@ivanmalt, najrealnije i najizglednije je da će sud odbiti agrokorovu žalbu međutim, vrijednost ponude po dionici je regulirana zakonom i ona ne može biti manja od ponderiranog prosjeka svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze . što iznosi oko 305 kn.
@ivanmalt, najrealnije i najizglednije je da će sud odbiti agrokorovu žalbu međutim, vrijednost ponude po dionici je regulirana zakonom i ona ne može biti manja od ponderiranog prosjeka svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze . što iznosi oko 305 kn.
tad ću biti milioner
al bojim se taj ratni profiter i da JA ZARADIM NA NJEMU al neću prodavat pa taman propao kao i na drugim dionicama ovdje ću biti ustrajan
Ovdje se previše priča o presudi, a malo o fundamentima, kao da budućnost Belja ovisi jedino o presudi, svašta!
nakon duljeg vremena moram se složiti s Vama kolega
[/quote]
Apsolutno se slažem s kolegama,cijena Belja je bila na ovim razinama prije ove sage o preuzimanju tako da ne vidim razloga zašto bi drastično pala u slučaju da ponude neće biti.
Što se samog poslovanja tiče mislim da je Belje jedna od najperspektivnijih firmi u cijeloj Hrvatskoj iz razloga što će hrana u budućnosti sigurno biti najtraženiji proizvod.
338 se uzima
CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE
Članak 16.
(1) Ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički obvezni su za sve dionice istog roda ponuditi jednaku cijenu, odnosno jednak broj zamjenskih dionica.
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.
(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na uređenim tržištima i multilateralnoj trgovinskoj platformi viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.
(4) Ako ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički nisu u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze stekli dionice s pravom glasa, cijena u ponudi ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene uređenim tržištima i multilateralnoj trgovinskoj platformi.
(5) Ako ponuditelj i/ili osoba koja s njim djeluje zajednički, protivno odredbi članka 40. ovoga Zakona, stekne ili otpusti dionice ciljnog društva po cijeni višoj od cijene iz stavka 2., 3. i 4. ovoga članka, obvezan je u ponudi za preuzimanje ponuditi višu cijenu.
(6) Ako ponuditelj zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje ne podnese u roku iz članka 24. stavka 1. ovoga Zakona, prosječna cijena iz stavka 3. ovoga članka izračunava se kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu za svako sljedeće tromjesečje posebno, počevši od tromjesječja koje prethodi danu nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje do dana podnošenja zahtjeva, s tim da je ponuditelj obvezan u ponudi za preuzimanje ponuditi najmanje najvišu tromjesečnu prosječnu cijenu izračunatu u navedenom razdoblju, ako je ta cijena viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka. (7) Ako ponuditelj ili osoba koja s njim djeluje zajednički u roku od jedne godine od dana proteka roka trajanja ponude za preuzimanje, stekne dionice ciljnog društva koje su bile predmet ponude, po cijeni koja je viša od cijene iz ponude, obvezan je dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatiti razliku u cijeni u roku od 7 dana od dana stjecanja.
(8) Obveza iz stavka 7. ovoga članka ne odnosi se na stjecanja dionica u slučaju statusnih promjena ili povećanja temeljnog kapitala ciljnog ili u slučaju stjecanja dionica ciljnog društva u zamjenu za isplatu dividende.
Ponuda, ponuda, ponuda, a što ako objave već dugo željeno preuzimanje?
franki
sve to tako jeste i daj BOŽE da bude ti 3xx i nešto nebitno
al me je osobno strah svega pa vidite da je ovo lopovska država da lopovi se šetaju i uživaju lopovi se smiju i sprdaju po sudovima i što je još naj gore ONI SU UGLEDI GRAĐANI OVE DRŽAVE a stoka sitnog zuba samo promatra dokad više to sve nije mi jasno
Ponuda, ponuda, ponuda, a što ako objave već dugo željeno preuzimanje?
***onda ti bude i 300 jeftino [smiley]
Izgleda da Upravni sud u slučaju LRH nije utvrdio da nije nastala obveza već je vratio Hanfi da izda novo rješenje.
Samodol tvrdi da je tako.
lp
Ne vjerujem da na forumu još uvijek ima likova koji "svršavaju" na dijeljenje jedinica svima koji nešto napišu. Ajde ljudi odrastite,forum služi za konstruktivno iznošenje svojeg mišljenja,a ne za igre na nivou djeteta od 10 godina.
Mladene, Vi ste u pravu. [thumbsup]
ja znam samo jedno ja govorim u svoje ime što sam doživio i hvala bogu preživio
bio sam pokraden na dionici VUPIK dug niz godina sam imao dionice blokirane i naravno pare kupovao sam ponešto manje od 400kn prije blokade trgovanja
I šta se desilo **** todorić dade mislim 24-5 kn što je van pamet a ne van zakona i šta je bilo ništa
zato govorim ovo je **** država i daj bože da bude dobro ja sam osobno odavno nadrapao da nebudem vulgaran