[/quote]
dobro si čuo, to su instruktivni rokovi i ako ih prekorače nikom ništa…tako da taj rok možeš slobodno računati x2…cijena bi već odavna bila preko 100 kn kad to ne bi bilo tako
[/quote]
Za prekoračenje roka ne znam ništa, al me čudi što cijena nije otišla gore, tako da je to što kažeš valjda istina.
Ako sud prekoraci rok (a rijetko kad se drze zakonskih rokova) nikom nista tj eventualno se moze podnijeti zalba ustavnom sudu koji onda moze narediti visokom upravnom da rijesi taj slucaj a sto ovaj opet moze a ne mora…tako nase sudstvo funkcionira…najvise kasne prekrsajni sudovi koji i imaju najvise posla a ovaj visoki upravni je osnovan tek ove godine tako da cemo vidjet kako rade i koliko su zurni
Ako sud prekoraci rok (a rijetko kad se drze zakonskih rokova) nikom nista tj eventualno se moze podnijeti zalba ustavnom sudu koji onda moze narediti visokom upravnom da rijesi taj slucaj a sto ovaj opet moze a ne mora…tako nase sudstvo funkcionira…najvise kasne prekrsajni sudovi koji i imaju najvise posla a ovaj visoki upravni je osnovan tek ove godine tako da cemo vidjet kako rade i koliko su zurni
***ovo su jako brzi sudovi, cuo sam iz povjerljivih izvora bliskih Vladi(u cevabdzinici gdje cistim i metem) da se Kenijski atleticari dolaze pripremati kod nas i onda oma dok si reko keks ruse sve brzinske rekorde…moš oma prodat punicu i zenu i investirat u blje
Što se tiče rokova,…..iz mog iskustva i bilo je tako,…isto je sud imao rok 6 mjeseci da riješi slučaj i bilo je tako,.,..tako da iz mog iskustva sud je postupio po nalogu (u mom slučaju višeg suda ) i u roku riješio slučaj,.dobro bilo je jedno 3 tjedna prije isteka roka ali ipak je bilo u tom zadanom roku tako da ja mislim da se ta praksa i poštuje jer viši sud čak može novčano i kazniti niži sud ako ne riješi u nekom razumnom roku ,.a da ne riješi u roku koji mu je striktno odredio viši sud,???..to nevjerujem da će biti slučaj, ipak se takve stvari poštuju i odrađuju po zakonu,..Sad kakva će biti odluka neznam,,.volio bi da bude a znate svi već kakva,…al dali će biti u roku 6 mjeseci ……vjerujem da hoće .
Provjereno na vusrh jos u travnju-prekoracenja nece biti.
…Provjereno na vusrh jos u travnju-prekoracenja nece biti.
Pretpostavljam da onda znas i kakva ce odluka biti?!
ako taj neki od sudova ne donese presudu do zadanog roka..da li je rijesenje i dalje privremeno odgodjeno… netko je na forumu spominjao i neku zastaru…sto u tom slucaju..zastara nastupi, sud ne odradi u zadanom roku sve…pojeo vuk magare..moze li se u tom slucaju tuziti drzava, konkretno sudac zaduzen za taj predmet( bio covjek na ljetovanju i svijet stao zbog toga… a placu je uredno primio svaki mjesec)
Zašto ne konzultirate pravnika za trgovačko pravo?U ovom slučaju zastara nastupa temeljem čl. 233 Zakona o obveznim odnosima,dakle 10 godina od donošenja rješenja HANFE.
Priće o zastari su prića za sebe, nebi u to ulazio no misko12 nemoraš se bojati, svi koji tuže prije 14.09 (par dana +’ nisam siguran točan datum) su u tužbi i tužba ide svojim tijekom. Nakon što prođe zastara više se neće moći pokretati nove tužve
koji tuze temeljem cega? rijesenja koje je privremeno odgodjeno?
Očito ne razumiješ neke stvari…. Savjetujem ti ako te zanima predmet da platiš nekom odvjetniku za pravni savjet i sve če ti biti jasnije.
Ovo mi nije jasno oko tuzbe. Da li vi stvarno mislite da ce se ovo odugovlaciti u nedogled?
Po meni će se ovo morat rješiti na jedan ili drugi način, tako da mi tužba nema nikakvog smisla.
Znači ili će ranije navedeni sudovi donijeti odluku da je HANFA u pravu, a Todorić će nakon toga dati važeću ponudu ili će sudovi donijet odluku da je Todorić u pravu, a HANFA će tada ponoviti postupak, ali ovaj puta na ”zakonit” način. Moguće je da će se HANFA-u u ponovljenom postupku ”uvjeriti” da nema obveze ponude.
U bilo kojem slučaju čini mi se da tužba prema Agrokoru nema smisla.
Ovo je samo moje mišljenje koje ne mora biti ispravno.