…joj,joj,gosn Dunlop…svaki slučaj je stvar za sebe…uspoređivati pojedine predmete je kao uspoređivati kruške i jabuke…
…u protivnom bi predmete rješavali kompjutori…
…u slučaju Agrokora radi se o predmetu velike vrijednosti i normalno da je sud oprezan i pruža strankama,u ovom slučaju tužitelju da se u procesnom dijelu ispune sve zakon predviđene mogućnosti…
…gosn Dunlop eto,sad će Hanfica ponovno to još jednom proučiti,provesti postupak kako je Upravni naredio i ponovno donijeti Rješenje…
…a tu je još i Ustavni sud…tko zna kakve se tu još zamke spremne…
…mene je jedino još strah da vas srce ne strefne…za ovaj predmet trebat će vam jači živci… [wink]
PS vidim da ste me makli sa prijatelja…baš ste me rastužili…kaj me onda stalno pitate za mišljenje… [embarass] [tongue]
nikad nikog nisam maknuo sa liste prijatelja jer uvjek vise volim vidjeti sta neko pise makar bile i bedastoce. stavio sam te privremeno na ignore listu jer mi se ne cita nicije nasladjivanje a pogotovo ne kad iza svega stoji korumpirani sistem.
a inace vratimo se predmetu. ja zbilja pravo nisam studirao al objasnit mi niko ne moze da se neko moze pozivati na tocku zakona koju je prijasnjem slucaju upotrijebio da bi nekoga odbio u tuzbi a sada suprotno. to je vrlo opasno i budi veliku sumnju u pravni sistem. ako je tebi kao pravniku normalno da se oni pozivaju da su trebali biti dostavljeni neki zapisnici koji se dostavljaju samo u slucaju nadzora a toga bilo nije a istodobno covjeku na drugoj tuzbi odbije tuzbu meni nije. i njemu su veliki novci u pitanju i to uopce nije na sudu da odlucuje a pogotovo ne upravnom sudu.
…pa kad sam već na ignore liste zabavljajte se s nekim drugim…
…ja sam potrošila dosta vremena da vam pokušam neke stvari objasniti…
…uostalom svaka škola se plaća… [rolleyes] [proud]
…nastavite bistriti pravne zavrzlame sa “pravnim ekspertima” na ovom forumu… [tongue]
http://sljeme.usud.hr/usud/prakES.nsf/Praksa/98152502D52C3193C1257760004A9C8A?OpenDocument
Nevezano za ovaj slucaj meni se kao pravnom laiku(nisam ginekolog,ali volim povirit) jako svidja ova presuda i koristim je u jednoj drugoj parnici,a kaze u kratkim crtama da bi sudska praksa trebala biti ujednacena ako je u pitanju isti tuzbeni supstrat. Jasno nas cijenjeni VsRH je u istoj stvari sudio oprecno pa je rezultat i ova presuda u Strazburu Vusic vs RH.
pa ljudi moji ništa nije gotovo – tek poćinje
čvrsto vjerujem da će doći do obveze za preuzimanjem i to uskoro – i to milom ili silom
pa ljudi moji ništa nije gotovo – tek poćinje
čvrsto vjerujem da će doći do obveze za preuzimanjem i to uskoro – i to milom ili silom
ti si "čvrsto uvjeren"??? LOL [lol]
hanfa bi sad trebala donijet ponovo riješenje,ali po uputama upravnog suda.ako i nakon što provede saslušanje svjedoka i sve radnje koje joj je odredio upravni sud bude smatrala da postoji obveza agrokora,morat će donijet takvo rješenje.onda agrokor neće imati razloga za ponovni upravni spor.
a inače kad je doneseno rješenje hanfe agrokor je objavio kako im to nije problem dati javnu ponudu itd..takav postupak agrokora je sramotan i samo čekam da nađem neku pravnu prazninu da ih tužim a ne daj bože da utvrdim da je netko od ovih k+ sudaca zloupotrijebio položaj-odmah pišem kaznenu prijavu.a da ne govorim o tome da odsada neću ni žvaku kupit u konzumu..
I kakav je sad status Agrokora na Glavnoj skupstini?
Ima li pravo glasa ili nema i dalje?
Ima sva prava još od veljače kada je Ustavni sud privremeno ukinuo HANFAino riješenje.. Trenutno je situacija da Agrokor ima sva prava kao da do obveze nikad nije ni došlo, trenutno službeno Agrokor nije u nikakvoj obvezi te će u istu ponovno "ući" tek nakon što i ako HANFA donese novo riješenje.
Ovo je je kad sire sagledam ipak daleko najpostenija odluka.Mada jos postenije bi bilo da su u rjesenju nalozili specijalnoj policiji da se ove spekulante koji sebe nazivaju malim dionicarima strelja na Trgu Bana Jelacica i naplati metak od obitelji.Bagra se pozelila opernatit na imovini stecenom krvlju naseg najveceg hrvatskog sina i mucenika. Sramota. Bravo za Upravni sud,bravo Dubravka,bravo i veliko hvala svim sucima Upravnog suda. Jos jednom su pokazali da pored prava postoji i ono sto se zove pravda i da je pravda spora ali dostizna. Neka im je vjecna slava .
hanfa bi sad trebala donijet ponovo riješenje,ali po uputama upravnog suda.ako i nakon što provede saslušanje svjedoka i sve radnje koje joj je odredio upravni sud bude smatrala da postoji obveza agrokora,morat će donijet takvo rješenje.onda agrokor neće imati razloga za ponovni upravni spor.
možda i neće imati razloga, ali će ga 100% sigurno opet pokrenuti ako odluka HANFE bude kontra njega