BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čovjek se uvijek nada da će pravo i pravda pobjediti,..ako ništa može se nadati,..Ali u ovoj našoj državi sve je moguće,..nešto što je u demokratskim zemljama nezamislivo,.kod nas je sasvim normalno ..i nije uopće važno što je po zakonu,..šta je ispravno???’
I na izborima mislilo ,..joj sad će se sve promjeniti,..počeće funkcionirati pravna država,..kad ono još gore, a misli čovjek da gore od Hdz-ovske vlasti nemože biti al vidite kako se ovce lako prevare,. ovi su mi još gori!!!!!!..duboko sam razočaran svime što se događa u ovoj našoj zemlji,..toliko nepravde svaki dan da čovjek već ogugla na njih a onog prepotentnog Milanovića i Čačića više nemogu ni gledati,…toliko o planu 21 i boljem životu svima a ne samo njima!!! jel tako išla ona predizborna parola????..A šta su napravili???,..ništa ..Hdz je krao,.. al je i nama dao nešto a ovi samo uzimaju a nedaju ništa,…gule nas sa svih strana banda lopovska,….ma motke i na bandu i otjerati ih u p…materinu odakle su i došli pa kad sve već uvozimo da i vladu iz Japana uvezemo,….I dajte im vlast pa ćete vidjeti kakvi su ,…Evo sad vidimo !!!!..

I na izborima mislilo ,..joj sad će se sve promjeniti,..počeće funkcionirati pravna država,..kad ono još gore.

Hdz je krao,.. al je i nama dao nešto a ovi samo uzimaju a nedaju ništa,…gule nas sa svih strana banda lopovska,….

birao si izvršnu vlast, ne sudsku.
šta ti je HDZ dao i kome je to uzeo da bi tebi dao?

u politici uvijek mora postojati kompromis i kolateralni pedro i vrlo lako bi to mogao biti upravo Agrokorova obveza za Belje…

da, da agrokor će bit pedro u hrvatskoj.
kakve dvije antologijske provale u jednom danu. [thumbsup]
[/quote]

izbacio si mi post iz konteksta cirirajući tek jedan dio zbog čega, slučajno ili namjerno, pokušavaš od mene raditi bedaka, ali ipak ću ti objasniti…prvo, todorić je dobio juhicu od linića da se mora uklopiti u sustav plačanja od 60 dana pošto je jedan od najvećih HR generatora nelikvidnosti, te mu je rečeno da mu se neće više tolerirati neplačanje jer ako ima novaca za merkator i druge akvizicije da ima i novaca za domaće obaveze te drugo, kada sam pisao o kolateralnom pedru, pri tome se uopće nisam osvrtao na agrokor kao tvrtku nego na VUS i presudu o agrokorovoj obvezi i aludirajući na to ako je LRH politička odluka da se na Belju neće dozvoliti ičiji pritisak na sud nego će se paziti da se sudi strogo po ZPDDu što malim dioničarima svakako ide u prilog.
[kiss]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

…hm,vidim da ovdje još uvijek ima naivnih…

…lijepo sam vam rekla kad su velike pare u pitanju suci malo dublje analiziraju predmet…

…u ovom predmetu već je Ustavni sud stao na stranu Agrokora…jelte ne vidim razloga da i upravni sud "malo bolje" razgleda i stane na stranu zna se čiju…

…ovi vaši navlakači to su davno već shvatili… [wink]

…hm,vidim da ovdje još uvijek ima naivnih…

…lijepo sam vam rekla kad su velike pare u pitanju suci malo dublje analiziraju predmet…

…u ovom predmetu već je Ustavni sud stao na stranu Agrokora…jelte ne vidim razloga da i upravni sud "malo bolje" razgleda i stane na stranu zna se čiju…

…ovi vaši navlakači to su davno već shvatili… [wink]

Uvijek mi je drago pročitati da iskusniji forumaši soficticirano i u rukavicama drukaju prema dolje. To može značiti samo jedno. [proud]

Inače, u ovu firmu je do sada uloženo više od 2,3 mld kuna (ili 2300 milijuna kuna). Podijelite s brojem dionica i vidite koliko ispada. Meni dovoljan razlog da budem debelo u njoj.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Samo pazite da Vam ne nestane prodaje u ponedjeljak. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

u politici uvijek mora postojati kompromis i kolateralni pedro i vrlo lako bi to mogao biti upravo Agrokorova obveza za Belje…

da, da agrokor će bit pedro u hrvatskoj.
kakve dvije antologijske provale u jednom danu. [thumbsup]
[/quote]

izbacio si mi post iz konteksta cirirajući tek jedan dio zbog čega, slučajno ili namjerno, pokušavaš od mene raditi bedaka, ali ipak ću ti objasniti…prvo, todorić je dobio juhicu od linića da se mora uklopiti u sustav plačanja od 60 dana pošto je jedan od najvećih HR generatora nelikvidnosti, te mu je rečeno da mu se neće više tolerirati neplačanje jer ako ima novaca za merkator i druge akvizicije da ima i novaca za domaće obaveze te drugo, kada sam pisao o kolateralnom pedru, pri tome se uopće nisam osvrtao na agrokor kao tvrtku nego na VUS i presudu o agrokorovoj obvezi i aludirajući na to ako je LRH politička odluka da se na Belju neće dozvoliti ičiji pritisak na sud nego će se paziti da se sudi strogo po ZPDDu što malim dioničarima svakako ide u prilog.
[kiss]
[/quote]

Upravna tužba za LRH nema nikave veze sa onom Agrokora u slučaju Belje.
To može potvrditi kolega drazenni.

Kolega Barbosa dali ste neke informacije koje su se nedavno zbile, ja bih samo nadodao da je u jednom tjedniku ovih dana osvanuo naslov: Milanović i Tedeski protiv Todorića.

Mislim da se politika neće uplitati u slučaku Agrokora i Belja, zna se pod kojom je prismotrom naše pravosuđe, a 2 ovakva slučaja si dopustiti bi bilo stvarno previše, čak i za banana državu kakva je još uvijek RH. Uostalom, poznato je da država nastoji uprihoditi svaku kunu, ovdje ima priliku uprihoditi 200 milijuna kuna na ime Agrokora.

Sačekajmo još malo i sve će biti jasno, bolje se prepustiti ovom krasnom suncu nego se zamarati.
Žao mi je kolega na LRH, ali smatram da za njih još nije sve izgubljeno dapaće.

Jedno je riješenje Hanfe a drugo je obveza ponude koja je utemeljena na zakonu a ne na rješenju Hanfe. Uostalom treba vidjeti temeljem čega je palo Hanfino rješenje koji god bio razlog nema nikakve podudarnosti sa slučajem Belje, jer je Upravna tužba bila iz drugih osnova u tom slučaju.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[ Uostalom, poznato je da država nastoji uprihoditi svaku kunu, ovdje ima priliku uprihoditi 200 milijuna kuna na ime Agrokora.

a sto ako Todoric za inat da svim 15.000 radnika otkaz i odseli se u Brazil na plazu? sto ce onda drzava s tih 200 miliona kuna? kako da isplati naknade za nezaposlene za 15.000 ljudi?

….. kada sam pisao o kolateralnom pedru, pri tome se uopće nisam osvrtao na agrokor kao tvrtku nego na VUS i presudu o agrokorovoj obvezi i aludirajući na to ako je LRH politička odluka da se na Belju neće dozvoliti ičiji pritisak na sud nego će se paziti da se sudi strogo po ZPDDu što malim dioničarima svakako ide u prilog.
[kiss]

Upravna tužba za LRH nema nikave veze sa onom Agrokora u slučaju Belje.
To može potvrditi kolega drazenni.

Kolega Barbosa dali ste neke informacije koje su se nedavno zbile, ja bih samo nadodao da je u jednom tjedniku ovih dana osvanuo naslov: Milanović i Tedeski protiv Todorića.

Mislim da se politika neće uplitati u slučaku Agrokora i Belja, zna se pod kojom je prismotrom naše pravosuđe, a 2 ovakva slučaja si dopustiti bi bilo stvarno previše, čak i za banana državu kakva je još uvijek RH. Uostalom, poznato je da država nastoji uprihoditi svaku kunu, ovdje ima priliku uprihoditi 200 milijuna kuna na ime Agrokora.

Sačekajmo još malo i sve će biti jasno, bolje se prepustiti ovom krasnom suncu nego se zamarati.
Žao mi je kolega na LRH, ali smatram da za njih još nije sve izgubljeno dapaće.

Jedno je riješenje Hanfe a drugo je obveza ponude koja je utemeljena na zakonu a ne na rješenju Hanfe. Uostalom treba vidjeti temeljem čega je palo Hanfino rješenje koji god bio razlog nema nikakve podudarnosti sa slučajem Belje, jer je Upravna tužba bila iz drugih osnova u tom slučaju.

lp
[/quote]

Svršeni su računi ove godine. Bila je Boga mi crna po nas Hrvate. Dobrote nedoživismo nikakove, zla i premnogo. Kiša i tuča, poplava poharala zemlju… 24. prosinca ošinu nas strahoviti potres te uništi u našem liepom Zagrebu mnogo liepih nada. Ne samo ljudi, ne samo Madjari i Austrijanci, i narav se proti nama urotila, sve zlo je navalilo na nas biedne Hrvate. Hoće li bolje biti? Mora jedan put, ta gore nemože biti nego što je sada. Da se ta crna godina i ljuto zavši, padala je danas u Zagrebu tuča. Vrieme je toplo, vlažno kao u proljeće, sniegu ni traga. Mi stojimo moralno i materijalno u blatu. Hoće li Bog tome biednome narodu ikada pomoći? upitah se često za ovih zadnjih dana godine. Čovjek gotovo da sdvoji, toliko se pojavila kod nas kukavica, toliko ništarija i propalica, toliko ima lopovštine, da te groza hvata. Poštenje, dosljednost, karakter dan danas su kod nas gotovo suvišni pojavi

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Kolega plavi je u pravu..
Vidio sam tuzbe i Agrokora i Opatije .. Agrokor je tužbu usmjerio na po njima proceduralnu grešku HANFE. Po meni neozbiljno je povlaciti paralele između ova dva predmeta osim da se u Hrvatskoj sustavno krši ZPDD koji je tu prvenstveno da zaštiti manjinske dionicare..

Kod belja se dogodilo sljedeće, Agrokor je sebi izdao dionice po 100 kuna dok su na tržištu bile skuplje. To može, ali mu to moraju dozvoliti ostali dioničari, no on ih to nije pitao..
I tu dolazimo do biti problema.. Koliko je dionicara uopće bilo na skupštini i koliko njih zna svoja prava.
Na skupštini LRH prije par dana bio sam samo ja i većinski vlasnik. To je s jedne strane neodgovorno od dionicara ali je potpuno jasno jer ne mogu na ništa uticati. A zašto? Pa jer su karte podijeljene i to mimo zakona koji je tu da u takvim situacijama zaštiti male dionicare.

Vjerujem da ćemo vrlo skoro vidjeti i odluku upravnog suda u slučaju Belja i hoće li nakon toga Agrokor svoju obvezu ispuniti kako je obećao. U slučaju belja kao i LRH obveza objave ponude po zakonu je nastala, i to je svima jasno, a dali će mali dionicari svoje pravo ostvariti ili će biti izigrani je veliki test pravne drzave ..

Sve treba dati u javnost, noine, televizija, stane novine, na koke god se moze kontakte poslati press release

Za manje od godinu dana ulazimo u EU i zalosno je da se ovakve stvari mogu jos uvijek dogadjati

www.lociraj-popust.com

Vidio sam tuzbe i Agrokora i Opatije .. Agrokor je tužbu usmjerio na po njima proceduralnu grešku HANFE. Po meni neozbiljno je povlaciti paralele između ova dva predmeta osim da se u Hrvatskoj sustavno krši ZPDD koji je tu prvenstveno da zaštiti manjinske dionicare..

pa to je poanta svega, kako su sad zahebali male dioničare u LRH, tako će naći modus i za BELJE i za bilo koji drugi slučaj…nikad veliki nisu davali malima pa neće niti u buduće..a tko misli drugačije ljuto se vara…vrana vrani oči ne kopa, zato će tajkuni i političati ostati slizani skupa zauvijek.
amen

moji postovi su osobno mišljenje te nisu investicijski savjeti niti poziv na kupoprodaju dionica!

New Report

Close