I ja. Čak sam prodao ono malo što sam imao.
…valjda ono malo što vam se uhvatilo u mrežu neki dan…
nego mene sada pomalo brine ovaj odnos snaga na kupnji i prodaji…
…u belju sam od razine cca 190 pa dokupljivao na 205… nisam prodavao ništa na 340 …pa onda dok sam još mogao na 320 opet ne….. a kad je procurio dolje na 270 onda me zahebao posao…
…a sad neću iz inata…iako kažu da je inat najskuplji zanat…[smiley2][smiley5]
nego mene sada pomalo brine ovaj odnos snaga na kupnji i prodaji…
U prvih 5 kupnji nema ni za onih 5 ekoloških krava.
ma neee.. to namjerno tako rade fondovi da mi mislimo kako nema interesa pa da onda drugi njima pocnu prodavati po manje [smiley2]
ma neee.. to namjerno tako rade fondovi da mi mislimo kako nema interesa pa da onda drugi njima pocnu prodavati po manje [smiley2]
…majstore… iz sijede brade pametno zboriš….reko bi naš kučilo…no …danas očito jaše bespučima…he,he
Agrokor plasirao obveznice u vrijednosti od 150 mil eura u rekordnom vremenu.
U Londonu je bilo 10 x vise ponuda od onoga sto je Todoric ponudio.
Zbog velikog pritiska kupaca, moralo se je ranije zaustaviti prodaja obveznica.
Ja mislim da to nisu kupovali tako dobri ulagaci kao Gtomislav ali opet bude nam pomoglo.
Bravo Toda.
Ovo ce se sigurno odraziti na Belje, kao i na sve ostale njegove dionice.
Pogledajte samo Ledo rezultate.[smiley1][smiley1][smiley1]
Ja mislim da to nisu kupovali tako dobri ulagaci kao Gtomislav ali opet bude nam pomoglo. Bravo Toda. Ovo ce se sigurno odraziti na Belje, kao i na sve ostale njegove dionice. Pogledajte samo Ledo rezultate.[smiley1][smiley1][smiley1]
Kad vam Toda izda četvrtu seriju dionica ide to na zasluženu nominalu.
Agrokor plasirao obveznice u vrijednosti od 150 mil eura u rekordnom vremenu. U Londonu je bilo 10 x vise ponuda od onoga sto je Todoric ponudio. Zbog velikog pritiska kupaca, moralo se je ranije zaustaviti prodaja obveznica. Ja mislim da to nisu kupovali tako dobri ulagaci kao Gtomislav ali opet bude nam pomoglo. Bravo Toda. Ovo ce se sigurno odraziti na Belje, kao i na sve ostale njegove dionice. Pogledajte samo Ledo rezultate.[smiley1][smiley1][smiley1]
Samo da sada još više ne dokapitalizira Belje pošto mu investitori nude 1.5 miljardi €.
Samo za gtomislava
11.11.2006
U BELOMANASTIRSKE BELJSKE POGONE ULOŽENI DESECI MILIJUNA KUNA
Najveći pogon za proizvodnju kulena i najbolji sirni namaz dolaze iz Belja
BELI MANASTIR – Jedan od važnih segmenata života i rada Belog Manastira, a i njegovih stanovnika, je Belje, tvrtka koje se od ulaska u koncern Agrokor naprosto preporodila. Na području Belog Manastira nekoliko je beljskih profitnih centara u koje je samo tijekom ove godine uloženo nekoliko desetaka milijuna kuna. Kako ističu na Belju, u Tvornicu mliječnih proizvoda investirano je 15 milijuna kuna. U veljači je, naime, puštena nova linija za punjenje ABC sira. Spomenuta investicija samo je jedna u nizu započetih investicija u modernizaciju poslovanja sustava Belja. Sredstva se odnose na nabavu nove opreme za nabavu nove linije, rekonstrukciju objekata, razvoj novih okusa te izradu i promociju novog dizajna ambalaže. Nova linija za punjenje nabavljena je od njemačkog dobavljača Waldnera, a riječ je o najsuvremenijoj liniji kapaciteta punjenja od dvije tone na sat. Novost pri punjenju ABC-a je i vrhunski DMA tunel za hlađenje, koji znatno skraćuje vrijeme od proizvodnje do isporuke. Tvornica ima sirovinsku bazu u cijeloj Baranji, kako s beljskih farmi tako i od 300 privatnih kooperanata. Na taj se način kontrolira kvaliteta ukupne proizvodnje, koja u konačnici daje vrhunski proizvod s regionalnim obilježjem. ABC sirni namaz u budućnosti će biti jedan od glavnih izvoznih proizvoda Belja. Daljnjih 12 milijuna kuna uloženo je u proširivanje Baranjke, pogona za proizvodnju trajnih kobasica i slanine. Proširena Baranjka puštena je u rad u rujnu ove godine, a otvaranju su nazočni bili čelni ljudi Osječko-baranjske županije, Grada Belog Manastira i baranjski načelnici. Baranjka je postala najveći pogon za proizvodnju kulena u Republici Hrvatskoj, a investicija je obuhvatila nove objekte primanja i skladištenja sirovine, te novu solionicu kapaciteta 80 tona godišnje, čime su stvoreni preduvjeti za povećanje ukupnih kapaciteta proizvodnje na 1.300 tona godišnje. Sagrađeno je i šest novih pušnica koje su opremljene automatikom, što omogućava stalnu kontrolu procesa dimljenja. Vrtoglavih 100 milijuna kuna, pak, uloženo je u nabavu poljoprivredne opreme, čija je primopredaja organizirana u svibnju ove godine u Belje Remontu. Tada je stigla prva količina od 54 traktora “Fendt”, a Belje Remont postao je ovlašteni prodajno-servisni centar.
Autor: I. GETTO
Mislim da se u slućaju belja kao i u slućaju petrokemije odigrala vrlo prljava igra na razini uprava, a uperena protiv interesa malih dioničara. kod petrokemije glavni je krivac nesposobna uprava zaostala iz socijalističkoh vremena i manjak vizije. cijenu toga danas plaćaju mali dioničari i ufaju se u čudo ili pozitivnu promjenu u jednom od dva faktora neuspijeha.
Kod belja u pitanju su interesi jednog jedinog čovjeka. njegova politika pretakanja dobiti iz jednog jdda u drugo jadni je trik ali očito kod nas to još uvijek pali.
Kako je netko rekao pogledaj fenomenalne rezultate leda i konzuma. vidim ih i tu leži razlog lošeg poslovanja belja uz sve pozitivne analize od proteklih nekoliko mjeseci. Ono što je najgore, toda nije zadovoljan samo sa tim nego zaista želi uzeti malim ulagačima što više može, pa im nakon što su imali vjere u njega i podigli mu cijenu dionice na respektabilnih 360 kn, uvaljuje novu emisiju ekskluzivnih dionica samo za njega pretvarajući što je najgore “dug” u udio umjesto razvojnog kapitala.
uglavnom oba slućaja pokazuju grubu manipulaciju uprave s poslovanjem na direktnu štetu malih dioničara. a to u zoru IPOa INE nije dobar signal za male ulagače.
Svaka čast,Beholderu!!!Sve si ti to lijepo istumačio i ja se s većinom slažem.Međutim nakon pročitanog posta ostaje “gorak okus u ustima” što mislim da Todorić ne zaslužuje!!!!
Sigurno je da je on napravio kratkoročnu štetu dioničarima ali dugoročno će profit na ovoj dionici biti itekako veliki.Pa ne mogu se ja ljutiti na njega što je sad radio kapitalizaciju i meni umanjio vrijednost dionica kad je on već ulupao tamo 600 milijuna kuna s ciljem da od Belja napravi poljoprivrednog giganta a na meni je samo da čekam da se njegova lova i znanje počne masno naplaćivati.
Mislim ,ne razumijem ljude koji su kupili 100,300 ili neznam koliko dionica Belja i gledaju kako će profitirati što brže a Toda mora naći 600 milijuna da sve to pokrene i onda kad napravi za sebe nešto odmah dobiva pljuske od sitnih profitera!!!!Svi ćete dobiti dio kolača ako budete strpljivi ali “dirigent” je Toda.Tko vjeruje u njega nek ostane u dionici a tko ne vjeruje nek nestane!!