BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sumnjam da će zbog formalne greške nadležni sud potvrditi rješenje Hanfe jer se radi o vrlo velikim iznosima u javnoj ponudi.

pa sta, i onda znaci da zakokon u tom slucaju ne vrijedi jer je to ipak veliki iznos. stvarno super razmisljanje. onako u stilu bake

Sumnjam da će zbog formalne greške nadležni sud potvrditi rješenje Hanfe jer se radi o vrlo velikim iznosima u javnoj ponudi.

pa sta, i onda znaci da zakokon u tom slucaju ne vrijedi jer je to ipak veliki iznos. stvarno super razmisljanje. onako u stilu bake

[/quote]
Kako bi bilo da mu se spusti 100 miliona manje, moglo bi se angažirati bakicu i bisakova pa da
onda sud riješi, ako je problem veličina obaveze u novcu.Ha,ha,ha.Pozdrav.

P.S.
Bakica ima ozbiljnu namjeru kupti po 70 ako uspije pa opet misli prodati po 119 kao zadnji put.
Zato oprez čuvajte se da vas bakica ne proguta.
[thumbsup]

Bojim se da zbog nečinkovitosti našeg sudstva bakica to kupi i jeftinije od 70,nažalost.

sitna stoka oderana do gole kože – došlo vrijeme da se odere koji kapitalac

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

Mislim da je ovdje gotovo izvjesno da javne ponude po Hanfinom rješenju neće biti.
Ako je ne bude ,cijena će po meni drastično pasti.
Primjer LRH ukazuje da ne treba niti ovdje biti "veliki optimista"!!!!
Pozdrav

Sumnjam da će u ovoj državi ikada biti bolje, sve dok se na ovaj način razmišlja.

[/quote]

Mislim da je ovdje gotovo izvjesno da javne ponude po Hanfinom rješenju neće biti.
Primjer LRH ukazuje da ne treba niti ovdje biti "veliki optimista"!!!!
Pozdrav

Sumnjam da će u ovoj državi ikada biti bolje, sve dok se na ovaj način razmišlja.

[/quote]
Agrokor se zalio na formalnu pogresku-ali formalne pogreske nije bilo.Pa procitajte upravnu tuzbu.Da je bilo formalne pogreske koju spominje Agrokor,kako su se onda 4 godine raspravljali sa Hanfom?!Ovde se svi prave pametni a nisu usli u srz stvari.

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Agrokor se poziva i na zajednicko djelovanje s RH.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Pozdrav

Tebe se sječam s drugih tema kao vječitog pesimista..No OK slažem se s tobom da Agrokor ponudu neće dati (već će se morati tjerati sudski Agrokor da kupi dionice) no zanima me zašto misliš da to već nije odavno uračunato u cijenu, i smatraš da će cijena značajno pasti? Na koje razine misliš da će pasti ? Ova cijena koja je trenutno je cijena bez P od ponude u njoj ,možda će dio špekulanata ukoliko dođe vijest o gubitku HANFAe na USu prodavati prvih par dana, no na duži rok ne vidim nikakv značajn pad cijene ispod 70kn

...

Pozdrav

Tebe se sječam s drugih tema kao vječitog pesimista..No OK slažem se s tobom da Agrokor ponudu neće dati (već će se morati tjerati sudski Agrokor da kupi dionice) no zanima me zašto misliš da to već nije odavno uračunato u cijenu, i smatraš da će cijena značajno pasti? Na koje razine misliš da će pasti ? Ova cijena koja je trenutno je cijena bez P od ponude u njoj ,možda će dio špekulanata ukoliko dođe vijest o gubitku HANFAe na USu prodavati prvih par dana, no na duži rok ne vidim nikakv značajn pad cijene ispod 70kn

[/quote]

Eto, skupljat cemo na cijenama na kojima ne vidis značajan pad [wink]

Javio se skupljač, na svakoj temi skuplja znanje i tako već 6 godina [lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Nije ga bilo – utvrdila Hanfa detaljno, a i da ga je bilo, to nije bilo predviđeno tadašnjim zakonom. Obveza je nastala prije donošenja zakona iz 2007.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pozdrav

[/quote]

???
Imate intervju sa Ljerkom Puljić, izvršnom dopredsjednicom Agrokora u emisiji Novac na Nova TV.
Tamo je jasno rekla ako izgube na Upravnom da će ponudu dati, evo citiram Ljerku Puljić:

" ,jedino bih rekla da bez obzira kakva odluka bude, Agrokor će je ispoštovati i Agrokor će postupiti nakon što cijela procedura bude gotova,druga stvar je što mi zaista smo sigurni da je naše djelovanje u postupku preuzimanja Belja bilo zajedničko s državom i mislimo ako se to bude prihvatilo da neće biti problema…….tako da mi smo i ovaj drugi dio sa Beljem uvjereni da ćemo biti u stanju odraditi i da se tu neće dogoditi nikakvi veliki potresi ( govori o financijskom djelu priče ). "

Evo linka gdje je to zabilježeno, krajm 10 mjeseca 2011. :

http://www.poslovni.hr/forum/blje-belje-dd-504-pg1174.aspx

Ne vidim zašto ste uvjereni da neće biti ponude kada Upravni donese presudu kojom odbija Agrokor?
Pa njima se to knjiži u bilanci, tako da im je obveza uračunata u trošak.

U stvari,obzirom na zateznu kamatu, njima bi bilo najbolje kada bi postigli sudske nagodbe sa onima koji ih tuže, jer bi manje platili.
Podsjećam da je Trgovački sud kod LRH donio presudu da se zatezne kamate imaju platiti od trenutka nastanka obveze ( dakle u ovom slučaju od 2007. g. ). Ako to postane sudska praksa to je ogroman novac u pitanju.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Nije ga bilo – utvrdila Hanfa detaljno, a i da ga je bilo, to nije bilo predviđeno tadašnjim zakonom. Obveza je nastala prije donošenja zakona iz 2007.

lp
[/quote]
zanima me ako bude ponuda oko koliko bi ona trebala biti

[color=blue][emo_cool] [b]PRAVI DUDEK IMA REGICU , DIONICE BELJE , I OVU DIVNU VLADU[] [emo_palacg][/b] [/color]

New Report

Close