BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da bi se predala tužba nije potrebno čekati rješenje Hanfe, već je potrebno samo imati dionice i napraviti tužbeni zahtjev…

lp

…bravo plavi,i onda plaćat takse i odvjetnike,a nakon toga dođe negativna presuda…

…svaka čast na pameti… [tongue]

@BSOD

…u pravu si,najočitiji zastarni rok je 12.rujna…

Utvrđuje se da je za društvo AGROKOR d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, dana 12. rujna 2007. nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva BELJE d.d. Darda, Darda, Svetog Ivana Krstitelja 1a.
http://www.hanfa.hr/uploads/51-11-01.pdf

…naravno postoje tu i finese…ali…po mom mišljenju neće biti potrebno…
[yawn]

Neovisno o obavezi nastaloj tada, ako sve zastari, da li i dalje postoji obaveza preuzimanja ?

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Opći rok zastare je 5 godina, ali ona počinje teći svakim novim donošenjem rješenja.
A zadnje je iz 2011-te.

Agrokor je vodio sudske postupke oko Belja, i da ste ranije krenuli tužiti (od 2007-2008.)ili kad već,
ne bi mogli jer bi sud čekao te ranije odluke, a odluke su donesene(ili nisu) 5 godina poslije.
I što sada da nastupi zastara ove godine, to bi se na sudu prolongiralo upravo zbog tih dosadašnjih postupaka (kupovanja vremena).

Ako se i izvuče na zastaru, kako će se izvući za gubljenje upravljačkih prava, a u firmu je uložio dvije i pol milijarde kuna, kome će firmu dati na upravljanje. [thumbsup]

E tu sada opet imas vise pravnih tumacenja.. Po jednima osoba (pravna ili fizicka) koja se nasla u obvezi davanje ponude za preuzimanje gubi upravljacka prava svih dionica.. Po drugom pak shvacanju gubi prava samo na onim dionicama s kojima je dobila "dodatnu moc" i usla u obvezu ponude za preuzimanje /u slucaju agrokora samo ovo preko 75%..

Puno je tu pravnih tumacenja i tumacenja jer zakon nije previse precizno pisan i ostavljen je prostor za razna tumacenja.

Obveza ne zastarjeva no nitko nemože natjerati Agrokor da istu ispoštuje osim s gubljenjem prava o cemu sam napisao u prvom odlomku ovog posta.

@baba
s valjkom

Meni je "pošteno" sve što se donese bez nekih utjecaja na suce sastrane pa makar bilo za Agrokor.. Hoce li biti objavljena prije ili poslje 12.09 meni tako svejedno jer mi je tuzba vec odavno u tijeku.

P.S
Imam dionice BLJE-R-A i naravno da ovi postovi nisu nagovor na kupnju iliprodaju dionica.

...

http://www.pravos.unios.hr/gradjansko/vjezbe/01zastara.pdf

…evo vam malo link pa proučavajte…u svakom slučaju zastara je kompliciran pravni instrument i ima puno propisa koji ju reguliraju,ali u svakom slučaju piši kući propalo je… [tongue]

…evo Hao REn vam je dosta dobro objasnio… [wink]

Zastara pa ovaj zakon pa onaj pa hoce pa nece pa ide na 360 kn ili na 70 kn, pa sam druker pa ogledalo pa ovo pa ono te deda te bak(ic)a te mora preko 100 kn milom ili silom pa s KSST drukeri.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

…bravo plavi,i onda plaćat takse i odvjetnike,a nakon toga dođe negativna presuda…

…svaka čast na pameti… [tongue]

bravo bako. bolje je ne tuziti prije 12.9 pa riskirati odbacivanje tuzbe i moguci dobitak od 400%…a sve da bi usparali par tisuca kn
[thumbsup]

Imam dionice BLJE-R-A i naravno da ovi postovi nisu nagovor na kupnju iliprodaju dionica.

***znači nagovaraš nas na držanje dionica [smiley]

P.S. inače, zastara nemre biti 12.09.2012. jer se stalno prolongira svakim novim pravnim aktom

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

***znači nagovaraš nas na držanje dionica [smiley]

P.S. inače, zastara nemre biti 12.09.2012. jer se stalno prolongira svakim novim pravnim aktom
[/quote]

Napokon netko pismen.

…dragi Dunlop…samo naivčine idu grlom u jagode… [lol] [lol] a vi ste jedan od njih… [rolleyes]

…ali dobro,ako vam je u interesu punit državni proračun taksama i stavljati u džep gospodinu PMS odvjetniku onda u redu… [proud]

…vidite da je čak i Ustavni sud zaustavio cijelu stvar da se sudovi ne zasipaju nepotrebnim tužbama i stranke troškovima i svaki normalan i razuman čovjek čekat će odluku Upravnog suda koji će zasigurno donijeti istu prije isteka zastarnog roka… [yawn]

@Demi Zon

BAKICAAA, 21.08.2012. u 14:29

…a jel…a kad je onda apsolutna zastara… [rolleyes]a i gdje je sad gosn plavi i njegov PMS odvjetnik…da vas izvjeste o pravima… [tongue]

svaki normalan i razuman čovjek čekat će odluku Upravnog suda koji će zasigurno donijeti istu prije isteka zastarnog roka… [yawn]

***hoćeš reći da dotični sud nije već donio odluku do 1. kolovoza kako je trebao [shocked] a dostava odluke je zapela na nogi rode Klepetana umjesto nogi goluba pismonoše…. tvoje nepovjerenje u hrvatsko nevino, pošteno i neovisno sudstvo nas boli [huh]

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

New Report

Close