BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a ako ne bude, šta onda i dalje minusi????

Ž.E.LJ.K.O K.L.A.U.S.-uno di noi! Nakon Matije Gubeca-novi borac za pravicu malog čovjeka!!!Hvala ti Željko za sve, Bog te poživio i nagradio!

Ma upravo tako…. zato mi je doslovno nevjerovatna trenutna neizainteresiranost investitora za ovi dionicu na ovim razinama…

svakome je to cudno. s tim da sigurno ne pali onaj argument kako netko kao nesto zna pa zato cjena ne raste. ako netko nesto i zna sigurno ne znaju svi. odnosno sigurno vecina nema nikakve informacije osim da u slucaju presude ide raketiranje a u slucaju neg. ishoda minimalan pad totalno u nesrazmjeru sa mogucim rastom.

Ma upravo tako…. zato mi je doslovno nevjerovatna trenutna neizainteresiranost investitora za ovi dionicu na ovim razinama…

Meni nije jasno kako ti iz dana u dan možeš ponavljati isto.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

kad treba biti ta ponuda do kojeg datuma il toda može kako hoće i dokle hoće

Bit će kako odluči ustavni sud. A tada će morati platiti s kamatama. Naravno na cijenu od 338 kn.
A nadam se pozitivnom rješenju za nas dioničare jer pravni sustav mora konačno profunkcionirati.
Pogotovo jer Toda je sada stisnut sa više strana.
[kiss]
P.S. Nadokupljivao 10-tak puta a i danas sam na bidu.

http://www.poslovni.hr/vijesti/zanimaju-nas-ulaganja-nego-kazete-japanci-se-zene-u-trakoscanu–204096.aspx

Neće Toda morati platiti ništa nikome tko ga nije tužio……

...

Bit će kako odluči ustavni sud. A tada će morati platiti s kamatama. Naravno na cijenu od 338 kn.
A nadam se pozitivnom rješenju za nas dioničare jer pravni sustav mora konačno profunkcionirati.
Pogotovo jer Toda je sada stisnut sa više strana.
[kiss]
P.S. Nadokupljivao 10-tak puta a i danas sam na bidu.

Čim je došao lakrdijaš, vrijeme je za sell. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Neće Toda morati platiti ništa nikome tko ga nije tužio……

Netocno.Ako Upravni potvrdi HANFINO rjesenje,a ovaj ne objavi ponudu izgubit ce upravljacka prava,a ne vjerujem da mu je bas do toga.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

E to je sad vec za pravna tumacenja , jer po nekim tumacenjima gubi pravo glasa na sve dionice koje ima, a po nekima samo na one dionice stjecanjem kojih je usao u obavezu…

...

Tko ga nije tužio, još uvijek stigne, i to nakon odluke Upravnog. Nema zastare još.

Ne misle svi odvjetnici jednako oko ove zastare. Po nekima bi se to moglo računati od trenutka Hanfinog rješenja a ne od datuma sa kojim je došlo do nastanka obaveze. S druge strane Hanfa stalno govori da je obaveza nastala po zakonu a ne po njihovom rješenju, a svojedobno je Samodol izjavljivao da za obavezu objave ponude nema zastare! E sad ako ne zastarjeva njihova obaveza onda nebi trebalo ni pravo dioničara koji na osnovu te obaveze tuži.

Ima tu neke logike. Zašto uopće postoji Zakon o preuzimanju i koja mu je svrha? Da zaštiti manjinske dioničare od večinskih koji pređu neki prag koji im daje neka dodatna prava. To znači da je Agrokor ostvarivao ta prava svaki dan počevši od one dokapitalizacije pa do danas. I na zadnjoj skupštini je konzumirao ta prava na "štetu" ostalih dioničara. Tek kada mu je Hanfa izdala rješenje i rok nakon kojeg gubi prava ako ne ispuni obavezu prestala je šteta što ju ostali dioničari trpe i moglo bi se smatrati da od tog trenutka kreće rok za zastaru, a po sudskoj praksi i rok od kojeg se može podići tužba jer je bilo nekih slučajeva da su više instance odbijale tužbe jer nije bilo rješenja Hanfe. Odvjetnik s kojim sam razgovarao misli da s jedne strane to nije bilo ok, ali sada se manje više svi toga drže pa bi onda analogijom i ta zastara trebala teći od hanfinog rješenja tj roka koji je dala da se obveza objavi. Isto tako kod Dalekovoda je hanfa izdala rješenje kada je zapravo već prošao rok za zastaru od nastanka obveze, pa su se pozvali na zastaru ali je hanfa to odbila otprilike sa istom logikom.

Ovo je laički prepričano ono što sam čuo od odvjetnika..

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close