BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I što je ovaj novinar na kraju izmumljao, hoće li Agrokor po njemu morati platiti ili ne?

Koliko se sjećam izmumljao je da Belje ne mora objaviti ponudu za preuzimanje i da mu je zato kazna od milijun kuna što je znatno jeftinije od 800. Prekrasno, inače nemam dionice ,ali navijam za male dioničare

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

I što je ovaj novinar na kraju izmumljao, hoće li Agrokor po njemu morati platiti ili ne?

Koliko se sjećam izmumljao je da Belje ne mora objaviti ponudu za preuzimanje i da mu je zato kazna od milijun kuna što je znatno jeftinije od 800. Prekrasno, inače nemam dionice ,ali navijam za male dioničare
[/quote]

ako će morat platit kaznu znači da ga moš tužit i dobit pare, onih 32x kuna… ali ako Todorić može utjecat na sudstvo može i na HANFU … osobno mislim da od ponude ništa jer on je bog i može šta hoće u HR,

Cookie Monster

pozdrav svim dioničarima belja!!!! …novi sam na forumu ali več duže vrijeme pratim stranicu….postavio bih jedno pitanje u vezi jučerašnje emisije ¨hrvatska uživo¨ . zašto se gosp. Todorić toliko muči sa tim sudskim žalbama kada bi mu bilo mnogo lakše isplatiti milion kuna kazne i isplatiti sve one koji su uložili sudske tužbe ( država nije tužila Agrokor) ….? ….u kojem grmu ovdje leži zec? …..

Lijepo istresanje….sada nazad u kupovinu [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

….i tko ce dobiti parnicu protiv Todorica !? Još mu fali samo Smodol ali je problem u tome šta se NE PODNOSE.

Koncern Agrokor, najveća hrvatska kompanija u vlasništvu Ivice Todorića angažirala je kao savjetnika bivšeg guvernera Željka Rohatinskog
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/211592/Rohatinskom-ipak-drazi-Todoric-od-Goldman-Sachsa.html

pozdrav svim dioničarima belja!!!! …novi sam na forumu ali več duže vrijeme pratim stranicu….postavio bih jedno pitanje u vezi jučerašnje emisije ¨hrvatska uživo¨ . zašto se gosp. Todorić toliko muči sa tim sudskim žalbama kada bi mu bilo mnogo lakše isplatiti milion kuna kazne i isplatiti sve one koji su uložili sudske tužbe ( država nije tužila Agrokor) ….? ….u kojem grmu ovdje leži zec? …..

Pa kaj misliš da je to mala lova koju treba isplatiti dioničarima? U igri je minimalno 100 milja kuna.

Postoji još jedna caka – Todorić sve dok ne objavi ponudu nema pravo glasa na skupštini sa svojim dionicama. Iskreno malo me razočarao taj novinar, mogao je još dosta toga reći.

Ona izjava da presuda VUSa nije presedan je također malo blesava.

Stvar je jednostavna. Agrokoru ne treba vise dionica Belja i na svaki moguci nacin ce nastojati da ih niti ne kupi.

Zasto mu ne treba?

Ako pogledate dobiti svih tvrtki u sastavu koncerna vidjet cete da su dobiti minimalne pa su tako i dividende (legalan nacin prebacivanja dobiti) gotovo nikakve ili ih uopce ni nema. S druge strane kad pogledate akvizicije koje placa koncern su goleme i kupuje se sve sto se moze. Pitanje je od kud koncernu novci kad se sam ne bavi stvaranjem dodatne vrijednosti (to rade tvrtke koncerna ali ne i sami koncern). To je omogucilo kreativno knjigovodstvo i drzava koja dozvoljava da netko tko nije banka posudjuje novce sam sebi tj. sastavnicama koncerna i na taj nacin izvlaci korist za sebe a sve na stetu malih dionicara. Na zalost u ovoj drzavi sve je to legalno.

Zato mu trebaju mali dionicari a ne 100% vlasnistvo.

U ovoj drzavi vam je legalno da imate krovno drustvo i ispod njega recimo 3 tvrtke kceri. Prva od tvrtki kceri ima radnike i nista vise, druga ima u vlasnistvu pogone, a treca strojeve. Druga i treca nemaju zaposlene ili imaju eventualno direktora koji je i vlasnik krovnog drustva. Jedina tvrtka koja stvara dodatnu vrijednost je prva tvrtka ali kod nje je dobit nikakva jer mora platiti najam strojeva i hale tvrtkama 2 i 3. Normalno da sve poslove za tvrtku broj 1 ugovara krovno drustvo i vecinu dobiti trpa sebi u djep jer tvrtki broj jedan placa taman toliko da posluje s nulom. Jos je veci uspjeh ako je tvrtka br.1 dionicko drustvo gdje je krovno drustvu vlasnik 75% dionica pa je odlucivanje u rukama krovnog drustva a okradeni su svi mali dionicari jer oni imaju u vlasnistvu nesto iz cega ne dobivaju nista. U slucaju problema (kriza, recesija i slicno) tvrtka br. 1 ide u stecaj (vjerovnici i radnici se ne mogu naplatiti jer tvrtka nema nista). Tu je sad mali problem jer za stecaj treba razlog ali on se lako stvori na nacin da krovno drustvo da kredit svoj tvrtci br.1, dovede je u polozaj da ne moze servisirati svoje obaveze, placati radnicima place itd i blokira racun, a dalje sve po zakonu.

Nije bolest sve što boli

Postoji još jedna caka – Todorić sve dok ne objavi ponudu nema pravo glasa na skupštini sa svojim dionicama. Iskreno malo me razočarao taj novinar, mogao je još dosta toga reći.

Todoric ima pravo glasa na skupstini.Ovo je skroz kriva informacija.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Todoric ima pravo glasa na skupstini.Ovo je skroz kriva informacija.
[/quote]
To bi značilo da dok postoji obveza objave ponude, tako dugo dok se ne izvrši, ponuditelj nema pravo glasa iz svih stečenih dionica društva.
Vaš link

"To bi značilo da dok postoji obveza objave ponude, tako dugo dok se ne izvrši, ponuditelj nema pravo glasa iz svih stečenih dionica društva."

obveza je bila utvrđena rješenjem HANFE , ono je poništeno pa tako todorić više nema zapreka za korištenje prava glasa

moji postovi su osobno mišljenje te nisu investicijski savjeti niti poziv na kupoprodaju dionica!

@tacco

Upravo tako, dok HANFA ponovno ne donese rješenje, ako ga donese

ipak …postoji li mogućnost da gosp. Todorić svoje zamisli sa Beljem na skupštini društva ostvari putem ¨svojih ¨ malih dioničara….. ?

New Report

Close