezu došao.
….bilo bi zanimljivo saznati tko su ¨svjedoci ¨koje će HANFA ispitati…. ¨za¨ i ¨protiv¨ ……čija riječ koju težinu nosi na vagi…… [smiley]
….bilo bi zanimljivo saznati tko su ¨svjedoci ¨koje će HANFA ispitati…. ¨za¨ i ¨protiv¨ ……čija riječ koju težinu nosi na vagi…… [smiley]
vjerojatno oni koji će govoriti u prilog Agrokora…sve ide u tom smjeru
vjerojatno oni koji će govoriti u prilog Agrokora…sve ide u tom smjeru
[/quote]
da svjedoci nesto mogu rijesiti i da je to stvar svjedocenja a ne ispunjavanja drugih uvjeta i to onda kad je trebalo a ne naknadno onda bi to hanfa tada i odradila. nije to neka bezveze institucija. sad ako ne donesu novo rjesenje to ce biti vrlo sumnjivo. ili su prije odradili los posao…sta bi bilo vrlo cudno jer bi tada vec agrokor i sam ukazivao na to i predlozio svjedoke da to zakonski nesto moze promjeniti. za hanfu to ne vrijedi i zato joj u dopisima to nisu ni govorili nego kupuju vrijeme preko upravnog gdje to isto nije trebalo proci al eto kakva nam je drzava. zakoni vrijede samo za male a veliki rade sta hoce. do neke mjere. vidjet cemo do koje.
DP stalni sudski vještak koji će reći da se zeznuo kad je zbrajao Agrokorove dionice, desila se čovjeku omaška, pa onda netko iz bivšeg fonda, da su djelovali zajedno s Agrokorom prešutno, pa neko iz Belja koji će potvrditi da će Belje teško patiti ako Toda bude morao keširati lovu, pa neko od osoblja iz Todinih dvora, da bi mogli ostati bez plaće …sudac Lozina, sudac Milanović iz Gospića koji se nezgodno rukuje … i još cijeli niz društveno prihvatljivih osoba
A sta imaju reci u prilog Agrokora? Da su djelovali zajednicki ali to nisu naveli niti u jednom dokumentu iz ponude za preuzimanje iz 2006 iako su bili duzni navesti? Ili da su se tek 2011. sjetili da su djelovali zajedno 2007.?