pa slobodno pisite strucnjaci. kao da je na snazi neka zabrana.ja jedva cekam da netko strucno iskomentira belje. nisam uso u belje zbog tuzbe. al sam se dodatno "ispruzio" zbog iste [proud]
***a mogao bi neki stručnjak i odgovoriti kakva je to "Biološka imovina" pod Zalihe, Kratkotrajne imovine(pod C u Bilanci) jer je u zadnja 3 mjeseca porasla sa 350.628.082 Kn na čak 665.465.377 Kn… to čekam već 30-tak stranica, pričao sam s par knjigovođa, ali nitko nezna točno kaj je to
[/quote]
Mozda sjeme ili maticno stado. Svasta je moguce u kreativnom knjigovodstvu
pa slobodno pisite strucnjaci. kao da je na snazi neka zabrana.ja jedva cekam da netko strucno iskomentira belje. nisam uso u belje zbog tuzbe. al sam se dodatno "ispruzio" zbog iste [proud]
***a mogao bi neki stručnjak i odgovoriti kakva je to "Biološka imovina" pod Zalihe, Kratkotrajne imovine(pod C u Bilanci) jer je u zadnja 3 mjeseca porasla sa 350.628.082 Kn na čak 665.465.377 Kn… to čekam već 30-tak stranica, pričao sam s par knjigovođa, ali nitko nezna točno kaj je to
[/quote]
Biološka imovina = stoka….
Rast biološke imovine znači povećanje krda. Svinja od 10 kg. nije isto kao i svinja od 20 kg (tj. nakon par mjeseci).. I to predstavlja rast biološke imovine. Dvije svinje razmnožavanjem daju nove..itd…
Bez obzira da li se ta stoka ili ne proda, ovo povećnje se odražava na RDG preko polja Promjene u zalihama…..
Nadam se da je sada jasnije….
..i još da nadodam….naravno da se to odnosi i na sjeme /usjeve….(po analognom principu kao i s životinjama)
Jel ovo raste radi tužbice il fundamenata?
Fundamenti, naravno….
Tko misli, da je u RH moguće donijeti odluku na Todorićevu štetu, u velikoj je zabludi. Banke + Todorić = RH. Vidi slučaj Rohatinski.
Tko misli, da je u RH moguće donijeti odluku na Todorićevu štetu, u velikoj je zabludi. Banke + Todorić = RH. Vidi slučaj Rohatinski.
stari vec su je jednom donesli na trgovackom u osjeku kad je pokusao ponistiti skupstinu a ovo sve poslje je logican sljed te neponistene skupstine.
da bas vjerujem da su sudovi neovisni i ne al da sam bas sklon tvom razmisljanju nebi nikad isao u tuzbu.
..i još da nadodam….naravno da se to odnosi i na sjeme /usjeve….(po analognom principu kao i s životinjama)
Jedini je problem po kojoj cijeni imas usjeve u zemlji jerbo lupi te susa i onad nemas nista a tu se da muljati koliko hoces (pricamo o milijunskim iznosima).
Ali vratimo se mi tuzbi, koga briga za sjemena, stoku, utjecasj suse na kukuruz itd.
Ali vratimo se mi tuzbi, koga briga za sjemena, stoku, utjecasj suse na kukuruz itd.
ja ne kuzim tu tvoju logiku i cinizam. al nisi jedini. zar nije logicno pricati o svemu sta ima utjecaja na cjenu dionice?? a ta tuzba trenutno ima puno vise utjecaja na cjenu nego bilo koja cjena psenice i kulena. tako je to jos od rjesenja hanfe. i nije mi jasno zbog ceg se netko tu buni kao da mu je zabranjeno pisati o cemu god hoce i kolko hoce.
Kakvu cijenu dionice predviđate u slučaju da tužba prođe i u obrnutom slučaju da ne prođe?