BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/vijesti/sud-hanfi-u-slucaju-belja-trebali-ste-saslusati-svjedoke-214000.aspx

"Budući da se očito radi o složenoj i od kapitalnog značaja upravnoj stvari, kojom se rješava sudbina ne samo tužitelja (Agrokora, op. a.), već tvrtke Belje i njezinih radnika, sud smatra da je tuženo tijelo (Hanfa, op. a.) trebalo uvažiti prijedlog tužitelja i u skladu sa Zakonom odrediti usmenu raspravu", stoji u presudi.

Ja ovo uj slobodnom prijevodu s pravnog jezika tumačim na sljedeći način:

Momci iz Agrokora, ne budite budale, već dajte tim ljudima iz Hanfe neku pinkicu da obveza za preuzimanje nestane.

@BAKICAAA
Sto prognoziras da ce Ustavni sud sad napravit???

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Babić……..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/otkrivamo–slucaj-belje-kako-je-todoricu-u-dzepu-ostalo-790-milijuna-kuna/633706.aspx

1. Obustavlja se trgovanje dionicama društva BELJE d.d. Darda, Darda, Svetog Ivana Krstitelja 1a, oznaka:
BLJE‐R‐A, ISIN: HRBLJERA0002.
2. Mjera iz točke 1. ovog Rješenja traje do 12:00 sati trgovinskog dana 27. kolovoza 2012. godine.

…gosn lopina,ja vam ne obećavam,nikome ništa…podne je blizu pa budemo pametniji…

…samo jelte,hitnoća,po službenoj dužnosti,javni interes…itd kod mene izazivaju određene asocijacije… [wink]

Ipak mi ovo više izgleda kao optuženikova zadnja slamka spasa.Odgoda i naravno da možemo očekivati i odgodu odgode.Toda oteže,a omča se steže!

[/quote]
Zašto asevi.Pa mislio sam na todin vrat,a ne na vratove malih dioničara.

nije mi problem bio kupiti belje niti sada, kao niti pred mjesec dana da mi je bila namjera tužiti todorića za izostanak javne ponude, tj. za isplatu 305 kn po dionici.
nisam to napravio niti ću napraviti jer mi je sama ta ideja odbojna i potpuno amoralna…mogu razumjeti onoga tko je u to vrijeme imao dionice belja pa sad traži da ih todorić otkupi jer to držim i legalnim i moralnim, ali ove sitno špekulantske kupovine po 70-100 kn s ciljem da se pritiscima na HANFU i pravosuđe dođe do 305 kn po dionici smatram amoralnom pohlepom, a ove priče da se time štite mali dioničari mi se jednostavno gade… todorić je spasio belje, firmu koja je bila pred bankrotom, i učinio je profitabilnom i uspješnom firmom i po meni je opravdano da ga država zaštiti od sitno špekulantskih pokušaja reketarenja od strane malih dioničara!
znam da će me sad krdo napasti jer sam dirnuo u njihovu svetinju kojoj se klanjaju (novac), ali jednostavno sam morao ovo napisati!

postovi su osoban stav autora i nisu nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Babić……..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/otkrivamo–slucaj-belje-kako-je-todoricu-u-dzepu-ostalo-790-milijuna-kuna/633706.aspx

…prvo nije Babić,već novinar Ćimić…

…i kaj ste saznali,pa više i prije sam vam ja i ostali sa ovog foruma objasnili situaciju nego oni…

…istraživalačko novinarstvo,ta hajte molim vas…

…pa ovdje trebaju pravni forenzičari i specijalisti,a ne svakodnevna piskarala… [tongue]

Babić……..

Medijski pritisak svakako ide u korist dioničarima. Agrokor kao velika, odgovorna kompanija iza koje stoje vrlo utjecajni investitori, mora brinuti o svome imidžu, naročito u kontekstu preuzimanja Mercatora te umjesto da se trudi sabotirati javnu ponudu bilo bi bolje da da dobrovoljnu kompromisnu ponudu. 50% na trenutno cijenu i mislim da će velika večina prodati.

Ako čita netko iz Agrokora ovo, razmislite.

@BAKICAAA

Sto prognoziras da ce Ustavni sud sad napravit???

…Ustavni sud?

…sada neće napraviti ništa…drži šapu na predmetu i smješka se… [proud]

@graditelj

BAKICAAA, 28.08.2012. u 08:58
Medijski pritisak svakako ide u korist dioničarima.

…ma možeš misliti,pa ta trakavica traje već sedam godina…kaj ste uspjeli dići na noge radnike Belja i Agrokora možda?

…hebe se njima živo za ponudu kao i onima 300 tisuća nezaposlenih…

…za njih ste vi lebilezovići koji hoće kruha preko pogače…( dapače ostaviti ih bez kruha )

…za 800 miliona trese se i Vlada,posebno Linić,da neće jadna Hanfica… [tongue]

@graditelj

kratko, 28.08.2012. u 09:13
Medijski pritisak svakako ide u korist dioničarima.

…ma možeš misliti,pa ta trakavica traje već sedam godina…kaj ste uspjeli dići na noge radnike Belja i Agrokora možda?

…hebe se njima živo za ponudu kao i onima 300 tisuća nezaposlenih…

…za njih ste vi lebilezovići koji hoće kruha preko pogače…( dapače ostaviti ih bez kruha )

…za 800 miliona trese se i Vlada,posebno Linić,da neće jadna Hanfica… [tongue]
[/quote]
a zašto nisi i sebe svrstala u lezileboviće pa ti si svakom loncu poklopac na ovom forumu u sve se kužiš i sve znaš

Ne sramim se svojega siromaštva, Do njega sam dosao postenim radom !!!

I drugi odvjetnik se javio i tvrdi da je krajnji spor neupitan, a to je da će Agrokor morati dati ponudu:

http://www.poslovni.hr/vijesti/sud-hanfi-u-slucaju-belja-trebali-ste-saslusati-svjedoke-214000.aspx

" Odvjetnik Dino Puljić, koji zastupa male dioničare Belja koji su na Trgovačkom sudu u Zagrebu tužili Agrokor na temelju Hanfina rješenja, kaže da je ovo Agrokorova Pirova pobjeda. Tvrdi da objašnjenje koje je dao sud nema što raditi u presudi pitajući se "što za radnike Belja znači ako Todorić mora dati milijardu kuna za preuzimanje te tvrtke"? "Ovom presudom kupuje se vrijeme. U konačnici, Agrokor se neće izvući iz preuzimanja", kaže nam Puljić."

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Da su ti odvjetnici za nešto već bi se naplatili.
Sad je sve vraćeno na HANFU, a pogledajte si malo što Vam piše u Indexovom članku. HANFA je sad pod Linićevom jurisdikcijom, a svi se sjećamo kako je on komentirao Samodolove odluke u slučaju LRHa i Belja. I na kraju opet ponavljam još jednom. Neobjavljivanjem ponude nitko neće biti oštećen. A u slučaju obveze objave ponude šteta za Todorića bi bila velika. Zato je ako ne zakonski, onda ljudski da od ponude u konačnici ne bude ništa. IMHO

New Report

Close