BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaka čast,Beholderu!!!Sve si ti to lijepo istumačio i ja se s većinom slažem.Međutim nakon pročitanog posta ostaje “gorak okus u ustima” što mislim da Todorić ne zaslužuje!!!! Sigurno je da je on napravio kratkoročnu štetu dioničarima ali dugoročno će profit na ovoj dionici biti itekako veliki.Pa ne mogu se ja ljutiti na njega što je sad radio kapitalizaciju i meni umanjio vrijednost dionica kad je on već ulupao tamo 600 milijuna kuna s ciljem da od Belja napravi poljoprivrednog giganta a na meni je samo da čekam da se njegova lova i znanje počne masno naplaćivati. Mislim ,ne razumijem ljude koji su kupili 100,300 ili neznam koliko dionica Belja i gledaju kako će profitirati što brže a Toda mora naći 600 milijuna da sve to pokrene i onda kad napravi za sebe nešto odmah dobiva pljuske od sitnih profitera!!!!Svi ćete dobiti dio kolača ako budete strpljivi ali “dirigent” je Toda.Tko vjeruje u njega nek ostane u dionici a tko ne vjeruje nek nestane!!

Bravo!

Ova dionica dugoročno leti u nebo. Pričao sam s ljudim koji rade u Belju i kažu mi kako se vide pomaci na bolje. Često sam u Baranji i znam o čemu se ovdje radi. Ne bi Todorić ulagao tolike novce da ne namjerava napraviti čudo od ove tvrke.

Ja ju ne prodajem ispod 1.000 kn pa makar čekao do mirovine.

I love the Smell of Profits in the Morning

Ni ABC sirevi ne pomažu, Target za dokup je sve bliži.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Da mi je netko rekao kad sam na 320 izlazio iz Belja, da ću za par tjedana moći ponovno ući na ovakvoj razini ne bi mu vjerovao, ali kako stvari stoje…here we go again![smiley2]

...samo je smrt siguran posao...

Ispod 242 za sada nažalost neće ići. Na 242 H nalog, a na 240 kupnja 1550 kom.

Kod Belja ne treba zaboraviti dokapitalizaciju gdje će se BV (knjigovodstvena. vrijednost )dionice smanjiti sa 190 na 127 kuna i to po nominalnoj cijeni koja iznosi 100 kuna.
Obratite na veličinu AKTIVE koju nije za odbacit, tako da treba biti jako, jako siguran ukoliko se želi kupovati Belje na ovim razinama.

Temeljni kapital Belja povećati će se za 270 milijuna kuna, sa 551,5 milijuna na 821,5 milijun. Društvo će izdati 2,7 milijuna dionica serije C, nominalne vrijednosti 100 kuna, koje će u potpunosti upisati Agrokor (u skladu sa Ugovorom o pretvaranju potraživanja u dionički kapital).
Agrokor je obvezan na ovu dokapitalizaciju, prema Ugovoru o kupnji Belja od HFP-a za 1 kunu. S obzirom da će se dokapitalizacija provesti po 100 kuna, knjigovodstvena vrijednost dionice smanjiti će se sa 190 na 127 kuna po dionici. Isti slučaj dogoditi će se sa pokazateljima aktivnosti, zbog porasta broja dionica. Također, zamjena duga u temeljni kapital povećati će prosječni ponderirani trošak kapitala što će i smanjiti sadašnju vrijednost budućih novčanih priljeva.

Temeljni kapital Belja povećati će se za 270 milijuna kuna, sa 551,5 milijuna na 821,5 milijun. Društvo će izdati 2,7 milijuna dionica serije C, nominalne vrijednosti 100 kuna, koje će u potpunosti upisati Agrokor (u skladu sa Ugovorom o pretvaranju potraživanja u dionički kapital). Agrokor je obvezan na ovu dokapitalizaciju, prema Ugovoru o kupnji Belja od HFP-a za 1 kunu. S obzirom da će se dokapitalizacija provesti po 100 kuna, knjigovodstvena vrijednost dionice smanjiti će se sa 190 na 127 kuna po dionici. Isti slučaj dogoditi će se sa pokazateljima aktivnosti, zbog porasta broja dionica. Također, zamjena duga u temeljni kapital povećati će prosječni ponderirani trošak kapitala što će i smanjiti sadašnju vrijednost budućih novčanih priljeva.

Za kad je predvidjena spomenuta dokapitalizacija?

Btw, nije li to stara vijest koja je vec uz onaj manji gubitak i dovela do prvotnog pada vrijednosti dionice?

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

Za kad je predvidjena spomenuta dokapitalizacija? Btw, nije li to stara vijest koja je vec uz onaj manji gubitak i dovela do prvotnog pada vrijednosti dionice?

Stara je vijest, ali ne vidim baš da je otrijeznila investitore.

S obzirom da će se dokapitalizacija provesti po 100 kuna, knjigovodstvena vrijednost dionice smanjiti će se sa 190 na 127 kuna po dionici.

Moja računica kaže drugačije:
BV/broj dionica=190, ali BV + 270 mil kuna / broj dionica + 2,7 mil novih dionica = 160
Prema odnosu 330/190 je isto kao i 278/160
Dakle target za dokup je tu, a da ne pričamo o tome da je Toda ubacio svoju lovu i energiju u Belje što samo može dignuti očekivanja.

A tko mu može zamjeriti što je platio nove dionice po 100kn? Neće valjda on plaćati naša očekivanja na burzi. Ako još uzmete u obzir da te dionice ne idu na burzu, zaključak je neminovan: bolje nego INA [smiley2]

Ljudi okanite se brojki i računanja.Gledajte malo u budućnost.To što tu računate je već prošlost.Todorić nabavio još 150 milijuna eura,spajanje konzuma i delte,novih 1000 krava,rast proizvodnje,nove farme,bolji urod,plan rasta izvoza kulena,kupovina vinograda.PLAN STVARANJA POLJOPRIVREDNOG GIGANTA!!!!!!Cijena 250kuna.Skupo????

Novac je kisik burze!

Premda nisam prodavao na 340 smatram da ova dionica ima dobru budućnost ,ako ne barem opet do 340 .Ali to opet ovisi da li če se fondovi smilovat narodu.
skupim li keša opet je kupujem pa kamoli čeka godinu dana na zaradu
FORZA BELJE

Four Star General

Kaj su opet prekinuli trgovanje sa BLJE, dakle vračamao se up.[smiley2][smiley2]

New Report

Close